!

Mark Lawrence amerikai brit

1966. január 28. –

NemFérfi
Honlapmarklawrence.buzz

Képek 2

Könyvei 32

Mark Lawrence: Tövisek Hercege
Mark Lawrence: Tövisek Királya
Mark Lawrence: Tövisek Császára
Mark Lawrence: Bolondok hercege
Mark Lawrence: A Hazug kulcsa
Mark Lawrence: Vörös Nővér
Mark Lawrence: Úti testvérek
Mark Lawrence: Az Osheimi Kerék
Mark Lawrence: Szürke Nővér
Mark Lawrence: A Széthullott Birodalom

Kapcsolódó sorozatok: A Széthullott Birodalom · A vörös királynő háborúja · Széthullott Birodalom univerzum · Az Ős könyve · Book of the Ancestor angol · The Broken Empire angol · The Red Queen's War angol · Impossible Times angol · Book of the Ice angol · Összes sorozat »

Antológiák 1

Shawn Speakman (szerk.): Unfettered

Népszerű alkotóértékelések

>!
Ivenn P

Mark Lawrence

Legjobb döntés volt belekezdeni a könyveibe. Csillagos ötös dark fantasy író, aki a debütálása óta kötetről kötetre fejlődik, és olyan hangulatot képes teremteni, amely a valóság talajáról leránt a legsötétebb (de ugyanakkor leggyönyörűbb) mélységekbe. A szereplői egyediek és élők, a stílusa magával ragadó, és képes szépirodalmi szófordulatokkal előadni még a legnagyobb trágárságokat is. :) Imádom.
Ezentúl Mark egy hihetetlen jó ember, aki közvetlen és kedves, és igazán értékeli, valamint megbecsüli a rajongóit. Csak saját példámból kifolyólag: Melyik híres író tenné meg neked, hogy a saját költségén (!) küld egy dedikált példányt a könyvéből Angliából Magyarországra? Nos, hát igen. Ő Mark Lawrence! :)

1 hozzászólás
>!
Vincenza

Mark Lawrence

Kereken a 100. „Kedvencelő” vagyok! :)
Reménykedek benne, hogy ez a szám napról-napra növekedni fog. Mert Lawrence igenis megérdemli a dicséretet, ilyen tekervényes, izgalmas, fordulatokkal teli, véres történetet utoljára tényleg George R.R. Martin könyveiben olvastam. (Viszont számomra a két író ugyan olyan kedves, és ugyan olyan jó, nem rangsorolom őket, csak egyszerűen imádom a fantáziájukat, minden egyes vesszőt és pontot amit megírtak, megörökítettek számunkra és a jövőnemzedékének.)
Az utóbbi napokban már egy ideje éreztem, miközben a Tövisek császárát olvastam hogy igen itt új kedvenc Írót avatok! spoiler
A világ annyira magával ragad, főleg így a trilógia végére hogy szinte látom magam előtt összemosódni a posztapokaliptikus jövőt és a sötét középkort. Az elegy annyira jól működik, ahogy átfedik egymást, a különböző hatások a múltévezred Építőitől. Minden összefügg, pedig az elején a Tövisek hercegében kétségeim voltak e felől, hogy fog egységet alkotni ez a rengeteg dolog?
Ámulatba ejtő mágiarendszerekkel és szabályokkal megfűszerezve plusz mindez megkoronázva kapott egy fekete fátylat, amely alatt az élet csupa halál, ármány, cselszövés, harc és háború.
Alig várom, hogy megkaparintsam a kiegészítő részt.
Bátor lelkű, kalandra vágyó, erősebb gyomrú ^^ embereknek nagyon ajánlom!
Mert A Mark Lawrence történetek ütnek!

2 hozzászólás
>!
bartok_brigitta P

Mark Lawrence

Most, hogy lassacskán a végére érek a Széthullott Birodalom trilógiának, úgy érzem mondhatok véleményt. Mark Lawrence olyan hangulatot képes teremteni a történeteiben, amely a gyomránál fogva ragadja meg az olvasót és rántja bele az író által megalkotott világba. Stílusa kifejező, már-már szépirodalmi – úgy adja elő a legnagyobb trágárságokat is, hogy az embernek meg sem fordul a fejében a megbotránkozás. A világfelépítése alapos; az olvasó könnyedén belefeledkezik a leírtakba úgy érezvén, hogy benne van a történetben. A karaktereihez foghatóval még nem találkoztam, de remélem, hogy még fogok. A Széthullott Birodalom trilógia volt az első, amit az írótól olvastam, de biztosra veszem, hogy nem az utolsó.

>!
reakovacs P

Mark Lawrence

A Tövisek Királya hátulján szereplő ajánló szerint „Briliáns – Vetekszik George R. R. Martinnal.” Nos, nálam alaposan lekörözte. Nem csodálkozom, hogy sorra kapkodják el a köteteit és a sorozat kiadásának jogai végül hét számjegyű összegért keltek el. Dollárban.

Ez az ember cefetjól tud írni. Ha erről az állításról az első három könyve nem tett volna elég tanúbizonyságot, a Bolondok Hercege brutálisan jó sztorit kapott maga köré. Kevesen tudnak olyan humorral eladni egy ízes káromkodást, mint Lawrence, idővel simán lekörözte saját magát. Már a Tövisek Hercege is fantasztikus alkotás volt tőle, de az új trilógiája messze túlszárnyalja, óriási fejlődést produkálva.

3 hozzászólás
>!
rocker92

Mark Lawrence

Napjaink egyik legjobb dark fantasy írója. Egyszerűen imádom a stílusát és a világot, amit a Széthullott Birodalommal alkotott.

>!
jana749

Mark Lawrence

Nem vagyok egy nagy fantasy rajongó, de a Tövisek hercege sorozatot nagyon jónak találtam. Még több könyvét is el fogom olvasni. Nagyon jó író.

>!
Alumnus

Mark Lawrence

Egyik új kedvenc szerzőm. Jorg Ancrath-tal, a Tövisek Hercegével feledhetetlen karaktert teremtett, kalandjaival pedig lebilincselő olvasmányélményt. Még csak nevezett trilógiához volt szerencsém az úriembertől, s az alapján elmondhatom, ritka élvezetesen fogalmaz. Gazdag szókincséből merítő, szépirodalmi igényességgel bíró soraiban komoly mondanivaló és bölcsesség húzódik meg, szereplői szájába a kornak adekvát mód' autentikus, tömör és velős mondatokat ad. A regény minden szava kincs, de én kiemelten a sötét, kemény, mostoha idők által megedzett harcosok óriási erőt s tekintélyt sugárzó (póriasan szólva: macsó) beszéde előtt emelem kalapom.
Mark Lawrence istenáldotta tehetség, rég találkoztam már ilyen színvonalas stílussal rendelkező skriblerrel.

>!
jalan_prnc

Mark Lawrence

A Széthullot Birodalom az egyik legjobb fantasy trilógia amit eddig olvastam. Remek író!

>!
Anno

Mark Lawrence

Személy szerint az írótól még csak a Széthulott Birdalom- trilógiát olvastam el, de biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az első és utolsó kötet, amit a kezembe fogtam. Engem nagyon meg fogott a stílus, amit képvilest Lawrence, az a grotesz és egyben valósághű ábrázolás mód, amit a könyvében meg jelent teljesen magával ragadott.
Bártan merem ajánlani, azoknak irományit, akik valami újra és különlegere vágynak, és nem rettennek visza a kissé erős leírást tartalmazó művektől sem.


Népszerű idézetek

>!
RZednik

Még hogy tizenöt! Hát dúlnék én falvakat, ha tizenöt volnék?
Tizenöt évesen Király leszek!

4. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Honorous Jorg Ancrath herceg
2 hozzászólás
>!
Kkatja P

Egy új kihívás gyakran a legjobb módja annak, hogy ne a múlton borongjunk.

132. oldal

6 hozzászólás
>!
Shanara

A gyűlölet akkor is életben tart, ha a szeretet kudarcot vall.

26. oldal (FUMAX Kiadó, 2012.)

>!
Belle_Maundrell 

A világnézetem kiegyensúlyozott, de arra ügyelek, hogy az egyensúly mindig felém billenjen.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Honorous Jorg Ancrath herceg
1 hozzászólás
>!
Belle_Maundrell 

Állíthatom, hogy jó futó vagyok. Beszarva egyenesen világklasszis.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jalan Kendeth herceg
>!
Fumax KU

Hazug vagyok, csaló vagyok, gyáva vagyok, de soha nem hagynám cserben a barátomat. Már ha ahhoz, hogy kitartsak mellette, nincs szükség őszinteségre, tisztességre és bátorságra.

4 hozzászólás
>!
Szirmocska

Lehet, hogy mindennap meghalunk. Lehet, hogy minden hajnalban újjászületünk, egy kicsit megváltozva, egy kicsivel odább az úton. S ha már elegendő nap áll közénk meg a közé, aki voltunk, akkor idegenek leszünk. Lehet, hogy ezzel jár, hogy felnövünk. Lehet, hogy felnőttem.

334-335. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Honorous Jorg Ancrath herceg
>!
RZednik

Én nem félek semmitől, csak a csendtől. A csend az az üres lap, amire félelmeimet ráróhatom.

30. oldal

>!
reakovacs P

Nehezemre esik úgy tenni, mintha kedvelném az embereket.

Kapcsolódó szócikkek: Honorous Jorg Ancrath herceg
>!
Fumax KU

– Hatvan szívdobbanásnyi idő elég lenne. Ha magamhoz szoríthatnám őket. Ha megmondhatnám nekik, hogy eljöttem értük, nem érdekelt, mi áll utamba. Elég lenne. Hatvan szívdobbanásnyi idő az ajtón túl többet érne, mint hatvan esztendő a világban nélkülük. Te még nem szerettél, Jal, nem szorítottad magadhoz a gyermekedet, az újszülöttedet, véresen, puhán a kemény világban, nem ígérted meg annak a gyermeknek, hogy vigyázni fogsz rá. És Freja. Nincsenek szavaim ehhez. Felébresztett. Addig vérvörös álomban töltöttem az időt, beleharaptam a kézbe, amely táplálni akart. Freja felébresztett… megláttam őt… és csakis őt akartam látni… csakis őt láttam.

Kapcsolódó szócikkek: Snorri ver Snagason
2 hozzászólás