!

Neset Adrienn magyar

Adrienn_Neset I
24 figyelő · 0 figyelt · 3 értékelés · 0 polc · 0 karc · 0 észlelés
Nem

Könyvei 1

Fodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő

Fordításai 44

Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me – Szívvel a falnak
Marie Rutkoski: The Winner's Curse – A nyertes átka
Lisa Genova: Megmaradt Alice-nek
Aprilynne Pike: Spells – Varázsigék

Népszerű alkotóértékelések

Katicabogárka>!

Neset Adrienn

Nagyon tetszett a Jenny B. Jones
Tiéd leszek című könyv fordítása. Szépen megfogalmazott mondatok. Igazán igényes munkát adott ki a kezéből Neset Adrienn.
Gratulálok hozzá!

1 hozzászólás
kellyolvas P>!

Neset Adrienn

Adri 12 éve került a radaromra, újságíró korából, mégpedig a hihetetlenül remek humora és vagánysága miatt. Óriási öröm volt őt személyesen megismerni tavaly Simone Elkeles dedikálása kapcsán, élőben is pont olyan, mint ahogy elképzeltem. Nagyon várom már a következő fordítását, ami a Pushing the Limits lesz!!! Hajrá Adri:)))

Fay >!

Neset Adrienn

Imádom a fordításait. Decemberben szerencsém volt élőben is megismerni, egy hihetetlen aranyos nő.

Sheila_7>!

Neset Adrienn

Már több olyan könyvet is olvastam, amit Neset Adrienn fordított, és imádom a stílusát. Egyértelműen a kedvenc fordítóim közé tartozik. Remélem, a jövőben még nagyon sok fordításához lesz szerencsém. :)
És mindenben egyetértek @Fay véleményével!


Népszerű idézetek

Boglárka_Madar P>!

Könyvmolyok frigye

Beatrix idejében a könyvek olyan sokba kerültek, hogy a leggazdagabb emberek is csak 1-2 példányt engedhettek meg maguknak. Mátyás király ifjúkora óta gyűjtötte a könyveket, de Beatrix talán még nála is jobban szeretett olvasni, és rengeteg kötetet hozott magával Itáliából. Nem is akármilyeneket: kézzel másolt, festők által díszített, drágaköves borítójú, szépséges kódexeket. Hamarosan kettejüké lett Európa legnagyobb királyi könyvtára: majdnem 2500 könyv volt a birtokukban. Ez még ma is jókora mennyiség!

31. oldal - Aragóniai Beatrix (Kolibri, 2018)

2 hozzászólás
Boglárka_Madar P>!

Ez az elismerés [az MTA első cigány ösztöndíjasa] Zsuzsi lelkéig hatott. Ha ekkora bizalmat kapott, akkor ő is felelősséggel tartozik. Akkor neki a sorsával példaként kell elöl járnia, és hitet csöpögtetni a szegény cigány gyerekekbe. Hiszen sokan otthon nem látják, hogyan kell egészségesen élni, és mire jó a tanulás. De amikor Zsuzsi dr. Orsós Zsuzsannaként bemutatkozik nekik, majd előadást tart a helyes táplálkozásról, és elmeséli, honnan indult el, úgy csillannak fel a szemek, mint annak idején az övé, amikor az első könyvet a kezébe vette.

187. oldal - Orsós Zsuzsanna (Kolibri, 2018)

Anaire>!

Hogy milyen lányokat tartunk mi elszántnak? Azokat, akik a tradíciókkal dacolva a saját útjukat járják. Akiket nem félemlít meg a gondolat, hogy valamiben elsők legyenek. Akik fityiszt mutatva a sorsnak a legmélyebb gödörből is kimásznak. Akik a legkétségbeejtőbb helyzetekben sem feledkeznek meg arról, mit diktál az emberség. Akik tűzön-vizen keresztülviszik az akaratukat, és megvalósítják álmaikat. Akiknek semmilyen kihívás nem elég.

Előszó (Bookline Könyvek, 2018)

Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

Megta­pasztalta, hogy nem a pálca és a szigor a legjobb nevelési eszköz, hanem a szeretet, amivel a gyerekekhez fordulunk, és az öröm, amit a tanulás okoz.

(Brunszvik Teréz)

Boglárka_Madar P>!

(…) ne legyünk bezárva egyetlen nyelv és kultúra börtönébe, mert úgy nem tudjuk a világot a maga teljességében látni.

171. oldal, Mészáros Márta (Kolibri, 2018)

Anaire>!

Máshonnan indultam, máshova érkeztem, és az eredményeim ettől a másságtól vannak. Másnak lenni nehéz. De van, amikor fel kell vállalni.

158. oldal, Dévény Anna (Bookline Könyvek, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Dévény Anna
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

A magyar közélet túlságosan férficentrikus. Ez tapasztalataim szerint sehol a világon nincsen így. Nálunk a nők nem vesznek részt a társadalmi életben. Talán még nem ébredtek rá, hogy ez mennyire fontos.

(Mészáros Márta)

Anaire>!

Soha ki nem törlődő, belém czikázó tüzek futkostak csontjaimban, valahányszor új könyvet nyitottam ki.

90. oldal, Jászai Mari (Bookline Könyvek, 2018)

Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

Egy asszony nem tud harcolni! – nevettek a munkácsi várat körülvevő császári hadsereg vezetői. Nem tudták, mire képes egy nő, ha a gyermekeit védi. Zrínyi Ilona két éven át verte vissza az ostromukat, és ezért egész Európában hősként ünnepelték.

(Zrínyi Ilona)

Kapcsolódó szócikkek: Zrínyi Ilona
dtk8 P>!

Sok ember nem érti, hogyan érhet milliókat egy olyan festmény, amin csak vonalak és pacák láthatók. Amikor valaki betéved egy modern műveket bemutató kiállításra, gyakran úgy érzi, hogy soha nem fogja megérteni az alkotásokat. A kétségbeesés előtt azonban érdemes felidézni, hogy miért kezdtek el 100 éve a művészek nem felismerhető tárgyakat és alakokat festeni. A válasz egyszerű: feltalálták a fényképezést, és hirtelen nem a festészet volt az egyetlen művészeti ág, amely képes volt megörökíteni a körülöttünk lévő világot. A festők megörültek a szabadságnak, és megpróbálták a tárgyak helyett az érzéseiket megfesteni. Ez pedig nemcsak nekik jelent szabadságot, de nekünk, a nézőknek is. A modern festményeket nézegetve a mi fantáziánk is szabadon szárnyalhat.

163. oldal, Reigl Judit

Kapcsolódó szócikkek: Reigl Judit