!

Müller Péter magyar

1936. december 1. (Budapest) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó · 7 film

Könyvei 35

Müller Péter: Szeretetkönyv
Müller Péter: Örömkönyv
Müller Péter: Jóskönyv
Müller Péter: Varázskő
Müller Péter: Férfiélet, női sors
Müller Péter: Isten bohócai
Müller Péter: Benső mosoly
Müller Péter: Titkos tanítások
Müller Péter: Kígyó és kereszt
Müller Péter: Boldogság

Kapcsolódó sorozatok: Útravaló · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Szépirodalmi Zsebkönyvtár Szépirodalmi · Üzenetek a szellemvilágból Édesvíz

Fordításai 1

Pauline Wills: A reflexológia kézikönyve

Illusztrálásai 8

Steven Erikson: A Kaszás vihara
Tami Hoag: Elhantolt igazság
Rejtő Jenő: Vanek úr Párizsban és más történetek
Szász Adrián: Rock & Road
Madarász Éva: Hullámvasút
Patrick Robinson: Pusztító tűz
Chris D. Meletis: Természetes szexelixírek
Haszán Míra: Spicc/pipa

Antológiák 2

Kardos György (szerk.): Rivalda 80-81
Kardos György (szerk.): Rivalda 82-83

Felolvasásai 1

Müller Péter: Élőszóval

Róla szóló könyvek 1

Vámos Miklós: Kedves kollégák I-II.

Népszerű alkotóértékelések

Kabódi_Ella P>!

Müller Péter

Pár évvel ezelőtt volt szerencsém találkozni vele. Részt vettem egy előadásán, és utána nem restelltem sorban állni autogramért. A saját kedvencemet vittem, az Isten bohócait. Azt mondta, sokat árul el rólam, hogy ez a kedvencem tőle és hogy ezt iratom alá vele. Igen. Sokat elárul. Olyan az a könyv számomra, mintha nekem írta volna, és most már ott is van benne a saját kezű aláírása. De nem csak ezért álltam sorba akkor este. A szemébe akartam nézni. Azok után, hogy annyi könyvét olvastam és végighallgattam az előadását és néztem őt a színpadon, a szemébe akartam nézni. Csodálatos szemei vannak. Ő maga idősödik, gyengül, változik, de a szeme kristálytiszta. Kék, mint a tenger és üdvözítően jóságos és mindentudó a pillantása. Megnyugodtam benne, hogy ha nem is igaz minden, amit leír, ő azért írja le, mert mélyen és őszintén hisz benne. Én pedig nem vonom kétségbe a tudását. Nagyszerű embernek és tanítónak tartom, és mindig becsülni fogom. Szüksége van rá is a mi nyomorú népünknek, mert könyvei reményt és hitet adnak a léleknek.

Inimma >!

Müller Péter

„Müller Péter, ő olyan dolgot képvisel, mint a mocsár: ha belépsz a gondolatvilágába, soha nem tudsz ki jönni belőle és egyre lejjebb húz a mocsár! Nem hiszek a dolgaiban, egyirányú utcában tud csak közlekedni és elfogult!”

Forrás: http://canadahun.com/temak/ji-csing-a-v%C3%A1ltoz%C3%A1…

Előszeretettel vesz át másoktól gondolatokat, és adja elő azokat saját meglátásaiként. Rendkívüli hatással van idős hölgyekre, és a szellemi tanításokra bizonyos fokig érzékeny, de bensőleg határozatlan és gyökereiket vesztett tévelygőkre. A pszichológia és az úgynevezett „ezogagyi” közötti átmenetet képviseli. Fel-felvillant értékes tradicionális-bölcseleti elemeket, de nem azzal a szándékkal, hogy másokat öntudatra ébresszen. Inkább egy szebb világ iránti csöpögős áhítatban akar elringatni. Az utóbbi időkben rengeteg könyve jelent meg. Tevékenysége roppant veszélyes, mert azzal, hogy felületes és giccses mondandójába olykor komoly gondolatokat csempész, a hitelesség látszatát keltheti, és ezzel olyan ködös és homályos irányba terel sok-sok embert, akik talán jobb sorsra is hivatottak lennének. A megvilágosodott bölcs szerepét magára öltő Müller átlátszó ripacskodása különdíjat érdemelne, a rózsaszínködös világbéke hangulatát megidéző, esetlen színészi alakításával mégis sokakat elkápráztat. Sokat emlegeti az ’56-os forradalomban megélt traumáját, azt érzékeltetve, mintha a nemzeti érzelmű szabadságharcosok egyike lenne, ám tevékenységéből kiderül, hogy ez a sugallata távol áll a valóságtól. Müller előszeretettel hivatkozik Hamvas Bélára, és sok témáját újra előveszi, azt érzékeltetve, mintha egyfajta szellemi utóda lenne. Ez hazugság, ugyanis Hamvasnak pontosan a legmeghatározóbb és legmélyebb szempontjait hallgatja el rendre előadásain.

Forrás: http://mediavadasz.info/szelhamosok-arckepcsarnoka-avag…


Népszerű idézetek

ritusss P>!

Akit szeretsz, arra előbb-utóbb rátalálsz, egyszerűen azért, mert össze vagy hangolva vele.

23. oldal

1 hozzászólás
Panelmacska>!

Nem érdekes? Ha föllobban bennünk egy emlék vagy kérdés, elkezdenek üzenni a könyvek.
Észrevetted már?

i. m.: p. 149.

6 hozzászólás
Light_House>!

Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek… Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül!

70. oldal

Futtetenne I>!

Sötétben a lélek könnyebben válik meztelenné.

135. oldal

fszilvi>!

Az ember sohasem azért lesz szomorú, mert a bánat kívülről rátör – hanem mert belülről csinálja. Az érzéseink sohasem kívülről szakadnak ránk, hanem belülről! És belül mindig azt érezzük, amit megengedünk magunknak!

Müller Péter: Isten bohócai Lélek, játék és tánc… hogy a bajt eloszlassa a derű

Eda001>!

Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincsen szeretet. Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad! Fáradhatatlanná teszi az embert. Feltölti erővel.

155. oldal

mandarina>!

A szeretet nem múlhat el – megmarad. Ezért van az, hogy senkit sem lehet megvigasztalni, ha elveszti azt, akit szeret. Minden vigasz erőtlen és hamis. Főleg az a mondat, hogy „az idő majd begyógyítja a sebedet”. Nem igaz. Ez nem olyan seb, ami gyógyul. A fájdalom érzése idővel csökkenhet, de a széttépettség érzése megmarad.

bea_vatott>!

Minél többet tud valaki önmagáról, annál többet tud az életről.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet
1 hozzászólás
Farohar P>!

Jobb néha egyedül menni, szorongva és szomorúan, mint másokkal olyan úton, amely nem a miénk, s méltatlan hozzánk.

221. oldal

Müller Péter: Jóskönyv Ji-King mindennapi használatra

eme P>!

Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti. Vagyis a szeretetnek behunyt szemmel is érezhető jelenléte. Ismertem olyan hiteles hindu mestert, aki nem tudott magyarul. Úgy ítélte meg műveim színvonalát, hogy föléjük tette a kezét. Lehunyta a szemét, és föléjük tette a tenyerét. Várt, várt, és vagy elmosolyodott, vagy csóválta a fejét. — A jó művek — mondta — meleget sugároznak, mert tele vannak élettel. S ezt érezni.

12 hozzászólás