!

Monty Roberts

Könyvei 6

Monty Roberts: Az igazi suttogó
Monty Roberts: Shy boy
Monty Roberts: Lovak és emberek
Monty Roberts: Lovak az életemben
Monty Roberts: Első kézből
Monty Roberts: The Horses in My Life

Népszerű idézetek

>!
Chriss

Kialakult bennem valamiféle „belső fül”. Hittem benne, hogy a lovak mondani akarnak valamit, és ami ennél is fontosabb, megtanultam, hogy szinte soha nem érdemes elhinni azt, amit a lóval kapcsolatban lévő emberek mondanak. Nem arról van szó, hogy hazudnak – egyszerűen csak nem figyelnek oda a lóra.
Az esztendők során ez vált gondolkodásom egyik alapkövévé – olyannyira, hogy szinte már jelmondattá lett, amely újra meg újra felderengett bennem, amikor a lovakkal kapcsolatos ismereteim igaznak bizonyultak: A jó tréner meghallja, mit mond neki a ló. A nagy tréner azt is meghallja, amit csak suttog.

>!
shadowhunter1975 P

A jó tréner meghallja, mit mond neki a ló. A nagy tréner azt is meghallja, amit csak suttog.

36. oldal, I. Gyerekek és lovak (Bastei Budapest, 2001)

>!
horsegirl

Ahogy mind többet filmeztem, apám gyakran gratulált nekem ahhoz, milyen jól állok anyagilag. Azt mondta, a pénzemet befekteti, hogy még nagyobb összeg várjon rám, amikor elég idős leszek ahhoz, hogy értelmes célokra fordítsam. Ha viszont azt kértem, hogy a pénz egy részéből vásároljon új nyerget vagy valami hasonlót, ő csak a fejét csóválta, majd szigorú arccal, minden szót megnyomva azt mondta:
– Monty, hidd el, hogy biztos helyre tettem a pénzedet.
Be kell ismernem, hogy ebben igaza volt: soha egyetlen fillért sem láttam belőle.

34. oldal

>!
shadowhunter1975 P

Nagyon fontos azt is hangsúlyozni, hogy milyen komoly gondot okozott apámnak a faji kérdés. Félig cherokee indián lévén neki magának is sokszor kellett szembesülnie a faji megkülönböztetéssel. Mégis szörnyen dühítette, hogy a második világháború miatt addig szinte tisztán fehér közösségünkben megjelentek a feketék. (…)
(…) Talán van igazság abban a mondásban, miszerint a faji megkülönböztetés áldozatai hajlanak leginkább arra, hogy másokkal szemben ilyen diszkriminációt alkalmaznak, ha a körülmények ezt lehetővé teszik.

49. oldal, I. Gyerekek és lovak (Bastei Budapest, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Monty Roberts
>!
lennora 

Az volt a meggyőződése, hogy a tanár soha nem taníthat meg semmit, viszont arra kell törekednie, hogy olyan körülményeket teremtsen, amelyek közt a diák képessé válik a tanulásra.

156. oldal, II. kiadás, Édentől keletre című fejezet

>!
lennora 

A tanítás szó bizonyos értelemben a tudás befecskendezését jelenti, de én úgy vélem- hála Agnes nővérnek- hogy tanítás voltaképpen nincs is, csak tanulás létezik.

156. oldal, II. kiadás, Édentől keletre című fejezet

>!
lennora 

Az 1960-as évekkel a változások kora köszöntött Amerikára. A fiatalok egyre nagyobb számban hajlottak el a politikai skála bal széle felé. A férfiak a behívójukat égették el, a nők pedig a melltartóikat.

197. oldal, II. kiadás, Édentől keletre című fejezet

>!
lennora 

Nos, ha valóban az életed álma, akkor szerintem valóra is válthatod! Azt hiszem, az sem lenne rossz megoldás, ha változatlan formában adnád be újra a dolgozatodat. Persze, ha te is elérhetetlennek tartod- tette hozzá- akkor átírhatod. Én azonban nem hiszem, hogy egy középiskolai tanárnak kellene megszabnia, miről álmodhatsz, és mit kezdhetsz az életeddel.

179. oldal teteje, II. kiadás, Édentől keletre című fejezet

>!
lennora 

(…) de ez a nyelv létezett akkor, és létezik ma is. Ez a nyelv nagyjából negyvenötmillió éves, és gyakorlatilag változatlan.

410. oldal, II. kiadás, A meghívás, amely megváltoztatta az életemet című fejezet

>!
Enii_Cs

Nem nagyon érdekel, hogyan tekintenek rám embertársaim; az egyetlen dolog, ami számít, az az, hogy a lovak hogyan látnak engem.

147. oldal