!

Michael Jackson amerikai

1958. augusztus 29. (Indiana, Gary) – 2009. június 25. (Kalifornia, Los Angeles)

Tudástár · 17 kapcsolódó alkotó · 12 film

Teljes névMichael Joseph Jackson
NemFérfi
Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson_(énekes,_1958–2009)

Képek 3

Könyvei 4

Michael Jackson: Holdséta – Moonwalk
Michael Jackson: Dancing the Dream
Michael Jackson: Moonwalk
Michael Jackson: Moonwalk (német)

Róla szóló könyvek 9

Thomas W. Hook: Jacko
J. Randy Taraborrelli: Michael Jackson
Juhani Nagy János: Michael Jackson
Adrian Grant: Michael Jackson
Chris Roberts: Michael Jackson 1958–2009
James Aldis: Michael Jackson – Legenda – Ikon – Hős
Nora Maclaine: Michael Jackson
Bruce Swedien: In the Studio with Michael Jackson
Endreiné Szemők Ildikó (szerk.): Michael Jackson a pop királya!

Népszerű idézetek

>!
ValerinLanz P

Mindig meglep, amikor azt feltételezik, hogy amit a művész alkot, csakis közvetlen élettapasztalaton nyugodhat, vagy feltétlenül az ő életstílusát tükrözi. Gyakran mi sem áll távolabb az igazságtól. Tudom, hogy néha én is merítek közvetlen tapasztalataimból, de legtöbbször csak hallom vagy olvasom azokat a dolgokat, amelyek aztán egy dal gondolatát felröppentik. A művész legfontosabb eszköze a képzelőereje. Ez teremthet olyan érzést, hangulatot, amelyre az embereknek szükségük van, s általa juthatunk el egy tökéletesen más világba.

179. oldal

1 hozzászólás
>!
ValerinLanz P

Ha meg akarjuk javítani a világot, nézzünk végig önmagunkon, és változzunk meg. Kezdjük azzal az emberrel, aki a tükörből néz vissza ránk. Kezdjük saját magunkon.

290. oldal

>!
ValerinLanz P

Szeretem a filmet, egészen kicsi korom óta. Két óra hosszára más világba repíti az embert. A film magával ragadhat bárhová. Ezt szeretem benne.

281. oldal

>!
ValerinLanz P

Néha az igazságtalan bánásmód megedzi és határozottabbá teszi a jellemet. A rabszolgaság rettenetes dolog volt, de amikor a feketék Amerikában végre felszabadultak az elnyomó rendszer alól, erősebbek voltak, mint valaha. Tudták, milyen az, amikor megnyomorítja a lelked egy olyan ember, akinek hatalma van az életed fölött. Nem engedhették, hogy ez valaha is megismétlődjön. Csodálom ezt a fajta erőt. Az ilyen emberek határozottan kiállnak az elveikért, életüket és vérüket áldozzák a hitükért.

302. oldal

>!
zsazsa9

Utcai bandák jártak a fejemben a Beat It írásakor. Ezért Los Angeles legvadabb bandáit kerestük meg, hogy dolgozzanak a filmben. Kiderült, ez nagyszerű ötlet, számomra pedig fantasztikus élmény. Kemény, nehéz gyerekeket szedtünk össze, akiket még öltöztetni sem kellett, tökéletesen megfelelt a ruházatuk. Azok a fickók a játékteremben, az első jelenetben igazi nehézfiúk voltak, nem színészek. Az a jelenet maga volt a valóság.

153. oldal, Ötödik fejezet - The Moonwalk

>!
Anna_Király

Mindig szerettem volna jó elbeszélő lenni, hogy elmondhassam azokat a történeteket, amelyek a lelkemből fakadnak. Szeretnék tűz mellett üldögélve mesélni az embereknek – láttatni velük mindent, megríkatni és megnevettetni, érzelmileg elragadni őket a megtévesztő egyszerűségű szavak erejével.

>!
zsazsa9

A majdnem hisztérikusan viselkedő lányok rohama az akkori idők egyik legrémisztőbb élménye volt számomra. Elképzelhetetlenül durvák voltak. Ha elhatároztuk, hogy bemegyünk egy üzletbe körülnézni, mit lehetne ott kapni, a rajongóink azonnal fölismertek bennünket, és csaknem lerombolták a helyiséget. Egyszerűen szétszedtek mindent. Pultokat borítottak fel, ablakot törtek, pénztárgépeket döntöttek le. Mi pedig csak néhány ruhát szerettünk volna megnézni! Amikor ezek a rohamok elkezdődtek, az őrjöngés, a rajongás, a közfeltűnés nagyobb volt, semhogy megbírkózhattunk volna vele.

73. oldal, Második fejezet - Az ígéret földje

>!
zsazsa9

Tudom, hogy a rajongóink jó szándékúak, szeretem őket a lelkesedésükért és támogatásukért, de a tömegjelenetek ijesztőek.

73. oldal, Második fejezet - Az ígéret földje

>!
zsazsa9

De hát senki sem tudja a legjobb formáját hozni, ha közben örökké kételkedik önmagában. Ha az ember nem hisz saját magában, akkor ki higgyen benne?

141. oldal, Ötödik fejezet - The Moonwalk

>!
zsazsa9

Quincynek nagyszerű érzéke van az albumok dalainak összehangolásához, a gyors és lassú számok arányának kialakításához. (…) Mindketten ugyanazt a filozófiát valljuk az albumok készítésével kapcsolatban: nem hiszünk a „B” oldal és az „album”-dalok elméletében. Minden egyes dalnak meg kell állnia a helyét önálló lemezként is, és mi mindig ezért küzdünk.

142. oldal, Ötödik fejezet - The Moonwalk