!

Neil Gaiman brit

Nil Gejmen

1960. november 10. (Portchester, Anglia) –

Teljes névNeil Richard Gaiman
NemFérfi
Honlaphttp://www.neilgaiman.com/
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Neil_Gaiman
Facebookhttps://www.facebook.com/neilgaiman

Képek 14

Könyvei 142

Neil Gaiman: Csillagpor
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Neil Gaiman: Sosehol
Neil Gaiman: Coraline
Neil Gaiman: Óceán az út végén
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák
Neil Gaiman: A temető könyve
Neil Gaiman: Tükör és füst
Neil Gaiman: Anansi fiúk
Neil Gaiman: Északi mitológia

Kapcsolódó sorozatok: Sandman: Az álmok fejedelme, The Sandman, Köztesvilág trilógia, Spawn: Kezdetek, Neverwhere, InterWorld Trilogy, Death of the Endless, Absolute Sandman, Chu, The Graveyard Book Graphic Novel, 9-11: Stories to Remember, Miracleman

Szerkesztései 3

Neil Gaiman – Al Sarrantonio (szerk.): 27 képtelen történet
Neil Gaiman (szerk.): Unnatural Creatures
Neil Gaiman – Al Sarrantonio (szerk.): Stories

Antológiák 14

Neil Gaiman – Al Sarrantonio (szerk.): 27 képtelen történet
Agave 100
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2016
John Joseph Adams (szerk.): Sherlock Holmes lehetetlen kalandjai
Ars Magica – Maleficium Hermeticum
Győrfi András – Hauck Ferenc (szerk.): Dagon árnyai
Michaleczky Péter (szerk.): A hipertér vándorai
Ellen Datlow (szerk.): Sötétség
Burger István (szerk.): Galaktika 209.

Róla szóló könyvek 1

Köves Gábor: Mi az, hogy nagymenők?

Kapcsolódó zóna

!

Neil Gaiman

273 tag · 173 karc · Utolsó karc: 2018. január 16., 19:54 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
AniTiger MP

Neil Gaiman

Én Neil Gaimant úgy foglaltam össze magamnak, hogy a benne élő kisfiú mind a mai napig sarat eszik ebédre… Erre az Óceán az út végén című könyvénél rádöbbentem és azóta sem eresztett a gondolat.

Beteg, elborult, morbid és gusztustalan néha, de ugyanakkor ötletes, zseniális és misztikus, amit ír. Igen, egy széttrendizett író, amit általában nem szeretek, mégis követem mindenfelé és figyelem az új megjelenéseit. Nincs két ugyanolyan könyve, ráadásul még a könyveinek a műfaja is igen változatos. Ugyanannyira lehet szeretni a mesekönyvét, mint a graphic noveljeit és a regényeit. Én szeretem.

>!
Rézangyal

Neil Gaiman

Nem tudok mit írni róla, mert annyira imádom az írásait, hogy ha csak annyit írnia egy könyvben, hogy: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, akkor azt is megvenném és 5 csillaggal jutalmaznám, még akkor is, ha tudom, hogy ez most szar minősíthetetlenül rossz volt.
Szeretem a gondolatait, a furfangos megoldásait, azt, hogy rám bízza a befejezést. Hogy tudja képes vagyok megfejteni az általa teremtett különös világot.
Kedves Neil Gaiman, vegyél engem felségül!

3 hozzászólás
>!
crissy P

Neil Gaiman

Neil Gaiman egy zseni. Képes elhitetni velem, hogy a lehető leghétköznapibb dolgokban, emberekben rejlenek a legnagyobb csodák, és hogy minden, amiben nem hiszek tulajdonképpen velem szemben sétál az utcán…

>!
Mareszkaresz

Neil Gaiman

Gaiman egy mesélő. Egy nagyapa, akit inkább felnőtt fejjel hallgatsz meg, mert nem gyerekeknek ír. A könyvei sötéten realisták, szerintem nagyon jól ötvözi bennük a fantasyt, a meseelemeket és a valóságot.

>!
Lahara ISP

Neil Gaiman

Vegyesen ír, szerintem. Az első két könyv, amit tőle olvastam, lenyűgözött, elvarázsolt, a harmadik elmenős, de kevésbé érdekes, a negyedik és ötödik pedig egy kicsit érdektelen is. Persze, sokféle ötlete van, és ezeket mind papírra is veti, ami egyáltalán nem baj. Csak hol betalálnak ezek a hangulatok, hol nem. Volt egy hatodik könyv is, az elsőhöz és másodikhoz tudnám hasonlítani.

9 hozzászólás
>!
Greywind

Neil Gaiman

Az első, amit tőle olvastam, a Chivalry című novella volt. Elvarázsolt. Azóta kétféle Gaiman-mű létezik: amit szeretek, és amit még nem olvastam. Neil egy mesélő, a szó igazi értelmében. Mesevilága néhol nyomasztó, néhol humoros, néhol ijesztő, néhol elbűvölő… akár az élet maga.

>!
Könyvmolykisasszony

Neil Gaiman

Képes belerángatni egy-egy álomvilágba, a mesés történeteibe, őgy, hogy észre sem veszem, hogy közben mi zajlik körülöttem, a végén meg csak ámulok. Zseniális!

>!
holdpillango

Neil Gaiman

Gaiman az összes gyerekkori félelmemmel szembeállít a műveiben, még azokkal is, amikről nem is tudtam… Nagyon megszerettem, habár voltak olyan történetei is, amelyek nem feltétlen nyerték el a tetszésemet. Remélem, egyszer elmondhatom magamról, hogy olvastam minden könyvét.


Népszerű idézetek

>!
Beja

Emellett, pár havonta egyszer kiválasztott egy növényt, ami túl lassan nőtt, vagy száraz, barna foltok jelentek meg a levelein, vagy egyszerűen nem nézett ki olyan jól, mint a többi és körbehordozta a többi növény előtt.
– Búcsúzz el a többiektől, pajti – mondta a szerencsétlen növénynek. – Kevés vagy…
Aztán elhagyta a lakást az alkalmatlan növénnyel és pár órával később visszatért egy üres cseréppel, amit aztán gondosan szem előtt hagyott.
Londonszerte a legélénkebb, legelegánsabb és legszebb növények voltak. Ezen felül a legrémültebbek is.

218-219. oldal

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

Kapcsolódó szócikkek: Crowley
27 hozzászólás
>!
sztimi53 P

Hiszek abban, ami igaz, hiszek abban, ami nem, és hiszek abban is, amiről senki nem tudja, igaz-e vagy sem. Hiszek a Mikulásban, a húsvéti nyúlban és Marilyn Monroe-ban, a Beatlesben és Elvisben. Hallgass ide – hiszek abban, hogy az emberek tökéletesíthetőek, a tudás végtelen, hogy a világot titkos bankkartellek irányítják, a Földet rendszeresen látogatják az idegenek, a szépek, akik úgy néznek ki, mint a ráncos lemurok, meg a csúnyák, akik teheneket boncolnak és el akarják venni tőlünk a vizet meg az asszonyokat. Hiszem, hogy a jövőnk egy nagy rakás szar és azt is hiszem, hogy állatira jó lesz, és egy napon visszatérnek az indián szellemek és mindenkinek szétrúgják a seggét. Hiszem, hogy a férfiak valójában nagyra nőtt kisfiúk, akiknek komoly kommunikációs problémáik vannak, és hiszem, hogy azért nem lehet jót szexelni Amerikában, mert kezdenek eltűnni az autósmozik. Hiszem, hogy a politikusok erkölcstelen gazemberek, és még mindig hiszem, hogy ők a jobb alternatíva. Hiszek benne, hogy Kaliforniát el fogja nyelni a szökőár, Floridát meg elönti a téboly, a sok krokodil meg a mérgező hulladék. Hiszem, hogy az antibakteriális szappan megöli a test ellenálló rendszerét a kosszal és betegségekkel szemben, ezért egy napon majd kipusztít minket a nátha, mint a Mars-lakókat a Világok harcában. Hiszem, hogy a múlt század két legnagyobb költője Edith Sitwell és Don Marquis, hogy a jade megkövesedett sárkánysperma, és hogy több ezer évvel ezelőtt, egy másik életemben félkarú szibériai sámán voltam. Hiszem, hogy az emberiség sorsa meg van írva a csillagokban. Hiszem, hogy kiskoromban jobb íze volt a nyalókának, és az aerodinamika elvei szerint egy dongó nem is tud repülni, hogy a fény hullám és részecske, hogy valahol, egy dobozban van egy macska, aki egyszerre élő és holt (de ha nem adnak neki enni, végül kétféleképpen halott macska lesz belőle), és hogy a világegyetem néhány csillaga milliárd évekkel idősebb magánál a világegyetemnél. Hiszek egy személyes istenben, aki törődik velem és aggódik értem és mindent lát. Hiszek egy személytelen istenben, aki mozgásba lendítette a világot, aztán elment bulizni a barátnőivel és azt sem tudja, hogy a világon vagyok. Hiszek a közönyös káosz, háttérzaj és puszta szerencse uralta üres univerzumban. Hiszem, hogy akik szerint a szexet túlértékelik, még sohasem csinálták jól. Hiszem, hogy az, aki állítása szerint érti, mi folyik a világban, az apró dolgokban is hazudni fog. Hiszek a tökéletes becsületességben, meg az értelmes társadalmi hazugságokban. Hiszem, hogy egy nőnek joga van dönteni, egy babának joga van élni, és az emberi élet ugyan szent, még sincsen gondom a halálbüntetéssel, ha az igazságszolgáltatás teljesen megbízható és azt is hiszem, hogy csak egy idióta bízna meg az igazságszolgáltatásban. Hiszem, hogy az élet játék, az élet egy kegyetlen vicc és az élet az, ami akkor történik, amikor élsz, és ennyi erővel akár élvezni is lehet.

249-250. oldal (Szukits, 2003)

26 hozzászólás
>!
legrin SP

Embernek lenni nem vizsga, kedvesem, azon nem átmegy vagy megbukik valaki.

172. oldal (Agave, 2013)

2 hozzászólás
>!
psn

Terry Pratchett korán reggel kel, Neil Gaiman pedig kora délután. Ez a könyv abban a négy-öt órában született, amikor mindketten ébren voltak.

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman · Terry Pratchett
>!
winrudi

A könyvek társasága amúgy is biztonságosabb, mint az embereké.

19. oldal (Agave, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: könyv
>!
sztimi53 P

("Amondó vagyok, egy város nem is város könyvesbolt nélkül. Lehet, hogy városnak hívja magát, de ha nincsen könyvesboltja, senkit nem tud átverni.")

162. oldal (Szukits, 2003)

Kapcsolódó szócikkek: könyvesbolt
7 hozzászólás
>!
meacska P

Felnősz úgy, hogy indiánokról meg kalózokról meg űrhajósokról olvasol, aztán mikor már azt hinnéd, hogy a világ egy érdekes hely, akkor azt mondják, hogy tele van döglött bálnákkal meg kivágott erdőkkel, és mindenhol atomhulladék sugároz sok millió évig. Szerintem nem is éri meg felnőni.

176. oldal

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

>!
worsi ASP

Az egész mindenségben nincs szebb, mint a több szólamban éneklő dinoszauruszok.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: dinoszaurusz
8 hozzászólás
>!
Sceurpien I

– A macskáknak nincs nevük – közölte.
– Nincs?
– Nincs. Nektek embereknek van nevetek. Méghozzá azért, mert fogalmatok sincs, kik vagytok. Mi tudjuk, kik vagyunk, ezért nincs szükségünk névre.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: macska · név
>!
meacska P

Azirafael könyveket gyűjtött. Ha teljesen őszinte akart lenni, belátta, hogy könyvesboltja csak egy hely, ahol tárolta őket. Ezzel nem volt egyedül. Fenntartandó a tipikus antikvárius látszatát, minden cselt és trükköt bevetett a fizikai erőszak kivételével, hogy megakadályozza vevőit a sikeres vásárlásban. Kellemetlen, nyirkos illatok, szúrós tekintetek, rendszertelen nyitva tartás – hihetetlenül jó volt benne.

43. oldal

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

25 hozzászólás