!

Neil Gaiman brit

Nil Gejmen

1960. november 10. (Portchester, Anglia) –

Teljes névNeil Richard Gaiman
NemFérfi
Honlaphttp://www.neilgaiman.com/
Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Neil_Gaiman
Facebookhttps://www.facebook.com/neilgaiman
Instagramhttps://www.instagram.com/neilhimself/
Twitterhttps://twitter.com/neilhimself

Képek 17

Könyvei 181

Neil Gaiman: Csillagpor
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Neil Gaiman: Sosehol
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák
Neil Gaiman: Coraline
Neil Gaiman: Óceán az út végén
Neil Gaiman: A temető könyve
Neil Gaiman: Északi mitológia
Neil Gaiman: Tükör és füst
Neil Gaiman: Anansi fiúk

Kapcsolódó sorozatok: Sandman: Az álmok fejedelme, Spawn: Kezdetek, Köztesvilág trilógia, The Sandman angol, American Gods angol, Neverwhere angol, InterWorld Trilogy angol, Death of the Endless angol, Chu angol, The Graveyard Book Graphic Novel angol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény, The Discworld Collector's Library angol, DC Comics Graphic Novel Collection - Special Editions angol

Szerkesztései 3

Neil Gaiman – Al Sarrantonio (szerk.): 27 képtelen történet
Neil Gaiman (szerk.): Unnatural Creatures
Neil Gaiman – Al Sarrantonio (szerk.): Stories

Antológiák 19

Neil Gaiman – Al Sarrantonio (szerk.): 27 képtelen történet
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Agave 100
Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2016
John Joseph Adams (szerk.): Sherlock Holmes lehetetlen kalandjai
Ellen Datlow (szerk.): Sötétség
Ars Magica – Maleficium Hermeticum
Győrfi András – Hauck Ferenc (szerk.): Dagon árnyai
Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
Burger István (szerk.): Galaktika 209.

Felolvasásai 9

Neil Gaiman: Coraline (angol)
Neil Gaiman: Neverwhere
Neil Gaiman: The Ocean at the End of the Lane
Neil Gaiman: Stardust
Neil Gaiman: The Graveyard Book
Neil Gaiman: Fortunately, the Milk
Neil Gaiman: Norse Mythology
Neil Gaiman: Smoke and Mirrors
Lemony Snicket: The Dark

Róla szóló könyvek 2

Köves Gábor: Mi az, hogy nagymenők?
Joseph McCabe: Hanging Out With the Dream King

Kapcsolódó zóna

!

Neil Gaiman

352 tag · 242 karc · Utolsó karc: 2020. február 9., 15:24 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
AniTiger MP

Neil Gaiman

Én Neil Gaimant úgy foglaltam össze magamnak, hogy a benne élő kisfiú mind a mai napig sarat eszik ebédre… Erre az Óceán az út végén című könyvénél rádöbbentem és azóta sem eresztett a gondolat.

Beteg, elborult, morbid és gusztustalan néha, de ugyanakkor ötletes, zseniális és misztikus, amit ír. Igen, egy széttrendizett író, amit általában nem szeretek, mégis követem mindenfelé és figyelem az új megjelenéseit. Nincs két ugyanolyan könyve, ráadásul még a könyveinek a műfaja is igen változatos. Ugyanannyira lehet szeretni a mesekönyvét, mint a graphic noveljeit és a regényeit. Én szeretem.

>!
Rézangyal

Neil Gaiman

Nem tudok mit írni róla, mert annyira imádom az írásait, hogy ha csak annyit írnia egy könyvben, hogy: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, akkor azt is megvenném és 5 csillaggal jutalmaznám, még akkor is, ha tudom, hogy ez most szar minősíthetetlenül rossz volt.
Szeretem a gondolatait, a furfangos megoldásait, azt, hogy rám bízza a befejezést. Hogy tudja képes vagyok megfejteni az általa teremtett különös világot.
Kedves Neil Gaiman, vegyél engem felségül!

4 hozzászólás
>!
crissy

Neil Gaiman

Neil Gaiman egy zseni. Képes elhitetni velem, hogy a lehető leghétköznapibb dolgokban, emberekben rejlenek a legnagyobb csodák, és hogy minden, amiben nem hiszek tulajdonképpen velem szemben sétál az utcán…

>!
Timcsibaba77

Neil Gaiman

Az élet olyan, mint egy álom, hol lidércekkel teli, hol tünékeny boldog illúzió. De Neil Gaiman segít kiszakítani ebből a valóságból. Egy igazi illuzionista, aki varázspálcájával „pofon vág”, lelkileg összerombol, és felépít. Megmutatja, milyen a költői trükk. Megbotránkoztat, leránt, béklyóba ver, megigéz, és az egekbe emeli az olvasó fantáziáját. Egy igazi rocksztár az irodalomban.

>!
Judyt IP

Neil Gaiman

Neil Gaiman szerintem egy fantasztikus író. Bár nem olvastam még minden magyarul megjelent művét, de szeretem a történeteit, szeretem a verseit, szeretem, hogy képregény-fronton is ott van. De amit a legjobban szeretek benne, és amivel a legjobban a szívemig hatol, azok a előszavai és a beszédei.
Fontos és értékes dolgokat ír és mond, olyanokat, amiket a jelen és a jövő generációinak hallania, olvasnia kellene, és sosem szabadna elfelednie.

>!
Mareszkaresz P

Neil Gaiman

Gaiman egy mesélő. Egy nagyapa, akit inkább felnőtt fejjel hallgatsz meg, mert nem gyerekeknek ír. A könyvei sötéten realisták, szerintem nagyon jól ötvözi bennük a fantasyt, a meseelemeket és a valóságot.

>!
Arwen5 

Neil Gaiman

Már nagyon régóta követem Gaiman munkásságát, ő az egyik kedvenc kortárs íróm. Elborult ötletei vannak, de éppen ezért fordulok hozzá, mivel nála sose lehet tudni, mire számítsak. Egyébként örülnék, ha ismerném, annyira érdekes és intelligens embernek tűnik.

>!
Greywind

Neil Gaiman

Az első, amit tőle olvastam, a Chivalry című novella volt. Elvarázsolt. Azóta kétféle Gaiman-mű létezik: amit szeretek, és amit még nem olvastam. Neil egy mesélő, a szó igazi értelmében. Mesevilága néhol nyomasztó, néhol humoros, néhol ijesztő, néhol elbűvölő… akár az élet maga.

>!
Lahara ISP

Neil Gaiman

Vegyesen ír, szerintem. Az első két könyv, amit tőle olvastam, lenyűgözött, elvarázsolt, a harmadik elmenős, de kevésbé érdekes, a negyedik és ötödik pedig egy kicsit érdektelen is. Persze, sokféle ötlete van, és ezeket mind papírra is veti, ami egyáltalán nem baj. Csak hol betalálnak ezek a hangulatok, hol nem. Volt egy hatodik könyv is, az elsőhöz és másodikhoz tudnám hasonlítani.

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Beja

Emellett, pár havonta egyszer kiválasztott egy növényt, ami túl lassan nőtt, vagy száraz, barna foltok jelentek meg a levelein, vagy egyszerűen nem nézett ki olyan jól, mint a tàrsai, és körbehordozta a többi növény előtt.
– Búcsúzz el a többiektől, pajti – mondta a szerencsétlen növénynek. – Kevés vagy…
Aztán elhagyta a lakást az alkalmatlan növénnyel és pár órával később visszatért egy üres cseréppel, amit aztán gondosan szem előtt hagyott.
London-szerte a legélénkebb, legelegánsabb és legszebb növények neki nőttek. Ezen felül a legrémültebbek is.

218-219. oldal

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

Kapcsolódó szócikkek: Crowley
27 hozzászólás
>!
sztimi53 P

Hiszek abban, ami igaz, hiszek abban, ami nem, és hiszek abban is, amiről senki nem tudja, igaz-e vagy sem. Hiszek a Mikulásban, a húsvéti nyúlban és Marilyn Monroe-ban, a Beatlesben és Elvisben. Hallgass ide – hiszek abban, hogy az emberek tökéletesíthetőek, a tudás végtelen, hogy a világot titkos bankkartellek irányítják, a Földet rendszeresen látogatják az idegenek, a szépek, akik úgy néznek ki, mint a ráncos lemurok, meg a csúnyák, akik teheneket boncolnak és el akarják venni tőlünk a vizet meg az asszonyokat. Hiszem, hogy a jövőnk egy nagy rakás szar és azt is hiszem, hogy állatira jó lesz, és egy napon visszatérnek az indián szellemek és mindenkinek szétrúgják a seggét. Hiszem, hogy a férfiak valójában nagyra nőtt kisfiúk, akiknek komoly kommunikációs problémáik vannak, és hiszem, hogy azért nem lehet jót szexelni Amerikában, mert kezdenek eltűnni az autósmozik. Hiszem, hogy a politikusok erkölcstelen gazemberek, és még mindig hiszem, hogy ők a jobb alternatíva. Hiszek benne, hogy Kaliforniát el fogja nyelni a szökőár, Floridát meg elönti a téboly, a sok krokodil meg a mérgező hulladék. Hiszem, hogy az antibakteriális szappan megöli a test ellenálló rendszerét a kosszal és betegségekkel szemben, ezért egy napon majd kipusztít minket a nátha, mint a Mars-lakókat a Világok harcában. Hiszem, hogy a múlt század két legnagyobb költője Edith Sitwell és Don Marquis, hogy a jade megkövesedett sárkánysperma, és hogy több ezer évvel ezelőtt, egy másik életemben félkarú szibériai sámán voltam. Hiszem, hogy az emberiség sorsa meg van írva a csillagokban. Hiszem, hogy kiskoromban jobb íze volt a nyalókának, és az aerodinamika elvei szerint egy dongó nem is tud repülni, hogy a fény hullám és részecske, hogy valahol, egy dobozban van egy macska, aki egyszerre élő és holt (de ha nem adnak neki enni, végül kétféleképpen halott macska lesz belőle), és hogy a világegyetem néhány csillaga milliárd évekkel idősebb magánál a világegyetemnél. Hiszek egy személyes istenben, aki törődik velem és aggódik értem és mindent lát. Hiszek egy személytelen istenben, aki mozgásba lendítette a világot, aztán elment bulizni a barátnőivel és azt sem tudja, hogy a világon vagyok. Hiszek a közönyös káosz, háttérzaj és puszta szerencse uralta üres univerzumban. Hiszem, hogy akik szerint a szexet túlértékelik, még sohasem csinálták jól. Hiszem, hogy az, aki állítása szerint érti, mi folyik a világban, az apró dolgokban is hazudni fog. Hiszek a tökéletes becsületességben, meg az értelmes társadalmi hazugságokban. Hiszem, hogy egy nőnek joga van dönteni, egy babának joga van élni, és az emberi élet ugyan szent, még sincsen gondom a halálbüntetéssel, ha az igazságszolgáltatás teljesen megbízható és azt is hiszem, hogy csak egy idióta bízna meg az igazságszolgáltatásban. Hiszem, hogy az élet játék, az élet egy kegyetlen vicc és az élet az, ami akkor történik, amikor élsz, és ennyi erővel akár élvezni is lehet.

249-250. oldal (Szukits, 2003)

Kapcsolódó szócikkek: Elvis Presley · férfiak · Florida, USA · Isten · Kalifornia · Marilyn Monroe · nők · The Beatles
26 hozzászólás
>!
legrin P

Embernek lenni nem vizsga, kedvesem, azon nem átmegy vagy megbukik valaki.

172. oldal (Agave, 2013)

5 hozzászólás
>!
psn

Terry Pratchett korán reggel kel, Neil Gaiman pedig kora délután. Ez a könyv abban a négy-öt órában született, amikor mindketten ébren voltak.

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman · Terry Pratchett
>!
sztimi53 P

("Amondó vagyok, egy város nem is város könyvesbolt nélkül. Lehet, hogy városnak hívja magát, de ha nincsen könyvesboltja, senkit nem tud átverni.")

162. oldal (Szukits, 2003)

Kapcsolódó szócikkek: könyvesbolt
19 hozzászólás
>!
meacska

Felnősz úgy, hogy indiánokról meg kalózokról meg űrhajósokról olvasol, aztán mikor már azt hinnéd, hogy a világ egy érdekes hely, akkor azt mondják, hogy tele van döglött bálnákkal meg kivágott erdőkkel, és mindenhol atomhulladék sugároz sok millió évig. Szerintem nem is éri meg felnőni.

176. oldal

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

>!
winrudi

A könyvek társasága amúgy is biztonságosabb, mint az embereké.

19. oldal (Agave, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: könyv
>!
worsi ASP

Az egész mindenségben nincs szebb, mint a több szólamban éneklő dinoszauruszok.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: dinoszaurusz
8 hozzászólás
>!
Sceurpien I

– A macskáknak nincs nevük – közölte.
– Nincs?
– Nincs. Nektek embereknek van nevetek. Méghozzá azért, mert fogalmatok sincs, kik vagytok. Mi tudjuk, kik vagyunk, ezért nincs szükségünk névre.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: macska · név
>!
w0nd3rd4wn

A pillanatokat meg kell élni, a várakozás bűn, mind az eljövendő idő ellen, mind a jelen pillanat ellen, amelyet az ember épp semmibe vesz.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pillanat · várakozás
5 hozzászólás