!

Marian Keyes ír

1963. szeptember 10. (Limerick, Írország) –

Nem
Honlaphttp://www.mariankeyes.com/Home
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Marian_Keyes
Életrajz

Képek 5

Könyvei 41

Marian Keyes: Van valaki odaát?
Marian Keyes: A legfényesebb csillag
Marian Keyes: Angyalok
Marian Keyes: Görögdinnye I-II.
Marian Keyes: Lucy Sullivan férjhez megy
Marian Keyes: Rachel vakációja
Marian Keyes: Egy sármos férfi
Marian Keyes: Szusi kezdőknek
Marian Keyes: Utolsó esély szalon 1-2.
Marian Keyes: A Mercy Close-i rejtély

Kapcsolódó sorozatok: Walsh család, Walsh Family

Antológiák 4

Joseph O'Connor (szerk.): Yeats halott!
Chris Manby – Lauren Henderson – Sarah Mlynowski (szerk.): Girls' Night In
Joseph O'Connor (szerk.): Yeats is dead!
Dawn O'Porter (szerk.): The Booby Trap and other Bits and Boobs

Népszerű alkotóértékelések

>!
mirha

Marian Keyes

Marian Keyes azok közé az írók közé tartozik, akik képesek komoly lelki támaszt nyújtani az élet sötétebb pillanataiban, és ô emellett nagyon vicces és habos-babos is tud maradni. Pedig igazán nehéz témákhoz nyúl hozzá, és hitelesen mutatja be őket: alkoholizmus, családon belüli erőszak, depresszió, drogfüggőség. Hitelességének titka az lehet, hogy saját anyagból dolgozik, soha nem titkolta, hogy több depressziós időszakon van túl, és alkoholista pincérnőként kezdte az életét. Egy egész zsáner nőtt ki a munkásságából, a chik-lit, a közéleti témákat női szemszögből bemutató rekreációs irodalom. Első regénye, a Görögdinnye egy évvel az első Bridget Jones előtt jelent meg, de Helen Fieldinggel szemben ő képes volt az állandó megújulásra, és mint a jó bor, idővel csak tökéletesebb lett. Regényeinek hősei főleg írek, és őt olvasva értettem meg, hogy az ír és a magyar néplélek között számos kapcsolódási pontot lehet találni, mint pl. az iszákosságra való hajlamot, valamint az egész társadalmat átható katolicizmust.

>!
reimannsz

Marian Keyes

Imádom. Kedvencem a Rachel vakációja. Egész elképesztő milyen mélységekig le tud menni az aktualis témában. Nem értem, ez hogy lehetséges? Zseniális. Úgy.

>!
csillagka P

Marian Keyes

Nagyon mai és nagyon trendi szeretne lenni viszont ezzel elveszik az időtállóság.
Már 20 év távlatából nincsenek meg a sorozatok, poénom amiket említ és újabb 20 év múlva senki nem fog érteni belőle semmit.
Sajnálom mert sok ember átsegíthet nehéz élethelyzeteken, kár érte, és sajnos ez nem javítható.

>!
Texy14

Marian Keyes

A legfényesebb csillag című kötetével elérte, hogy a többit is elolvassam tőle! :) Nagyszerű írónő!


Népszerű idézetek

>!
Light_House

Néha, ha úgy kell lennie, a régi életedből visszajönnek az emberek.

6 hozzászólás
>!
Veron P

Hát ezt jelenti a kapcsolat, értettem meg végre. Nem azt, hogy sosem bántjuk egymást; hogy is ígérhetnénk ilyet, hisz emberek vagyunk! De ha szeretsz valakit, akkor meg tudod bocsátani, ha bántott. És ő is megbocsát.

510. oldal

>!
ritusss

Tudják, hogy van ez. Néha találkozunk egy csodálatos emberrel. De az csak rövid időre szól. Talán vakáción vagy vonaton vagy akár a buszra váró sorban. És ők egy pillanatra megérintik az életünket, de ez az érintés különleges. Ahelyett, hogy keseregnénk, mert nem lehetünk velük tovább, vagy nincs alkalmunk alaposabban megismerni őket, nem jobb-e örülni annak, hogy egyáltalán találkoztunk?

2 hozzászólás
>!
Galambdúc

A búcsú olyan, mint a szuflé, nem lehet még egyszer megcsinálni. A búcsúzást nem lehet újramelegíteni.

391. oldal

Kapcsolódó szócikkek: búcsú, búcsúzás
>!
cassiesdream

Amikor nők élnek egymás hegyén-hátán, szinkronba kerül a ciklusuk. Amikor férfiak és nők, előbb-utóbb lefekszenek egymással.

>!
zsofigirl

I know her husband is Italian but I really don't think he's likely to kill the pair of them. He's a waiter, not a Mafia stooge, so what's he going to do? Black pepper them to death? Compliment them into a coma? Run them over with the dessert trolley?

4. oldal

7 hozzászólás
>!
cassiesdream

Mi is az élet valójában, ha nem a boldogság múló percei, amelyek a kétségbeesés láncára vannak felfűzve.

>!
LiloHari

..szerintem az ennyire vonzó embereknek engedélyeztetniük kéne magukat, mielőtt kimennek az utcára. Le kéne tenniük valami vizsgafélét, ami igazolja, hogy ilyen isteni külsővel is képesek felelősen viselkedni.

>!
Papírtigris

De nem tudtam rávenni magam, hogy kimondjam a h-betűs szót: az tabu volt. Mindenki együtt érzett a „tragédia” vagy „szomorú veszteség” miatt, de senki sem mondta ki a halál szót, ezért gyakran erős késztetést éreztem, hogy hangosan mondjam ki: „Aidan meghalt. Halott. Halott, halott, halott, halott, halott, halott, halott, halott, halott, halott, halott, halott, halott, halott, HALOTT. Tessék! Ez csak egy szó – nem kell tőle félni!” De soha nem mondtam semmit; nem ők tehetnek róla. Nem tanítják meg nekünk, mit kezdjünk a halállal, noha mindenkivel megtörténik, még ha ez az egyetlen dolog is az életünkben, amitől függünk.

335. oldal

>!
cassiesdream

Nők. Idejönnek. Megtört szívvel. Nem tudom, miért. Talán azt hiszik, a hullámok majd meggyógyítják őket. Napjában hússzor lesétálnak a partra. Gyakran felfedezőútra indulnak a homokdűnéken. Nem tűnik fel nekik, hogy azok a golfklubhoz tartoznak. Hirtelen a tizenegyedik lyuk kellős közepén találják magukat, és labdák süvítenek el a fülük mellett. Golfkocsival kísérik ki őket. Általában nagyon feldúltak.