!

Nora Roberts amerikai

J. D. Robb

1950. október 10. (Silver Spring, Maryland, Amerikai Egyesült Államok) –

Teljes névEleanor Marie Robertson
Honlaphttp://noraroberts.com/
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Nora_Roberts
Facebookhttps://www.facebook.com/noraroberts

Képek 7

Könyvei 525

J. D. Robb: Meztelenül a halálba
Nora Roberts: Bűbájosok
Nora Roberts: A tanú
Nora Roberts: A tűz leánya
Nora Roberts: Megszállottság
Nora Roberts: A jég leánya
Nora Roberts: A második kezdet
Nora Roberts: Hazai vizeken
Nora Roberts: Sötét boszorkány
Nora Roberts: Tündérvarázs

Kapcsolódó sorozatok: Eve Dallas, Chesapeake Bay, A MacGregor család, A MacKade Fivérek, Kör-trilógia, A Három Nővér Szigete, Menyasszonyok, Donovan örökség, Boonsboro Inn trilógia, Concannon-trilógia, O’Dwyer-örökség trilógia, Kulcs-trilógia, Kert-trilógia, Völgy Trilógia, Cordina, A Hold árnyéka, A Calhoun család, Álom-trilógia, O'Hurley, Őrzők-trilógia, Bannion család, Jack's History, Az ardmore-i Gallagherek, Reader's Digest válogatott könyvek, Ír szívek, Mitrász csillagai, A Stanislaski család, In Death, Inn BoonsBoro, The Cousins O’Dwyer Trilogy, The Circle Trilogy, In the Garden, Born in Trilogy, Donovan Legacy, Chesapeake Bay Saga, Three Sisters Island trilogy, The MacKade Brothers, Key Trilogy, The MacGregors, Dream Trilogy, Bride Quartet, The Bannions, Jack's Stories, Night Tales, Stars of Mithra, Nacht-Trilogie, The Guardians Trilogy, Chronicles of the One, Die Sternen-Trilogie

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Tiffany, Vénusz könyvek, Júlia

Kapcsolódó zóna

!

Nora Roberts

76 tag · 45 karc · Utolsó karc: 2018. október 12., 21:16 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
zuna19 P

Nora Roberts

Abszolút 5 csillagos nálam. :)
Nora Roberts mindig tud újat hozni a szürke hétköznapokra.
Fontos neki, hogy olyan könyvet adjon ki a kezéből, amiben a család nagyon fontos szerepet tölt be. Hiszen neki is nagy családja van és volt honnan ötletelnie. Imádom, hogy ennyire család centrikus könyvek is vannak, és nem csak olyanok amik után tépem a hajam.
Sok könyve olyan érzelmeket vált ki belőlem, hogy napokig ezen rágódok. Ez jó dolog! Minden története ott motoszkál a fejemben. Ezért is tartom nagyszerű írónőnek őt. Tud maradandót alkotni.
A romantika sosem eltúlzott, pont mindig egyensúlyban van a könyvben a romantika, a humor és, akár a krimi is.
Sok könyvét olvastam már és vannak olyanok, amik nem igazán tetszettek a többihez képest, de így is örülök azoknak is. Van olyan mozzanat a történeteiben mindig, ami megtetszik, ezért nem bánom azokat sem, hogy elolvastam.
De így is rengeteg sztorija van ami, még itt sorakozik nálam a polcon és a könyvtárban, és csak arra vár, hogy olvassam. :)

>!
Csoszi P

Nora Roberts

Egyik kedvenc írónőm. Romantika, krimi, fantasy. Bármely műfajban képes magas színvonalú történetet kitalálni. Szórakoztató, humoros a stílusa.

>!
Crona

Nora Roberts

Kedvenc íróm. Imádom az összes könyvét. :) A legeslegjobb. :)

>!
Ariadne

Nora Roberts

Akár sorozat, akár egykötetes történet, mindenképpen érdemes Nora Roberts könyveivel megismerkedni. Szórakoztató stílusával magával ragadja az embert. Először a MacGregor család sorozata volt, aminél igazán úgy éreztem, ez bizony nekem íródott. Aztán szépen vitt az ár. Ha egykötetes kedvencet kellene kineveznem, alighanem bajban is lennék. Nem tudnám eldönteni, hogy a Nyomkövetők vagy A tanú című könyv nyerné el az abszolút első helyet. Inkább megosztott első helyet érdemelnek. Többnyire a krimi szálakkal ellátott könyveit részesítem előnyben, ám a romantikus történetei ellen sincs kifogásom, hiszen ebben a kategóriában is tudott élvezhető könyvet létrehozni. Ha valaki megkérdezné, hogy mely könyveit szeretem, azt hiszem szép kis lista kerekedne belőle. :) Ajánlani tudom minden olvasni szeretőnek.

>!
Anne_Wolf

Nora Roberts

Hiába, anyám lánya vagyok! Nora Roberts az egyik kedvencem lett!!

>!
Rori87

Nora Roberts

Mindig izgalmas történeteket ír, szerethető szereplőkkel, kitalált mesebeli világot (varázslók, vámpírok, stb) ügyesen keveri a való világgal. Könnyű olvasmány, magával ragad a történet.
Nagyon szeretem a sorozatait, ahol több könyvön át követhetjük kedvenc szereplőink sorsának alakulását.

>!
Constance

Nora Roberts

Nálam egyértelműen ő a befutó, mint kedvenc író. Szeretem a stílusát, hogy mindenféle kategóriában tud remeket alkotni, legyen az romantikus vagy krimi. Nem győzöm áldani anyut, aki annak idején megnyerte a A sors megkísértését, amit végül elkunyiztam tőle, mert ő úgysem olvasta. Így elindult a lavina. Ha sorozatok közül kellene választani, akkor egyértelműen a MacGregor a kedvencem, az egyes kötetek közül pedig az Időtlen szerelem. Mindenkinek legalább egyszer el kell olvasnia egy könyvét… nem fog csalódni. :)

>!
Emília5 

Nora Roberts

Nora Roberts az egyik kedvenc írónőm. Majdnem minden könyvét olvastam, ami eddig megjelent. Írt sorozatokat, 3-4 és több részeset is, egész családregény folyamot, itt ezekben a könyvekben a család és a baráti összetartás fontossága az, ami mindig lenyűgöz, szeretem, hogy testvérek és barátok mindent megtesznek egymásért, hogy köztük nagy az összetartás, a szeretet, nincs irigység és rivalizálás-nyilván saját családjából merítette ezeket az írónő (Concannon trilógia, Chesapeake Bay sorozat, Menyasszonyok sorozat). Vannak földöntúli, azaz meseelemeket tartalmazó sorozatok is, jó boszorkányokkal, és persze a rossz oldallal (O'Dwyer örökség trilógia, Kulcs trilógia). Ezekben nem kevés csodaelem is felvonul, sokszor különleges tulajdonságú segítőkkel, állatokkal. Nagyon kedvelem a különálló, nagyobb lélegzetű műveit, amik legtöbbször krimielemeket is tartalmaznak, mindig van szerelmi szál itt is, romantika, de van fondorlat és nyomozás, bűneset, és persze mindig helyére kerülnek a dolgok a végére (pl A gyűjtő, A tanú, Megszállottság, nyomkeresők, Folyóvég panzió). A Harlequin könyvei (Tökéletes szomszéd, Nézd meg az anyját, Lezáratlan ügy) is nagyon kedves, romantikus kis történetek, kisebb lélegzetű, egyszerűbb sorsok bemutatásával, nem túl nagy ívű szerelmi történetek végigvitelével, de itt is színvonalas a stílus, jól kigondolt a sztori, és jól ábrázolt, felejthetetlen karakterek szerepelnek, mint az összes művében. Még meg kell említeni a J.D.Robb néven írt sokrészes sorozatát, ami a jövőben játszódik és igazán egyedi főhősökkel egy mindig megújuló, mindig változatos izgalmas krimifolyamot alkotott. Borzasztóan termékeny, rengeteg könyvet jelentetett meg, és mindig új történetet hoz, nem érzi úgy az ember, hogy ismétli magát az eseményekkel, ötletekkel, csak a stílus, a hangulat az, ami mindig ugyanaz, megkapó, izgalmas, magas szintű, szórakoztató, minőségi történetekkel.

>!
Cormorant

Nora Roberts

Kicsit féltem először, hogy vajon nem csak valami nyálcsorgatós romantikus könyveket fogok majd találni nála. De ezt hamar leküzdöttem és csak jöttek egymás után a könyvei. A szereplők nagyon tetszenek, különösen a különleges munkájúak. Hiszen mindig izgalmasabb egy balerináról vagy épp egy forgatókönyv íróról olvasni. Mondhatnám rá, hogy sablonos, de ez nem igaz. Minden mindig olyan jól van ábrázolva, hogy elfelejtem, ez „csak” egy könyv. Hiába tudom, hogy összejönnek majd a szereplők, én mégis velük sírok, nevetek.


Népszerű idézetek

>!
Gorkie

A jó barátok minden kincsnél többet érnek.

Kapcsolódó szócikkek: barát · Lila Emerson
16 hozzászólás
>!
zuna19 P

Mindegy, hogy kerültem ide, az a lényeg, hogy ott vagyok, ahol lenni akarok.

184. oldal

3 hozzászólás
>!
Csoszi P

Néha az a legjobb, ha hagyjuk a dolgokat történni.

245. oldal

2 hozzászólás
>!
Sunshine

– (…) Nem kis dolog, ha az ember az álmaiból szilárd talajon álló valóságot csinál!

Kapcsolódó szócikkek: álom · valóság
2 hozzászólás