!

Marosi Katalin magyar

Sacheverell Black

1997. november 17. (Budapest) –

boszii I
841 figyelő · 2494 figyelt · 291 értékelés · 66 polc · 584 karc · 7 észlelés
Teljes névMarosi Katalin
Nem
Honlaphttp://marosikatalin.blogspot.hu/
Facebookhttps://www.facebook.com/marosikatalinhivatalosoldala

Könyvei 32

Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Marosi Katalin: Álmodik egy lány
Marosi Katalin: Angol emelt
Marosi Katalin: Tavasz van
Marosi Katalin: Levél egy Rómeós Benvolióhoz
Marosi Katalin: Égi angyal
Marosi Katalin: Vándorfelhő
Marosi Katalin: Miért kell veszíteni?
Marosi Katalin: Töviskoszorú
Sacheverell Black: A Hold cirkusza

Kapcsolódó sorozatok: Oktávnyira az élettől, Árnyháború-trilógia, Egy szerelem története, Vigyázat, vámpírok!, Hétköznapi csodák, Dínár völgy novellák, Felhő-balladák, Marcus élete, Koronaherceg


Népszerű alkotóértékelések

>!
Cicu

Marosi Katalin

„Az emberek először csak nevetni fognak az álmaidon, aztán meg utálni, ha valóra váltod őket.”
Nagyra becsüllek, mert teszel az álmaidért. Soha ne add fel! Kritizálni mindig könnyebb valakit, mint biztatni. :) Az építő jellegű kritikát fogadd el, hisz abból tanulsz, a rosszindulatú emberekkel pedig ne foglalkozz! :)

9 hozzászólás
>!
kicsiboszi

Marosi Katalin

Nem olvastam tőle mindent, csak a blogjában közölt novellarészleteket és a fő művét, a Teddy bosszúját. Úgy gondolom, ha a pályán akar maradni, meg kell tanulnia elfogadni a kritikát, a hozzáértők tanácsait, és alkalomadtán az olvasók véleményét is, mert ha csak magának ír, a könyvei maradhatnak a fiókban is. Egy író könyve sosem csak az íróé, a publikálás után osztoznia kell rajta az olvasókkal, ez pedig egyfajta minőségi kötelezettség. Az író, tetszik-nem tetszik, ha hivatásos, akkor az olvasóból él. Az olvasóért. A jó könyvet mindig megtalálja a közönsége.
Nem a sokmillió stílust, ötletet kellene egybesűríteni és erőltetni, meg kellene találni a sajátot. Meg kell tanulni fejlődni, önkritikát gyakorolni, és kiadás előtt válogatni.
Könnyű magyarázkodni, nehéz beismerni a hibákat, és okulni belőle, ezt tudom. De a jelenlegi minőség (történetvezetés, szerkezeti felépítés, párbeszédek, helyesírás) színvonaltalan, kritikán aluli. Egy könyv megírása sokkal több munka, mint ész nélkül papírra vetni az ötleteket és szaladni vele a kiadóhoz. Adtak tanácsot nálam hozzáértőbbek, én, mint olvasó csak azt mondom: ha nem is olvashatatlanok, de nagyon-nagyon rosszak az eddigi munkák. Mint könyvtáros, semmiképp nem ajánlanám a célközönségnek, mert ezek a művek nem az olvasás szeretetére tanítanak, csak elrettentik őket.
Fenntartással kell kezelni a kritikákat: de ez nem csak azt jelenti, a rossz egyik fülünkön be, a másikon ki, ha valaki csak dicsér, azon is el kell gondolkodni, biztos helytálló vélemény, vagy csak nem merik kibökni az igazságot.

>!
Odilia P

Marosi Katalin

Ha van feláldozható agysejted, csak akkor kezdj el bármit is tőle olvasni. Ha nincs,akkor kerüld el messzire.

>!
Flow I

Marosi Katalin

Én csak tisztelni tudom azt, aki ilyen fiatalon, ennyire elhivatottan az irodalomnak, a színháznak és a művészeteknek él.
Nemcsak tehetséges írónőnek és kiváló szerkesztőnek tartom, de az egyik legkedvesebb ember, akit ismerek.

>!
christine

Marosi Katalin

Hű. Nem gondoltam volna, hogy írni fogok (neked), de aztán most gondoltam egyet, és leírom a véleményem.
Tegnap elkezdtünk beszélgetni (Christine K. Coldman, remélem, még rémlik. :D Ha nem, picit felsülök).
Nem akarok gonosz lenni, szerintem nem is úgy ismertél meg az elmúlt egy napban, szóval amit mondok, az azért mondom, mert így van, és nem azért, mert hátba akarlak szúrni.
Sokan le akartak beszélni a könyveidről, én pedig hülye voltam, s hittem nekik. Ugyan még nem olvastam tőled semmit, de mostantól jobban fogok figyelni erre, és amint lehet, beszerzek egy-két kötetet.
Elmondtál nekem ezt-azt, én is beszámoltam néhány dologról, és azt kell mondanom, elképedtem. Tudtam, hogy legfőképp itt, molyon, annyi bántást kapsz, mintha valami céltábla lennél, erre pedig rátett egy lapáttal az, amit mondtál.
Csodállak. Annyi mindent kibírtál már, annyi mindenen át kellett már menj, és még mindig itt vagy, talpon maradtál, és írsz, mert írnod kell.
Szeretnék én is ennyire eltökélt lenni írás terén.
Minden elismerésem, te lány, és remélem, egyszer sikerülni fog minden, amit elterveztél.
Örülök, hogy egy picit megismerhettelek. :)

4 hozzászólás
>!
Ferger_Annamária I

Marosi Katalin

Gyönyörűek a szerző könyvének borítói, nagyon találóak a címek, de a tartalmukkal még nem vagyok megelégedve. Talán idővel gyarapíthatom a csillagok számát, addig is remélem, hogy fejlődik az írás terén.

>!
Black_Dawn P

Marosi Katalin

Nagyon tetszett A Hold cirkusza! Sok sikert kívánok és sok hasonlóan jó könyvet a jövőre nézve!

>!
Ciccvarek

Marosi Katalin

Én csak a Hold cirkuszát olvastam, de az nagyon tetszett. Másoknak is tudom ajánlani. Egyéni stílusa van az írónőnek és egyértelműen tehetséges!

>!
Nagy_Reka_Ingrid

Marosi Katalin

Egy nagyon fiatal, még alakuló, tanuló, szárnyait probálgatò, komoly művész lélek bújt még benne! Olvashatunk tőle semmiről tomboló érzelmekkel, és olvashatunk komoly dolgot, meggondolatlansággal. Ez a jele annak, hogy még nem érett, nincs elegendo èlet tapasztalat.
Nem kritikuskent irok, olvasokent. Gyakorlat, és türelem. Türelem. Pár év, és megszuletik a nagy mű, addig éljen. A tinikor a legszebb, élményeket kell gyűjteni, szálljon le a gépről, és menjen ki a szabadba! És persze, olvasson, ne kortárs irodalmat, klasszikust!
Egy nap, ha kitartó, híres lesz. Az ötletek jók, de hiányosak, – ezért sokan találják logikatlannak, szetszortnak.
Elmúlik, türelem. ;) türelem.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Bleeding_Bride ISP

Például a fiú még azért is kockáztatta saját testi épségét, hogy teljesen kitisztítsa a lány hajkeféjét.

1. Fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Teddy Morgan
26 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride ISP

Ez régen meg is adatott, de mióta az Isten háta mögé költöztek, még egy tarajos sül sem kínálta fel magát.

1 fejezet

16 hozzászólás
>!
edka P

Mert ő volt az a fajta lány, aki képes volt dühöngeni, ha nem akadt minden második kilométerkőnél egy félisten, aki persze mindenféle juttatás nélkül megcsókolja, vagy, ha még többre vágyna, akkor ágyba viszi, minden szó nélkül.

Kapcsolódó szócikkek: Melissa Morgan
11 hozzászólás
>!
Ninácska 

– Egy anya mindenre képes, ha a gyermekéről van szó, nem?

76. oldal

>!
Ninácska 

Sűrű köd lepte el a szobát, és idegen alakok léptek be. Vagyis nem beléptek, hanem volt, aki a falon keresztül érkezett.

101. oldal

1 hozzászólás