!

Michael Crichton amerikai

Jeffery Hudson, John Lange

1942. október 23. (Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok) – 2008. november 4. (Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok)

Tudástár · 18 kapcsolódó alkotó · 3 kapcsolódó könyv · 21 film

Honlapmichaelcrichton.net
Facebook@officialcrichton
Életrajz

Képek 8

Könyvei 54

Michael Crichton: Őslénypark
Michael Crichton: A Gömb
Michael Crichton: Szörnyek szigete
Michael Crichton: Jurassic Park
Michael Crichton: Kongó
Michael Crichton: Az Androméda-törzs
Michael Crichton: Idővonal
Michael Crichton: Az elveszett világ
Michael Crichton: A 13. harcos
Michael Crichton: Az átprogramozott ember

Kapcsolódó sorozatok: Jurassic Park · Androméda · Andromeda angol · Andromeda olasz · Jurassic Park angol · Jurassic Park spanyol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Reader's Digest válogatott könyvek · Michael Crichton életműsorozat Kossuth · Kossuth Fantasztikus Sorozat Kossuth


Népszerű alkotóértékelések

chhaya>!

Michael Crichton

Nagyon szeretem az íróban, hogy bár a történetei és a szereplői egytől egyig kitaláltak, és a sztori általában a fantasztikum / sci-fi vonalon halad, mégis olyan tudományos alapokon áll az egész (amit közérthetően el is magyaráz), hogy simán elhiszem az egészet. Hiába tudom, hogy a valóságban nincs ilyen, a végén elgondolkodom, hogy mi van, ha egyszer tényleg bejön egy a forgatókönyvei közül… A tudományos alap mellett általában az emberi karakterek is hitelesek, szépen kidolgozott pszichológiájuk van, a mindennapok ábrázolása pedig kellően részletes, így ezek az apróságok összességében még hihetőbbé teszik a történeteket.

Marianngabriella P>!

Michael Crichton

Nekem ő az az író akit megismertem, megszerettem. Ha valaki szereti a sci-fit az biztosan találkozott már vele, akár könyv, akár film változatban, és nekik nem is tudnék újat mondani. De azoknak akik most ismerkednek a műfajjal, és a sci-fi azon ágával amelyet ő alkotott meg, azoknak van egy jó hírem. Roppantmód kreatív, tudományosan megmagyarázott, aktuál témákat feszengető, és hihetetlenül véres.
Joggal írta be magát az irodalomtörténetbe, és őszíntén sajnálom, hogy korunk problémáira már nem tud reflektálni, de alkotásai most is – sőt talán jobban is – megállják a helyüket, bebizonyítva mennyire is gyarlók vagyunk.

Magos_Roland_Rahl>!

Michael Crichton

Sajnos már nincs közöttünk de így is remek örökséget hagyott ránk. Sokaknak bizonyára a Jurassic Park ugrik be a nevéről. (Elárulom nekem is) :D Ám még ha nem is olvastad a könyveit szinte biztos, hogy láttad már valamelyik filmet amelyik az egyik könyvéből készült. Nem is tudok más írót mondani akinek ennyi könyvéből ennyi film készület volna. ( az ilyen sorozatokat mint HP vagy Alkonyat nem számolom ide mert azok egy sorozatba tartoznak) Crichtonnál épp az volt a komoly, hogy nem folytatásokat írt csak, és mégis majdnem mindent megfilmesítettek tőle. Azon kevés írók közé tartozik akik nem csak jó szerzők de hihetetlenül intelligensek is voltak. Amit írt azt ténylegesen értette, nem csak halandzsázott. Ezért érdemes az ő műveit olvasni, nem csak jó szórakozás de még oktathat is! :D


Népszerű idézetek

Stone>!

Végül a gránitra mutatott: „Ez él. Él, lélegzik, jár, beszél, csak mi nem látjuk, mert mindez túl lassú. A kő élettartama hárommilliárd év, a miénk 60 vagy 70 év. Ugyanúgy nem érzékeljük, hogy mi történik ezzel a kővel, mint ahogyan a melódiát sem érzékelnénk egy hanglemezről, ha azt évszázadonként egy fordulat sebességgel játszanák le. A kő a maga részéről viszont nem érzékeli a mi létezésünket, mert az ő élettartamához viszonyítva csak egy rövidke pillanatig élünk. Számára olyanok vagyunk, mint villanások a sötétben.”

164. oldal

ozsolt>!

A vikingek szemében a gyermek nem számít fattyúnak, ha anya hozta világra.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: viking
2 hozzászólás
Stone>!

Ne dicsérd a napot, míg le nem száll az este; a nőt, míg meg nem égetik; a kardot, míg ki nem próbáltad; a szüzet, míg nem ment férjhez; a jeget, míg át nem keltél rajta; a sört, míg meg nem ittad.

236. oldal

2 hozzászólás
mezei P>!

Eljött az információ társadalmának kora, és senki sem gondolkodik. Azt hittük, hogy száműzni fogjuk a papírt, de a valóságban a gondolkodást száműztük.

moszat>!

– Eljött az információ társadalmának kora, és senki sem gondolkodik. Azt hittük, hogy száműzni fogjuk a papírt, de a valóságban a gondolkodást száműztük.

118. oldal

troublemaker>!

(…) Az élet túl rövid, a DNS meg túl hosszú!

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: DNS
Stone>!

– Időközben – mondta Stone – elemezhetjük ezt a követ, ha ugyan kő.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek:
1 hozzászólás
gabrysia>!

Én hiszek abban, hogy az életem értékes. Nem fogom arra vesztegetni, hogy olyasmivel foglalkozzam, mint az öltözködés! – mondta Malcolm. – Nem vagyok hajlandó azon törni a fejem, hogy mit vegyek fel holnap reggel. Őszintén, maga el tud képzelni unalmasabb dolgot a divatnál? Jó, talán a profi sport még unalmasabb.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ian Malcolm · öltözködés · sport
troublemaker>!

– Tudod, vannak pillanatok, amikor az embernek határozottam az az érzése támad, hogy talán jobb volna, ha a kihalt állatok kihaltak maradnának.

240. oldal

imma P>!

Tulajdonképpen egyetlen oka van annak, hogy Afrikát Sötét Kontinensnek nevezik, s ez nem más, mint középső, Egyenlítő körüli részének hatalmas esőerdő-övezete. Ez a Kongó folyó vízgyűjtő medencéje, ide tartozik a kontinens egytizede – másfél millió négyzetmérföldnyi hallgatag, nyirkos, sötét erdőség, egyetlen összefüggő földrajzi alakzat, méretét tekintve majdnem fele az Egyesült Államok szárazföldi részének.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Afrika