!

Okváth Anna magyar

1985. július 12. –

Anyechka I
67 figyelő · 50 figyelt · 76 értékelés · 3 polc · 2 karc · 10 észlelés
Nem
Honlapannaokvath.wordpress.com
Facebook@annaokvath
Instagram@anyechka85

Könyvei 3

Okváth Anna: Szonáta gordonkára és kávédarálóra
Okváth Anna: Más állapotok
Okváth Anna: Antihygge, avagy áldatlan állapotok

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

Antológiák 1

Gyöngyfüzér

Népszerű alkotóértékelések

beccaelle>!

Okváth Anna

Minden sora egy csoda. A Más állapotok c. könyve is nagyon tetszett, de a Szonáta gordonkára és kávédarálóra a kedvencem lett. Mindenkinek ajánlom elolvasni,olyan gyönyörű. ♥♥

Felhő_olvasónaplója>!

Okváth Anna

Okváth Anna számomra azok közé az írók közé tartozik, akinek még a bevásárló listáját is szívesen olvasnám. Használtam már ezt a hasonlatot másnál is, és még elég sokszor is fogom szerintem, mert egyszerűen ez a legjobb kifejezés arra, hogy ezek az alkotók mennyire egyediek és utánozhatatlanok, és hogy mennyire felnézek rájuk a műveik miatt. Okváth Anna könyvei számomra mindig tanítottak valami újat, rengetegszer megnevettetek, mikor padlón voltam, vagy néha épp ellenkezőleg, úgy hatottak rám, hogy a fellegekből zuhantam le a sötétségbe.

iriah>!

Okváth Anna

Három nagy szerelmem, van. A festés, a balett és a cselló. Noha a három közül, csak egyiket művelem magam is a többit is igen kedvelem. A saját hülyeségem miatt vonakodtam a magyar írók könyveit olvasni, mert úgy véltem, hogy biztos mindegyik felér egy Kőszívűvel . Aztán elolvastam Anna első könyvének az ismertetőjét és gondoltam kipróbálom. Pár oldal után levett a lábamról. Második kötetét már aznap el is olvastam, amint megkaparintottam. Az írónő képes olyan könnyedséggel megtalálni a hangot az olvasóival, hogy az már- már hihetetlen. És most eljött a harmadik kötete és vele együtt a „szerelem". Engem menthetetlenül levett a lábamról. Komolyan, már csak egy rókás könyv hiányzik tőle! :P


Népszerű idézetek

anikho>!

Mindenkinek van egy végtelen története. Egy olyan történet, amit szeretnénk lezárni, hogy lássuk, hogyan végződik. De közben szeretnénk, ha befejezetlen maradna, mert a vég az mindig olyan befejezett.

1. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Az ölelést hajlamosak alábecsülni az emberek, pedig szép és értékes. Pedig nem kerül semmibe.

Okváth Anna: Befejezetlen szimfónia · Okváth Anna

Kapcsolódó szócikkek: ölelés
1 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

Az élet nem egyszerű. De nem is ezért szeretjük.

Kapcsolódó szócikkek: élet
BarbyMalik0112 P>!

A félelem azonban más. A félelem nem a bátorság hiánya. Benne is van a nevében, valami elementáris. Fél elem. Na, ez a fél elem vagyok én. Nem hiányos, nem kipótolható, hanem az egésznek csupán a fele.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem
Mpattus>!

A plátói szerelemnek megvannak az előnyei. Csak a tiéd, a te titkod, a te döntésed, a te terhed, és bár a szíved olyan szenvedélynek a rabja, ami soha be nem gyógyuló sebet ejthet rajta, erre fel vagy készülve.

Kameko >!

Kikapcsol az agy, aktiválódik a szív, és hagyjuk magunkat lehúzni az örvénybe. Hiába jelez az összes riasztó. A szerelem öl, butít és nyomorba dönt, mi pedig emberek mindezt élvezzük.

109. oldal, 1. Allegro moderato

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
mirha>!

Nem ideges, csak összekócolódott az agya.

36. oldal