!

Naomi Wood

Könyvei 2

Naomi Wood: Mrs. Hemingway
Naomi Wood: Mrs. Hemingway (angol)

Népszerű idézetek

>!
olvasóbarát P

Ha elhagysz, Ernest, és elveszed azt a nőt, előbb-utóbb megint új feleséget akarsz majd. Te csak kezdetben tudsz szeretni, amikor még a legkönnyebb. És ha így folytatod egész életedben, akkor soha nem jutsz túl a kezdeten. – Fife várja, hogy a férje mondjon valamit, ám Ernest csak a vitorláscipőjét bámulja morcosan. Kezét tehetetlenül lelógatja. – Nem tűrök meg három embert a házasságomban. Ha szereted őt, legalább valld be! Légy bátor! Vagy csak a háborúban bírsz hősködni?

145-146. oldal

>!
Nikkincs

Ernest Hemingway olyan erős a szerelemben, amilyen pocsék férj.

197. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ernest Hemingway
>!
Nikkincs

A férfi fél a magánytól meg a brutális gondolatoktól, amelyek rátörnek, valahányszor nem gondoskodik róla senki. Csak akkor fogja elengedni az aktuális feleségét, ha biztos abban, hogy már készen áll a következő.

204. oldal

>!
Nikkincs

Mary többször is elképzelte, hogyan kellene alakulnia az életük történetének: úgy gondolta, mindannyian túlélik majd Ernestet – és Ernest maga is sokáig fog élni. Végül mindannyian kibékülnek, s önmagukként sorakoznak fel: Hadley Richardsonként, Pauline Pfeifferként, Martha Gellhornként és végül ő maga, Mary Welshként.
Furcsa egy család, az tény, igencsak szokatlan nővérek.

269. oldal

>!
Nikkincs

– A feleségeim már csak ilyenek – mondta Ernest. Mindig sikerül megtalálniuk egymást anélkül, hogy nekem bármi közöm volna hozzá.

241. oldal

>!
Nikkincs

A házasságukban nem két nő volt, hanem kezdettől fogva négy: Hadley, Fife, Martha és Mary. Az volt a lényeg, hogy ne fájjon emiatt a szíve.

245. oldal

>!
blankaveronika IP

Sara keresztbe teszi a lábát. Egyenes derékkal ül a széken; elegáns, mint egy orvosi szike.

21. fejezet, 137.old.

>!
Farby

Furcsa, hogy Hadley mindig csalódott, ha a férje azt teszi, amire kéri.

43. oldal

>!
Farby

Fife azonban egyetlen pillanatra sem érezte Jane-t komoly fenyegetésnek. Túlságosan labilis volt: még a gerincét is eltörte, miután egy Ernesttel való veszekedés során leugrott az erkélyéről. Ernest mindig is a boldog és egészséges nőket szerette, így a románc – ha az volt egyáltalán – azonnal véget is ért, amint elkezdődött.

117. oldal

>!
Farby

Ha semmi sem történik, semmi sem változik.

178. oldal