!

Nicole Krauss amerikai

1974. augusztus 18. (New York) –

Nem
Honlaphttp://nicolekrauss.com/
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Nicole_Krauss
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Nicole-Krauss/141967625823841

Képek 4

Könyvei 8

Nicole Krauss: A szerelem története
Nicole Krauss: Betéved az ember egy szobába
Nicole Krauss: Nagy Palota
Nicole Krauss: The History of Love
Nicole Krauss: Sötétlő erdő
Nicole Krauss: Great House
Nicole Krauss: Man Walks into a Room
Nicole Krauss: Dejiny lásky

Népszerű idézetek

>!
petibácsi

Aztán méltóságom utolsó darabjával kihúztam a seggemből a becsípődött alsógatyámat. Kéne erre a jelenségre egy külön szó. Az egyhúros hárfa.

115-116. oldal

9 hozzászólás
>!
petibácsi

Szeretem azt gondolni, hogy a világ nincs felkészülve rám, de talán mégis az a helyzet, hogy én nem vagyok felkészülve a világra.

120. oldal

1 hozzászólás
>!
Ciccnyog IP

A végén mi marad az emberből, csak a tárgyai. Talán ezért vagyok képtelen bármit kidobni. Talán ezért halmozom föl a fél világot: abban reménykedem, hogy ha meghalok, a dolgaim összessége valami nagyobb szabású életet sugall majd, mint amilyet éltem.

232. oldal

4 hozzászólás
>!
Ciccnyog IP

Újra megcsókolta, félszegen és gyöngéden, de most már azzal a borzongató tudattal, hogy igényt tarthat az érzelmeinek egy részére.

179. oldal

8 hozzászólás
>!
Ciccnyog IP

Hogy mindent tapintson és érezzen meg a világban, ismerje látásból és névről, aztán csukott szemmel is, hogy amikor valami eltűnik, a hiánya formájából is fel tudja ismerni. És azután is birtokolhassa, amit elveszített, mivel a hiány az egyetlen állandó dolog. Mert az ember mindentől megszabadulhat, csak attól a tértől nem, ahol korábban volt valami.

205. oldal

1 hozzászólás
>!
petibácsi

Tudtam, hogy bolondot csinálok magamból ebben a bohócruhában. Az ember egy életre vásároljon öltönyt, ne egy halálra.

119. oldal

>!
Ciccnyog IP

(…) a faj célja a szerelem. Nem a kamatyolás. Kamatyolni az ember bármikor tud. De a szerelmet már nehezebb megtalálni (…).

169. oldal

>!
Ciccnyog IP

Mondd, én olyan ember voltam, hogy megfogtam a könyöködet, amikor jöttek az autók az úton, megérintettem az arcodat, miközben beszéltél, fésülgettem a nedves hajadat; és ha vidéken jártunk, megálltam az út szélén, és mutogattam a csillagképeket, és mögéd álltam, hogy hátra is dőlhess, ahogy felnézel?

190. oldal

1 hozzászólás
>!
Ciccnyog IP

Éjszaka, ha már nem látunk a sötétben, szükségét érezzük, hogy a megértés kedvéért mozdulatokkal szólítsuk meg egymás testét.

105. oldal