!

Mark Lawrence amerikai brit

1968. január 1. –

NemFérfi
Honlaphttp://www.marklawrence.buzz/
Wikipédiahttps://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Lawrence_(author)

Képek 1

Könyvei 23

Mark Lawrence: Tövisek Hercege
Mark Lawrence: Tövisek Királya
Mark Lawrence: Tövisek Császára
Mark Lawrence: Bolondok hercege
Mark Lawrence: A Hazug kulcsa
Mark Lawrence: Úti testvérek
Mark Lawrence: Az Osheimi Kerék
Mark Lawrence: Vörös Nővér
Mark Lawrence: A Széthullott Birodalom
Mark Lawrence: Prince of Thorns

Kapcsolódó sorozatok: A Széthullott Birodalom, A vörös királynő háborúja, Az Ős könyve, The Red Queen's War, The Broken Empire, Book of the Ancestor

Antológiák 1

Shawn Speakman (szerk.): Unfettered

Népszerű alkotóértékelések

>!
Ivenn P

Mark Lawrence

Legjobb döntés volt belekezdeni a könyveibe. Csillagos ötös dark fantasy író, aki a debütálása óta kötetről kötetre fejlődik, és olyan hangulatot képes teremteni, amely a valóság talajáról leránt a legsötétebb (de ugyanakkor leggyönyörűbb) mélységekbe. A szereplői egyediek és élők, a stílusa magával ragadó, és képes szépirodalmi szófordulatokkal előadni még a legnagyobb trágárságokat is. :) Imádom.
Ezentúl Mark egy hihetetlen jó ember, aki közvetlen és kedves, és igazán értékeli, valamint megbecsüli a rajongóit. Csak saját példámból kifolyólag: Melyik híres író tenné meg neked, hogy a saját költségén (!) küld egy dedikált példányt a könyvéből Angliából Magyarországra? Nos, hát igen. Ő Mark Lawrence! :)

>!
Vincenza

Mark Lawrence

Kereken a 100. „Kedvencelő” vagyok! :)
Reménykedek benne, hogy ez a szám napról-napra növekedni fog. Mert Lawrence igenis megérdemli a dicséretet, ilyen tekervényes, izgalmas, fordulatokkal teli, véres történetet utoljára tényleg George R.R. Martin könyveiben olvastam. (Viszont számomra a két író ugyan olyan kedves, és ugyan olyan jó, nem rangsorolom őket, csak egyszerűen imádom a fantáziájukat, minden egyes vesszőt és pontot amit megírtak, megörökítettek számunkra és a jövőnemzedékének.)
Az utóbbi napokban már egy ideje éreztem, miközben a Tövisek császárát olvastam hogy igen itt új kedvenc Írót avatok! spoiler
A világ annyira magával ragad, főleg így a trilógia végére hogy szinte látom magam előtt összemosódni a posztapokaliptikus jövőt és a sötét középkort. Az elegy annyira jól működik, ahogy átfedik egymást, a különböző hatások a múltévezred Építőitől. Minden összefügg, pedig az elején a Tövisek hercegében kétségeim voltak e felől, hogy fog egységet alkotni ez a rengeteg dolog?
Ámulatba ejtő mágiarendszerekkel és szabályokkal megfűszerezve plusz mindez megkoronázva kapott egy fekete fátylat, amely alatt az élet csupa halál, ármány, cselszövés, harc és háború.
Alig várom, hogy megkaparintsam a kiegészítő részt.
Bátor lelkű, kalandra vágyó, erősebb gyomrú ^^ embereknek nagyon ajánlom!
Mert A Mark Lawrence történetek ütnek!

2 hozzászólás
>!
ReaKovats

Mark Lawrence

A Tövisek Királya hátulján szereplő ajánló szerint „Briliáns – Vetekszik George R. R. Martinnal.” Nos, nálam alaposan lekörözte. Nem csodálkozom, hogy sorra kapkodják el a köteteit és a sorozat kiadásának jogai végül hét számjegyű összegért keltek el. Dollárban.

Ez az ember cefetjól tud írni. Ha erről az állításról az első három könyve nem tett volna elég tanúbizonyságot, a Bolondok Hercege brutálisan jó sztorit kapott maga köré. Kevesen tudnak olyan humorral eladni egy ízes káromkodást, mint Lawrence, idővel simán lekörözte saját magát. Már a Tövisek Hercege is fantasztikus alkotás volt tőle, de az új trilógiája messze túlszárnyalja, óriási fejlődést produkálva.

3 hozzászólás
>!
bartok_brigitta P

Mark Lawrence

Most, hogy lassacskán a végére érek a Széthullott Birodalom trilógiának, úgy érzem mondhatok véleményt. Mark Lawrence olyan hangulatot képes teremteni a történeteiben, amely a gyomránál fogva ragadja meg az olvasót és rántja bele az író által megalkotott világba. Stílusa kifejező, már-már szépirodalmi – úgy adja elő a legnagyobb trágárságokat is, hogy az embernek meg sem fordul a fejében a megbotránkozás. A világfelépítése alapos; az olvasó könnyedén belefeledkezik a leírtakba úgy érezvén, hogy benne van a történetben. A karaktereihez foghatóval még nem találkoztam, de remélem, hogy még fogok. A Széthullott Birodalom trilógia volt az első, amit az írótól olvastam, de biztosra veszem, hogy nem az utolsó.

>!
rocker92

Mark Lawrence

Napjaink egyik legjobb dark fantasy írója. Egyszerűen imádom a stílusát és a világot, amit a Széthullott Birodalommal alkotott.

>!
Alumni

Mark Lawrence

Egyik új kedvenc szerzőm. Jorg Ancrath-tal, a Tövisek Hercegével feledhetetlen karaktert teremtett, kalandjaival pedig lebilincselő olvasmányélményt. Még csak nevezett trilógiához volt szerencsém az úriembertől, s az alapján elmondhatom, ritka élvezetesen fogalmaz. Gazdag szókincséből merítő, szépirodalmi igényességgel bíró soraiban komoly mondanivaló és bölcsesség húzódik meg, szereplői szájába a kornak adekvát mód' autentikus, tömör és velős mondatokat ad. A regény minden szava kincs, de én kiemelten a sötét, kemény, mostoha idők által megedzett harcosok óriási erőt s tekintélyt sugárzó (póriasan szólva: macsó) beszéde előtt emelem kalapom.
Mark Lawrence istenáldotta tehetség, rég találkoztam már ilyen színvonalas stílussal rendelkező skriblerrel.

>!
jalan_prnc

Mark Lawrence

A Széthullot Birodalom az egyik legjobb fantasy trilógia amit eddig olvastam. Remek író!

>!
Marcsika74

Mark Lawrence

Egyszerűen imádom, ahogy ír! Csak bele akartam olvasni…aztán nem tudtam letenni. :)

>!
sawayne

Mark Lawrence

Egyik legjobb döntésem volt, hogy elkezdtem olvasni a könyveit. Tényleg csak ajánlani tudom.


Népszerű idézetek

>!
RZednik

Még hogy tizenöt! Hát dúlnék én falvakat, ha tizenöt volnék?
Tizenöt évesen Király leszek!

4. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Honorous Jorg Ancrath herceg
1 hozzászólás
>!
Shanara

A gyűlölet akkor is életben tart, ha a szeretet kudarcot vall.

26. oldal (FUMAX Kiadó, 2012.)

>!
Kkatja P

Egy új kihívás gyakran a legjobb módja annak, hogy ne a múlton borongjunk.

132. oldal

4 hozzászólás
>!
Belle_Maundrell

A világnézetem kiegyensúlyozott, de arra ügyelek, hogy az egyensúly mindig felém billenjen.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Honorous Jorg Ancrath herceg
1 hozzászólás
>!
Fumax KU

Hazug vagyok, csaló vagyok, gyáva vagyok, de soha nem hagynám cserben a barátomat. Már ha ahhoz, hogy kitartsak mellette, nincs szükség őszinteségre, tisztességre és bátorságra.

4 hozzászólás
>!
Belle_Maundrell 

Állíthatom, hogy jó futó vagyok. Beszarva egyenesen világklasszis.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jalan Kendeth herceg
>!
Fumax KU

– Hatvan szívdobbanásnyi idő elég lenne. Ha magamhoz szoríthatnám őket. Ha megmondhatnám nekik, hogy eljöttem értük, nem érdekelt, mi áll utamba. Elég lenne. Hatvan szívdobbanásnyi idő az ajtón túl többet érne, mint hatvan esztendő a világban nélkülük. Te még nem szerettél, Jal, nem szorítottad magadhoz a gyermekedet, az újszülöttedet, véresen, puhán a kemény világban, nem ígérted meg annak a gyermeknek, hogy vigyázni fogsz rá. És Freja. Nincsenek szavaim ehhez. Felébresztett. Addig vérvörös álomban töltöttem az időt, beleharaptam a kézbe, amely táplálni akart. Freja felébresztett… megláttam őt… és csakis őt akartam látni… csakis őt láttam.

Kapcsolódó szócikkek: Snorri ver Snagason
2 hozzászólás
>!
RZednik

Én nem félek semmitől, csak a csendtől. A csend az az üres lap, amire félelmeimet ráróhatom.

30. oldal

>!
ReaKovats

Nehezemre esik úgy tenni, mintha kedvelném az embereket.

Kapcsolódó szócikkek: Honorous Jorg Ancrath herceg
>!
Shanara

Szeretem a hegyeket, mindig is szerettem. Nagy, konok sziklatömegek, mindig ott merednek ki, ahol semmi szükség rájuk, és csak útjában vannak az embereknek. Eddig príma. De megmászni őket, az már egészen más. Azt utálom.

307. oldal (Fumax Kiadó, 2012.)

Kapcsolódó szócikkek: Honorous Jorg Ancrath herceg