!

Mészáros András magyar

Andy R. Cain

1971 –

KatalógusnévMészáros András
Nemférfi

Könyvei 3

Mészáros András: Tolvaj Jamie
Mészáros András: A farkas álma
Andy R. Cain: Az átok őrzője

Antológiák 9

Szélesi Sándor (szerk.): Falak mögött a világ
Vancsó Éva (szerk.): Ajtók és átjárók
Szélesi Sándor (szerk.): 2045
Eric Muldoom (szerk.): Elf vérrel, holdezüsttel
Varga Tamás József (szerk.): Kalandok és kalandozók
Varga Tamás József (szerk.): Száznevű város
Varga Tamás József (szerk.): Kalandok és kalandozók 2.
Ígéretek 3
Képes Gábor – Vancsó Éva (szerk.): Nemere 70

Népszerű idézetek

Zora>!

Egyszer minden civilizáció eljut addig a pontig, ahol megteremti saját nemezisét.

Varga_Tamás_József I>!

Miközben keleten Irak lerohanta Kuvaitot, és bukott angyalok gyanánt bombafüzérek hulltak az égből, addig nálunk, ebben az apró, közép-keleteurópai országban mindenki a meghitt, békés ünnepekre készült.
Egész előző nap havazott, fehér paplant terítve a főváros szennyel és mocsokkal borított utcáira, és a sötéten meredő bérházak közt meghúzódó apró terekre. Pillanatnyi megnyugvást csempészett még a szocializmus szögmérővel és vonalzóval szerkesztett, kiégett lelkektől nyüzsgő kaptártelepeinek vasból és betonból épült falai közé is.
Nálunk, a kertvárosban szintén ünnepi díszbe öltöztek a fák, puha köntös alá rejtve csupasz, esdeklőn égnek nyújtott ágaikat.
Reggel óta izgatottan járkáltam a jól fűtött, öreg házban. Ebben az apró, repkénnyel és málló vakolattal borított téglaépületben láttam meg a napvilágot, itt éltem le életem első két évtizedét. Szüleim aznap vidékre utaztak és tudtam, csak szenteste érkeznek majd haza. Egyedül voltam, Annát vártam.
Kamaszként, izgatottan készültem a nagy napra: végre háboríthatatlanul együtt lehetek a lánnyal, akit már oly’ régen az életem, sőt, létem részének éreztem.

Mészáros András: Mennybe az angyal · Mészáros András

Varga Tamás József (szerk.): Kalandok és kalandozók Történetek a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóház könyvtárterméből

Kapcsolódó szócikkek: Irak · Kuvait
Zora>!

„Ezernyi tépett halálmadár
Vak félhomályban halálra vár
Könnyek a ködben, sötét az ár
Lopott az álom, bilincsbe zár
Utolsó lépés, utolsó tánc,
Utolsó kép mit szívedbe zársz
Tomboló szélben, viharban állsz,
Reggelre talán már, békét találsz”

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: utolsó tánc
fedaksari>!

Ramez már két éve halott, de azóta sem tudtam biztonságos helyet találni az adatoknak, amelyeket rám bízott. Az informatikus egykori csoportjából valaki … egy Schrödinger-kaput tervezett. Az elmélet fizikáját nem értem, de a lényeget igen. Csakis az találhatja meg a lejáratot, aki pontosan tudja merre van.

64. oldal

Molymacska>!

Egyedül érezte magát egy haldokló kontinens sugallta, lejárt szavatosságú véleménnyel.

39. oldal

Molymacska>!

A vicc az egészben, hogy az arab országok többsége a szingularitást követő évtizedekben behódolt egy olyan hatalomnak, amelynek erre semmi szüksége nem volt: amíg az öreg kontinensen és az Államokban még lélegeztető gépre kötött vénemberek kapaszkodtak aszott kezükkel a hatalom utolsó morzsáiba, addig tépett és elkínzott afrikai nemzetek elfogadták a megelevenedett digitális álmot.

39. oldal

Molymacska>!

„A rózsákat megette a penész”
[…]
A fiú majd' egy évtizeddel később, a kamaszos lázadás hevében, rendszerint azt felelte erre, hogy a penésznek is van virága, és bár a rózsáé szebb, de teljesen haszontalan. Sőt, életképtelen. Ma már, érettebb fejjel, máshogy gondolt édesanyja szavaira. Megértette: korántsem az határozza meg valami értékét, mekkora hasznot hajt.

Talán éppen ez a látásmód az, ami emberré tesz bennünket.

99. oldal

Molymacska>!

Jamie soha nem tudott azonosulni azzal az Államokban elterjedt, megkövesedett és kirekesztő szemlélettel, amivel a már csupán a hamis statisztikákban létező középosztály megbélyegezte a génmanipuláltakat és a melegeket. A dogmák, a vallási fanatizmus és az értelmetlen törvények csupán tünetei voltak, amelyeket a haldokló kontinens, lassú agóniája közben, kiizzadt magából. A gyűlöletkeltés és a megvetés kora volt ez, amelyet mesterségesen tartottak fent azok, akik az egykor világhatalomnak számító ország megmaradt részeit irányították – legalábbis névleg.

108. oldal

Zora>!

Részlet Jassim Asshad parancsnok naplójából:
Nem tudom, őrült vagyok-e, de hogy szörnyeteggé lettem, az nem vitás. Mégis, így egy csipetnyi reményt megőrzök a jövőnek. Lélek nélkül, holtan, de mégis ébren…
…mert csak egy igaz isten létezik, Allah, akinek Mohamed a prófétája.

/Dzsinnek és ifritek c. fejezet/

Molymacska>!

A párharcok legvégén az arkangyal és az ördögfajzat került a döntőbe.
Ördögök és angyalok – borzongott meg Jamie. – Saját rémálmainkat teremtettük meg, saját démonainkat, saját, önző, hamis isteneinket.

114. oldal