!

Nemere István magyar

Nigel Forest, Keira McKenzie, Miranda Miller, Klaus von Lottinge, Tihanyi István, Paul Patrick, Melissa Moretti, Anton de Saint Etienne, Stuart Herrington, Stefan Niemayer, Steve Nording, Henry Hamilton, Lilly Seymour, Palma Patton, Oscar Welden, Mack Maloney, Alissa Altamira, Stuart Harrington, Norbert Dax, Sir Steve Morton, Pjotr Sztyepanovics Alihanov, Salome Al-Saffin, Richard Stone, Richard Haack, Maria Messina, Raymond Darieni, Vitéz Miklós, Kiss-Béry Miklós, R. C. Smith, Steve Repton, Stewart Harrington, Daniel Florion, Robert Repton, Kovács Gergely István, Jean-Paul Leblanc, T. Moward, Falvai Róbert, Vanessa Wilmon, Angela Preston, Angelo Totti, Stephanie Nordking, Bíró Dániel, István Nemere, Neil Omar Watson, Karim Reza, Samira ar-Rashid

1944. november 8. (Pécs) –

Tudástár · 2 kapcsolódó alkotó · 1 film

Honlapnemere.hu
Életrajz

Képek 6

Könyvei 802

Nemere István: A fantasztikus nagynéni
Nemere István: A várúr fia
Nemere István: A titokzatos padlás
Nemere István: A kupolaváros titka
Nemere István: A kozmosz lovagjai
Nemere István: Az idő vándorai
Nemere István: Műkincsrablók a kisbolygón
Nemere István: Titkok könyve
Nemere István: Vadak között
Nemere István: Skorpió

Kapcsolódó sorozatok: A fantasztikus nagynéni · Lars, Don és Ariel kalandjai · Zuhanás... · Zsigmond-trilógia · A téridő istenei-trilógia · Az ókori Egyiptom története · Zádor-trilógia · Daniel Skagen-Monti · Horthy · Sci-fi Klasszikusok Képregényben · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Kozmosz Fantasztikus Könyvek · Delfin könyvek Móra · Albatrosz könyvek Magvető · (Új) Galaktika Fantasztikus Könyvek · Galaktika Fantasztikus Könyvek · Rakéta Regénytár Magvető · Jonatán Könyvmolyképző Könyvmolyképző · Magyar királynék és nagyasszonyok Duna International · Magyar királyok és uralkodók Duna International · Phoenix Science Fiction & Fantasy · Könyvfalók Könyvtára Mágus · Magyar történelem Anno · Valhalla Science Fiction · Híres könyvek Népszava · Célgömb Zrínyi Katonai · 13 forintos könyvek Népszava · Magyar égbolt alatt Anno · Főnix Fantasztikus Könyvek Csokonai · Az ókor nagyjai · Negyedik típusú találkozások Kornétás

Szerkesztései 1

Nemere István (szerk.): A rejtélyes idegen

Fordításai 69

Maciej Wojtyszko: A hosszú álom
Adam Wiśniewski-Snerg: A lator evangéliuma
Stanisław Lem: Béke a Földön
Stanisław Pagaczewski: Szivacs Baltazár elrablása
Trethon Judit (szerk.): Téren és időn túl
Jadwiga Dackiewicz: A Sasfiók
Ryszard Kapuściński: A császár / A sahinsah
Kuczka Péter (szerk.): Robur 6.
Arkady Fiedler: Az Orinoco folyónál
Ryszard Kapuściński: A császár

Antológiák 56

Burger István (szerk.): Kétszázadik
Kuczka Péter (szerk.): Robur 3.
Burger István (szerk.): Galaktika 178.
Burger István (szerk.): MetaGalaktika v9.5
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 55.
Burger István (szerk.): Galaktika 184.
Burger István (szerk.): Galaktika 264.
Sziládi János (szerk.): Galaktika 62.
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 27.
Sziládi János (szerk.): Galaktika 67.

Róla szóló könyvek 3

Saági András Miklós: Az „agykápráztató” Nemere István
Vincze Attila: Nemere István
Képes Gábor – Vancsó Éva (szerk.): Nemere 70

Népszerű alkotóértékelések

Bla I>!

Nemere István

Nemere István (Pécs, 1944-) író, műfordító. Rendkívül termékeny szerző, 2018-ig már több mint 700 könyve jelent meg magyar nyelven, amely szám magyar rekordnak számít. Műveinek eladási példányszámai eléri a tizenegymilliót. Nekem is van belőle vagy 50-60 darab. Főleg sci-fi könyvei és paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál, én a Rejtélyes elődöket olvasva váltam hívévé. A számosság alapján kicsit úgy érzem anyagi célok, érdekek is vezérelhetik. Számos nyelven adták ki műveit, köztük perzsául és eszperantóul is – ami azok belső értékeinek elismerését is jelenti. Az 1990-es években kétszer egymás után megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. Csodálkozom rajta, hogy PEN Clubtagsága ellenére a Magyar Írószövetségbe nem vették fel – vajon a magyar szövetség magasabb minőséget képvisel? Bevallása szerint munkamániás, megrögzött optimista és a politikát kerülő ember. Ezt elhiszem. Többszöri találkozásunkkor – alapvetően a dedikálások alkalmával –, eszmét cseréltünk az idegen civilizációk földi, ill. égi nyomairól. Meggyőződése, hogy vannak bizonyítékok.

1 hozzászólás
gyuszi64 >!

Nemere István

Most olvastam a szerző időrendben nyolcadik regényét (82-es megjelenés, anno valahogy kimaradt), a korábbi hét között jól megírt krimik és sci-fik vannak (a Neutron-akció az egyik legjobb válságregény), és kultikus ifjúsági regények, amelyekből később sorozatok lettek. És látom a szerző honlapját, jelenleg 722 könyvnél tart, úgyhogy néhány szót írnék az olvasókat ért veszteségről.

Nemere szerint – és miért ne hinnénk el neki – néhány évtized alatt simán meg tud írni félezer könyvet egyformán jó színvonalon. Csak az a baj, hogy a mennyiségi munka mindig minőségi hátrányokkal jár. Több hiba jelenik meg, óhatatlan az önismétlés, és nagyon nagy baj, hogy az írói fejlődés – ami a szinten tartás szükséges feltétele – kronológiája összezavarodik, a logikai és tartalmi (fizikai) elemek összekeverednek. És itt van a pszicho-fizika is: a sok (700+) inger nem egyszerűen csak több ingerületet jelent (az olvasónak), az érzet-hez számít a környezet is. (Magyarul: más hatása van 5 kötet után a 6-odiknak, mint 55 után az 56-odiknak, hiába ugyanaz a szóban forgó könyv.)

Szóval minket olvasókat veszteség ért. Persze 722 könyv közé nyilván becsusszannak gyengébbek is, de én azt hiszem, egy bizonyos mennyiség után a könyvek átlagszínvonala csökkent le.

Sajnálom, mert százas nagyságrendet biztosan olvastam közülük. (Vajon hány százat?)

AuSS>!

Nemere István

Szimpatikus ember.
Ám volt már könyve amit majdnem kidobtam az ablakon.
Vannak jó megmozdulásai, DE a túl sok könyv a minőség rovására megy.

cinegér>!

Nemere István

Hiába a millió álnév, már az első mondataiból felismerni a zavaros mondatait.
Egy szó jut róla eszembe: gagyi.

FrNo90>!

Nemere István

Számtalan érdekes regénye van, de ha lehet, a történelmet hanyagolnia kellene. Tipikusan az az ember, aki minden szakterületbe csak felületesen ássa bele magát, így hiába termékeny, ha sok könyvén látszik, napok alatt írta meg.

Ám ettől függetlenül, mint személyiség szimpatikus, még dedikált példányom is van tőle.

Hastings>!

Nemere István

Sok remek sci-fit, és krimit írt, ifjúsági könyvei közül legjobb a Fantasztikus nagynéni sorozat. A történelmi könyvei is érdekesek, de az életrajzai is. Egyetlen probléma, hogy szereti a saját elképzeléseit is leírni, ami nem feltétlenül baj, de így nehéz megkülönböztetni, hogy mennyi a fikció, és mennyi a tény. Emiatt a fél csillag levonás.
Képes egy év alatt akár ötven könyvet is megírni! 2018-ig 700 műve jelent meg, hamarosan megdönti a világrekordot.

Lászhorse>!

Nemere István

Nemere sek eresmevel rendelkezek, ezek kezett van sek je és sek ressz.

Mr_However>!

Nemere István

Én eddig sajnos csak néhány könyvét olvastam Nemerének, de ami késik, nem múlik. Az összes könyvét el akarom olvasni akkor is, ha nem mindegyik olyan jó. Ezen kívül nem csak elolvasni szeretném, hanem összegyűjteni is, ami nem lesz könnyű, de azért mindenesetre megpróbálom.


Népszerű idézetek

Kek P>!

– Tedd szebbé a bolygódat, barátom. Ez legyen a legszebb az egész világűrben!

87. oldal

8 hozzászólás
Annamarie P>!

Hogy az a rézfánfütyülős, féllábú vaskakas csípje meg irdatlan hosszúságú öszvérfüleiteket? Hát mik vagytok ti? Szélütött, öreg, ócskavas-kereskedő nehéz sorstól sújott, idióta gyermekei? Ahány szőrszál van egy torzszülött kiscsikó borzas farkában, annyi széttaposott pampanyúl átka szálljon a harcias törökre, akik feldúlják egy tisztes magyar várúrnő éjszakai nyugalmát!

77. oldal

4 hozzászólás
Cicu>!

– Ki vagy? – kérdezte kíváncsian, és meglepetésemre ez volt a következő kérdése: – Szoktál sírni?
– Már régen nem sírok – feleltem –, hiszen felnőtt vagyok.
– Ez a te bajod is – mondta, és nagy szeme rámnyílott. – A felnőttnek is kell sírnia, a könnyek megkönnyebbülést hoznak.
– Férfi vagyok – tettem hozzá magyarázóan. De ő legyintett:
– Az az igazi férfi, aki sírni is tud.

10. oldal

1 hozzászólás
gazibla IP>!

Igen, az emberek olyan könnyedén bánnak – bánnak el – az idejükkel, mintha az valami kínos teher lenne, amitől meg kell szabadulni.

66. oldal

Kiss_Julianna>!

Hogy azt a fűzfánfütyülő, piros nadrágos, sánta, hosszú szőrű orángutánját neki! Hát minek néztek ti engem? Valami rongyos, tetves, retkes lábú koldusnak? Aki csak a pénzetekre ácsingózik?
Huba majd lefordult a székről. Megpróbálta maga elé képzelni a néni által festett alakokat, de összekeverte a két képet, és végül egy piros nadrágban közlekedő, rongyos ruhás orangutánt látott, amint az utcasarkon koldul egy fütyülővel a szájában…Tiszta őrület!

fülcimpa>!

– Tisztelt kisasszony, elfogadja egy kóbor lovag meghívását falra vetített mozgolódó képek nézése tárgyában?

112. oldal

Bernadetti>!

Csaba a fürdőszoba ajtajához lépett. Kicsit hallgatózott, aztán odaintette Hubát. Az iker lábujjhegyen lopózott közelebb. Fejük majdnem összeért.
– Csend van – lehelte Csaba.
– Hallom én is – súgta vissza Huba.
– Mit hallasz?
– Hát a csendet.
– Vagyis nem hallasz semmit.
– De te sem, akkor meg mit ugrálsz? Miről van szó?
– Azt mondom neked: belefulladt.
Hubának a homlokára szaladt a szemöldöke; a bal oldali. Ez nála a legnagyobb csodálkozás jele volt.
– A kádba?
– Naná, majd a szappantartóba.

19. oldal (Móra, 1980)

Tünde1>!

„Bódi Bertalan autószerelő műhelye, 500 méter.”
– Ötszáz méteres műhelye van – hüledezett Huba. – Hiszen az egy hatalmas gyár.
– Az eszed tokja. Innen ötszáz méterre van!

csillagka P>!

Hogy az a hétrétegű, nikkelfejű, négyballábas, bányasöprögető bádogrobot verje szét […] !

61. oldal (Móra, 1982)

Cicu>!

Egy fa árnyékában ültünk, és néztük a tájat. Nem kellett ahhoz egymásra néznünk, hogy érezzük egymás jelenlétét. Barátok voltunk. Szeretni nem azt jelenti, hogy egymást nézzük, hanem együtt nézünk ugyanabba az irányba.

34. oldal