!

Müller Péter magyar

1936. december 1. (Budapest) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó · 9 film

Könyvei 35

Müller Péter: Szeretetkönyv
Müller Péter: Örömkönyv
Müller Péter: Jóskönyv
Müller Péter: Varázskő
Müller Péter: Férfiélet, női sors
Müller Péter: Isten bohócai
Müller Péter: Benső mosoly
Müller Péter: Titkos tanítások
Müller Péter: Kígyó és kereszt
Müller Péter: Részeg józanok

Kapcsolódó sorozatok: Útravaló · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Szépirodalmi Zsebkönyvtár Szépirodalmi · Üzenetek a szellemvilágból Édesvíz

Fordításai 1

Pauline Wills: A reflexológia kézikönyve

Illusztrálásai 1

Gyuricza Eszter (szerk.): Az aranyszőrű bárány és más mesék

Antológiák 2

Kardos György (szerk.): Rivalda 80-81
Kardos György (szerk.): Rivalda 82-83

Felolvasásai 1

Müller Péter: Élőszóval

Róla szóló könyvek 1

Vámos Miklós: Kedves kollégák I-II.

Kiemelt alkotóértékelések

Kabódi_Ella P>!

Müller Péter

Pár évvel ezelőtt volt szerencsém találkozni vele. Részt vettem egy előadásán, és utána nem restelltem sorban állni autogramért. A saját kedvencemet vittem, az Isten bohócait. Azt mondta, sokat árul el rólam, hogy ez a kedvencem tőle és hogy ezt iratom alá vele. Igen. Sokat elárul. Olyan az a könyv számomra, mintha nekem írta volna, és most már ott is van benne a saját kezű aláírása. De nem csak ezért álltam sorba akkor este. A szemébe akartam nézni. Azok után, hogy annyi könyvét olvastam és végighallgattam az előadását és néztem őt a színpadon, a szemébe akartam nézni. Csodálatos szemei vannak. Ő maga idősödik, gyengül, változik, de a szeme kristálytiszta. Kék, mint a tenger és üdvözítően jóságos és mindentudó a pillantása. Megnyugodtam benne, hogy ha nem is igaz minden, amit leír, ő azért írja le, mert mélyen és őszintén hisz benne. Én pedig nem vonom kétségbe a tudását. Nagyszerű embernek és tanítónak tartom, és mindig becsülni fogom. Szüksége van rá is a mi nyomorú népünknek, mert könyvei reményt és hitet adnak a léleknek.

Lolka>!

Müller Péter

Én azt hittem, hogy én már túl vagyok Müller Péteren. Hogy nekem már nincs szükségem a tanításaira. Régen sokat segített egy-egy új írása. Mindig „jókor jött”. Amikor úgy éreztem, hogy végre boldog vagyok, egyszerűen leszoktam róla.
Egyszer csak jött az új könyv.. Az anyám titkos könyve. Hát megvettem, mert nagyon izgalmasnak tűnt, de valahogy nem volt kedvem hozzá sokáig.
Most ismét jött egy nehéz időszak az életemben és a minap úgy nyúltam ezért a müllerpéterért, mint egy mentőövért. Megint jókor! Ismét kihúzott a gödörből. Szívmelengető, élettel teli, kalandos kis ékszerdoboz.
Egyszer egy dedikáláson már megköszöntem (bár igencsak izgulva, alig hallhatóan). Most ismét.. Köszönöm!


Népszerű idézetek

Panelmacska>!

Nem érdekes? Ha föllobban bennünk egy emlék vagy kérdés, elkezdenek üzenni a könyvek.
Észrevetted már?

i. m.: p. 149.

6 hozzászólás
ritusss>!

Akit szeretsz, arra előbb-utóbb rátalálsz, egyszerűen azért, mert össze vagy hangolva vele.

23. oldal

1 hozzászólás
Light_House>!

Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek… Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül!

70. oldal

bea_vatott>!

Minél többet tud valaki önmagáról, annál többet tud az életről.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet
2 hozzászólás
fszilvi>!

Az ember sohasem azért lesz szomorú, mert a bánat kívülről rátör – hanem mert belülről csinálja. Az érzéseink sohasem kívülről szakadnak ránk, hanem belülről! És belül mindig azt érezzük, amit megengedünk magunknak!

Müller Péter: Isten bohócai Lélek, játék és tánc… hogy a bajt eloszlassa a derű

mandarina>!

A szeretet nem múlhat el – megmarad. Ezért van az, hogy senkit sem lehet megvigasztalni, ha elveszti azt, akit szeret. Minden vigasz erőtlen és hamis. Főleg az a mondat, hogy „az idő majd begyógyítja a sebedet”. Nem igaz. Ez nem olyan seb, ami gyógyul. A fájdalom érzése idővel csökkenhet, de a széttépettség érzése megmarad.

Futtetenne I>!

Sötétben a lélek könnyebben válik meztelenné.

135. oldal

Eda001>!

Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincsen szeretet. Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad! Fáradhatatlanná teszi az embert. Feltölti erővel.

155. oldal

eme>!

Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti. Vagyis a szeretetnek behunyt szemmel is érezhető jelenléte. Ismertem olyan hiteles hindu mestert, aki nem tudott magyarul. Úgy ítélte meg műveim színvonalát, hogy föléjük tette a kezét. Lehunyta a szemét, és föléjük tette a tenyerét. Várt, várt, és vagy elmosolyodott, vagy csóválta a fejét. — A jó művek — mondta — meleget sugároznak, mert tele vannak élettel. S ezt érezni.

12 hozzászólás
Bagneso>!

Az emberek nem tudják, milyen fontos lenne időnként önmagunkkal lenni. Azt meg végképp nem, hogy másokban az ilyen csendes órákat tiszteletben kell tartani.