!

Ménes Attila magyar

1961. (Debrecen) –

NemFérfi
Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9nes_Attila

Könyvei 8

Ménes Attila: Hidegdauer
Ménes Attila: Folyosó a Holdra
Ménes Attila: Egy délután Noémivel
Ménes Attila: Nyugati utcai rémtörténetek
Ménes Attila: A négy rántott hús
Ménes Attila: Képzelt testek
Ménes Attila: Műanyag szalonna
Ménes Attila: Gyógyulófél

Kapcsolódó kiadói sorozatok: JAK-füzetek

Antológiák 3

Békés Pál – Tóth Krisztina (szerk.): Hasítás
Burger István (szerk.): Galaktika 300.
Burger István (szerk.): Galaktika 300 XL

Népszerű idézetek

>!
Kuszma P

Hülyének lenni kényelem és komfort, bárkinek melegen ajánlom. Egy kisember jól teszi, ha megbolondul, mikor megérti az idők szavát. Felfogja a legfinomabb rezgéseket, arany sugallatokat. Olvas a sorok közt. Akkor végre megtébolyul, kifújhatja magát. Mindenki bánt? Bolondulj meg! Mindened elvették? Bolondulj meg! Elgurult a gyógyszer? Öltsd ki a nyelved, és bolondulj meg! A hülyében egyesül az éleslátás, ami a szív fegyvere, a parttalan szabadság, ami a test fegyvere és a rajongás, ami a lélek fegyvere. Így a tébolyult talpig fegyverben kémlel kifelé élete lőrésein.

64-65. oldal

>!
Kuszma P

A szekuritis olyan ember, akinek a nadrágja mélyen belevág a fenekébe, erről lehet felismerni.

66. oldal

5 hozzászólás
>!
Cicu

…régi jó öngyilkos családból származom…

52. oldal (Türkiz szikra)

2 hozzászólás
>!
Biedermann_Izabella P

Nekem a legjobban az felel meg, ha hülyének tartanak. Pedig nem vagyok az, csak úgy teszek. A hülyeség elrejt a gonosz tekintetek elől, így láthatatlan vagyok, mint szar a fűben. A szar az nem tényező. A szart oldalazva kikerülik, és kész, el van intézve. Hülyének lenni kényelem és komfort, bárkinek melegen ajánlom. Egy kisember jól teszi, ha megbolondul, mikor megérti az idők szavát.

64. oldal

3 hozzászólás
>!
Biedermann_Izabella P

A költő olyan ember, aki életében egy kummát sem dolgozik, mégis ő van megsértődve, ez a fő jellemvonása.

17. oldal

1 hozzászólás
>!
Biedermann_Izabella P

Egy költő mindig szerelmes, ha nem, akkor vége van, és várja a halált.

17. oldal

5 hozzászólás
>!
Kuszma P

Egyszer elbeszélgettem Istennel, mikor elütött a tréler a buszsávban, nem volt leányálom. Nyolcvannal jött a keresztnél, ahol csak harminccal szabadna, az én hibám volt, így lett elkönyvelve. Akkor társalogtam vele. Szép arca volt, mint egy fiatal legénynek, a karja, lába szíjas, a magyart törve beszélte, a ruhája hétköznapi. A végén megcsókolta a szájamat, azt mondta, ne féljek, mindenki kétszer él, két jövője van, egy ilyen, meg egy fordított. Ezt ő garantálni tudja. Úgy működik, mint a soros kapcsolás, ez volt a nagy titok. Isten nem elektroműszerész, csak így magyarázta el. Az arcomba nevetett, beláttam a gigájáig, ami színarany, a fogazata ép, nyelve kétágú, zöldes árnyalatú. Azóta nem félek. Iszom rája!

52. oldal

>!
egy_ember

A folyó ott elképesztő kanyarulatot vesz, egy óriási omega-alakot formáz, Széchenyi gróf másnapos lehetett, mikor erre ellovagolt.

152. oldal

>!
egy_ember

"Kassai doktort leginkább az amszterdami foci EB negyeddöntője érdekelte, mit játszottak a dánok a csehekkel, mit a bolgárok az angolokkal? Hogy nézem-e az Európa Bajnokságot, és mint látom az esélyeket? Mondtam, hogy nem nézem a bajnokságot, nem is igazán érdekel a labdarúgás. Azt mondta, kár. Hogy régebben érdekelt a futball, de mára elveszítettem az érdeklődésemet, így én ott, a kórházi társalgóban. És az hogyan lehetséges, kérdezte elámulva az ügyvéd, mire én: magam sem tudom. Aztán az ügyvéd mintha ezt nem is hallotta volna, mesélni kezdte a horvát-francia meccset, amelyet az elmúlt este közvetítettek. Zinedine Zidan góljait magasztalta, én meg szemjeleket küldtem Noéminek, hogy segítsen. (…)

Attól még, hogy az ember haldoklik, szeretheti a focit, így az ügyvéd a társalgóban, ez alap. Itt a hatodik emeleten minden kórteremben kriptaszökevények fekszenek, mondta közel hajolva, a tévészoba mégis dugig van esténként. Az a fiatalember, akit elcsomagoltak, szerette volna látni még az albán-norvégot a nyolcaddöntőben… (…)

A következő látogatásomkor, két nappal később azt kérdezte az ügyvéd, láttam-e a meccset, a szlovák-törököt a negyeddöntőben. A katolikus papot, aki mellette ült a tévészobában és a játékot végigszurkolta még aznap éjjel elcsomagolták. (…) És hogy láttam-e azt a tizenegyest, amit a szlovákok kihagytak döntetlennél? Utána a játékuk összeesett, mint az ikertornyok, az egész rákosztály üvöltött… (…)

Mire kis gondolkodás után az ügyvéd: hogy láttam-e tegnap Baross gólját a cseh-izlandi meccs végén, hogy csorgott be az a labda annyi láb között? Üvöltött az egész rákfolyosó, az ügyeleti szobákban még hajnalban is visongtak az éjszakás nővérek. Egy ilyen potyagól gyilkolni képes (…) a nappalos nővérek, de még a takarítónők is egyfolytában a Nedved seggéről társalognak, Nedved vádlijáról és combjáról (…) Úgy látszik, megválasztották az EB szépségkirályát. (…)

Aztán a következő mondattal, hogy láttam-e a cseh-portugál meccset, micsoda mérkőzés volt az is! Persze az egész rákfolyosó a cseheknek szurkolt, tömve volt a társalgó, a nővérek pótszékeket állítottak be. Volt egy beteg, aki kitépte magából az infúziót, felkelt és járt. Hanem a rangadó után micsoda gyászos hangulatba került a rákosztály és a teljes személyzet is. Az ügyeletes orvos kisebb infarktust kapott, az egyik betegszállító meg ripityára tört egy drága elektronmikroszkópot. (…)

Másnapra viszont a púp csakugyan kisebbnek látszott, a szenzációs görög futballgyőzelem után pedig egyetlen éjjel el is tűnt. Az orvostudomány nem tudja megmagyarázni…

124-142. oldal

1 hozzászólás