!

Nora Roberts amerikai

Dž. D. Rob, ノーラロバーツ, J. D. Robb

1950. október 10. (Silver Spring, Maryland, Amerikai Egyesült Államok) –

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó · 12 film

Teljes névEleanor Marie Robertson
KatalógusnévRoberts, Nora
Nem
Honlapnoraroberts.com
Facebook@noraroberts

Képek 7

Könyvei 604

J. D. Robb: Meztelenül a halálba
Nora Roberts: A tanú
Nora Roberts: Megszállottság
Nora Roberts: Bűbájosok
J. D. Robb: A halál fényében
Nora Roberts: Hazai vizeken
Nora Roberts: Sötét boszorkány
Nora Roberts: A tűz leánya
Nora Roberts: Háborgó tenger
Nora Roberts: Tündérvarázs

Kapcsolódó sorozatok: Eve Dallas · Chesapeake Bay · A MacGregor család · Kör-trilógia · A MacKade Fivérek · O’Dwyer-örökség trilógia · Menyasszonyok · A Három Nővér Szigete · Kulcs-trilógia · Donovan örökség · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Gabo SFF könyvek GABO · Reader's Digest válogatott könyvek · Júlia · Romantika télen-nyáron Harlequin Magyarország · Romantika rózsái GABO · Vénusz könyvek Maecenas · Bianca · Arany Júlia Harlequin Magyarország · Júlia különszám · Világsiker JLX · A The New York Times sikerszerzője Harlequin Magyarország · A New York Times sikerszerzője: Romantika Harlequin Magyarország, Vinton · Tiffany

Antológiák 14

Szenvedély téren és időn túl
Csöndes éj
A 606-os lakosztály
Éjféltájt
Botlás az éjszakában
Eltűntek
Megszállott
A másik oldal
Out of This World
Mary Blayney – Ruth Langan – Mary Kay McComas – J. D. Robb: Dead of Night

Kapcsolódó zóna

!

Nora Roberts

102 tag · 76 karc · Utolsó karc: 2023. szeptember 9., 14:35 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

zuna19>!

Nora Roberts

Abszolút 5 csillagos nálam. :)
Nora Roberts mindig tud újat hozni a szürke hétköznapokra.
Fontos neki, hogy olyan könyvet adjon ki a kezéből, amiben a család nagyon fontos szerepet tölt be. Hiszen neki is nagy családja van és volt honnan ötletelnie. Imádom, hogy ennyire család centrikus könyvek is vannak, és nem csak olyanok amik után tépem a hajam.
Sok könyve olyan érzelmeket vált ki belőlem, hogy napokig ezen rágódok. Ez jó dolog! Minden története ott motoszkál a fejemben. Ezért is tartom nagyszerű írónőnek őt. Tud maradandót alkotni.
A romantika sosem eltúlzott, pont mindig egyensúlyban van a könyvben a romantika, a humor és, akár a krimi is.
Sok könyvét olvastam már és vannak olyanok, amik nem igazán tetszettek a többihez képest, de így is örülök azoknak is. Van olyan mozzanat a történeteiben mindig, ami megtetszik, ezért nem bánom azokat sem, hogy elolvastam.
De így is rengeteg sztorija van ami, még itt sorakozik nálam a polcon és a könyvtárban, és csak arra vár, hogy olvassam. :)

Crona>!

Nora Roberts

Kedvenc íróm. Imádom az összes könyvét. :) A legeslegjobb. :)

Ariadne>!

Nora Roberts

Akár sorozat, akár egykötetes történet, mindenképpen érdemes Nora Roberts könyveivel megismerkedni. Szórakoztató stílusával magával ragadja az embert. Először a MacGregor család sorozata volt, aminél igazán úgy éreztem, ez bizony nekem íródott. Aztán szépen vitt az ár. Ha egykötetes kedvencet kellene kineveznem, alighanem bajban is lennék. Nem tudnám eldönteni, hogy a Nyomkövetők vagy A tanú című könyv nyerné el az abszolút első helyet. Inkább megosztott első helyet érdemelnek. Többnyire a krimi szálakkal ellátott könyveit részesítem előnyben, ám a romantikus történetei ellen sincs kifogásom, hiszen ebben a kategóriában is tudott élvezhető könyvet létrehozni. Ha valaki megkérdezné, hogy mely könyveit szeretem, azt hiszem szép kis lista kerekedne belőle. :) Ajánlani tudom minden olvasni szeretőnek.

Anne_Wolf>!

Nora Roberts

Hiába, anyám lánya vagyok! Nora Roberts az egyik kedvencem lett!!

Kuri_Szilvia P>!

Nora Roberts

Az egyik kedvenc írónőm. Mindig tud újat mutatni. Könyveimet a mai kor mellett a misztikum, a varázslat, és a történelem is megtalálható. Sorozatait csak úgy kezdem el, ha tudom hogy pár napon belül a következőt is el tudom kezdeni, mert magával ragadó majdnem minden története. Verhetetlen a valóság, a tündérvilág és a szerelem összerakásában. A kitalált világokat is olyan részletességgel veti papírra, hogy mindenki oda tudja magát képzelni.
Eddig több, mint 150 magyarul megjelent könyve van meg, és szerencsésnek mondhatom magam mert van egy dedikált példányom is Tőle.

Emília5>!

Nora Roberts

Nora Roberts az egyik kedvenc írónőm. Majdnem minden könyvét olvastam, ami eddig megjelent. Írt sorozatokat, 3-4 és több részeset is, egész családregény folyamot, itt ezekben a könyvekben a család és a baráti összetartás fontossága az, ami mindig lenyűgöz, szeretem, hogy testvérek és barátok mindent megtesznek egymásért, hogy köztük nagy az összetartás, a szeretet, nincs irigység és rivalizálás-nyilván saját családjából merítette ezeket az írónő (Concannon trilógia, Chesapeake Bay sorozat, Menyasszonyok sorozat). Vannak földöntúli, azaz meseelemeket tartalmazó sorozatok is, jó boszorkányokkal, és persze a rossz oldallal (O'Dwyer örökség trilógia, Kulcs trilógia). Ezekben nem kevés csodaelem is felvonul, sokszor különleges tulajdonságú segítőkkel, állatokkal. Nagyon kedvelem a különálló, nagyobb lélegzetű műveit, amik legtöbbször krimielemeket is tartalmaznak, mindig van szerelmi szál itt is, romantika, de van fondorlat és nyomozás, bűneset, és persze mindig helyére kerülnek a dolgok a végére (pl A gyűjtő, A tanú, Megszállottság, nyomkeresők, Folyóvég panzió). A Harlequin könyvei (Tökéletes szomszéd, Nézd meg az anyját, Lezáratlan ügy) is nagyon kedves, romantikus kis történetek, kisebb lélegzetű, egyszerűbb sorsok bemutatásával, nem túl nagy ívű szerelmi történetek végigvitelével, de itt is színvonalas a stílus, jól kigondolt a sztori, és jól ábrázolt, felejthetetlen karakterek szerepelnek, mint az összes művében. Még meg kell említeni a J.D.Robb néven írt sokrészes sorozatát, ami a jövőben játszódik és igazán egyedi főhősökkel egy mindig megújuló, mindig változatos izgalmas krimifolyamot alkotott. Borzasztóan termékeny, rengeteg könyvet jelentetett meg, és mindig új történetet hoz, nem érzi úgy az ember, hogy ismétli magát az eseményekkel, ötletekkel, csak a stílus, a hangulat az, ami mindig ugyanaz, megkapó, izgalmas, magas szintű, szórakoztató, minőségi történetekkel.

Rori87>!

Nora Roberts

Mindig izgalmas történeteket ír, szerethető szereplőkkel, kitalált mesebeli világot (varázslók, vámpírok, stb) ügyesen keveri a való világgal. Könnyű olvasmány, magával ragad a történet.
Nagyon szeretem a sorozatait, ahol több könyvön át követhetjük kedvenc szereplőink sorsának alakulását.

Constance>!

Nora Roberts

Nálam egyértelműen ő a befutó, mint kedvenc író. Szeretem a stílusát, hogy mindenféle kategóriában tud remeket alkotni, legyen az romantikus vagy krimi. Nem győzöm áldani anyut, aki annak idején megnyerte a A sors megkísértését, amit végül elkunyiztam tőle, mert ő úgysem olvasta. Így elindult a lavina. Ha sorozatok közül kellene választani, akkor egyértelműen a MacGregor a kedvencem, az egyes kötetek közül pedig az Időtlen szerelem. Mindenkinek legalább egyszer el kell olvasnia egy könyvét… nem fog csalódni. :)

Cormorant>!

Nora Roberts

Kicsit féltem először, hogy vajon nem csak valami nyálcsorgatós romantikus könyveket fogok majd találni nála. De ezt hamar leküzdöttem és csak jöttek egymás után a könyvei. A szereplők nagyon tetszenek, különösen a különleges munkájúak. Hiszen mindig izgalmasabb egy balerináról vagy épp egy forgatókönyv íróról olvasni. Mondhatnám rá, hogy sablonos, de ez nem igaz. Minden mindig olyan jól van ábrázolva, hogy elfelejtem, ez „csak” egy könyv. Hiába tudom, hogy összejönnek majd a szereplők, én mégis velük sírok, nevetek.


Népszerű idézetek

Gorkie>!

A jó barátok minden kincsnél többet érnek.

Kapcsolódó szócikkek: barát · Lila Emerson
22 hozzászólás
Csoszi>!

Néha az a legjobb, ha hagyjuk a dolgokat történni.

245. oldal

5 hozzászólás
zuna19>!

Mindegy, hogy kerültem ide, az a lényeg, hogy ott vagyok, ahol lenni akarok.

184. oldal

5 hozzászólás
zuna19>!

– Ha terveid vannak, egyszerűen tűzd ki a céljaidat és cselekedj!

209. oldal

6 hozzászólás