!

Margit Sandemo norvég svéd

1924. április 23. (Lena, Norvégia) – 2018. szeptember 1. (Skåne, Svédország)

Teljes névMargit Underdal
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Margit_Sandemo

Könyvei 70

Margit Sandemo: Varázslat
Margit Sandemo: Átkos örökség
Margit Sandemo: Örvényben
Margit Sandemo: Halálos bűn
Margit Sandemo: Vágyakozás
Margit Sandemo: Nincs menekülés
Margit Sandemo: Kísértetkastély
Margit Sandemo: A pribék leánya
Margit Sandemo: A magányos lovag
Margit Sandemo: Hóvihar

Kapcsolódó sorozatok: Jéghegyek Népe, Boszorkánymester, Varázsjelek, Legend of the Ice People, Sagaen om Isfolket


Népszerű alkotóértékelések

>!
Hayako 

Margit Sandemo

Amit eddig olvastam, tetszett tőle. Könnyen felismerhető a stílusa, a történetei pedig nagyon izgalmasak és családcentrikusak.

1 hozzászólás
>!
Bara_Mária

Margit Sandemo

Nagyon jó sorozat!Mát többször olvastam,nem tudom megunni.

>!
Lang_Tünde IP

Margit Sandemo

Még gimnazista voltam, amikor először kezembe akadt a Jéghegyek népe című sorozata, és teljesen elbűvölt az írónő stílusa, szókimondása, gazdag képzeletvilága, és amilyen módon beleszőtte a történelembe a kitalált történetet. Szinte faltam a sorozat részeit; alig végeztem az egyikkel, már vettem is kezembe a következőt! Eddig háromszor olvastam el az összes kötetet, a kedvenceimet pedig még ennél is többször. És még fogom is néhányszor. Vigyázat, a sorozat olvasása függőséget okoz!
Az elfeledett királynőt is nagyon szerettem, most pedig a Varázsjelek kerül terítékre.

>!
Aurora_Serenity_White I

Margit Sandemo

A Jéghegyek népe az egyik olyan sorozat, amit egyszerűen nem lehet megunni. Már vagy háromszor végigolvastam a negyvenhetet, és azt hiszem, még néhányszor ismét el fogom.

>!
balazsdori

Margit Sandemo

Imádom!! Hogy lehet úgy írni, hogy X ezer könyv után sem unod meg?? :O

>!
Coco

Margit Sandemo

Annyira szomorú hogy meghalt! Aki olyan sok szép élményt tudott szerezni a könyveivel!

>!
Pötty_lány

Margit Sandemo

Egyszerűen megunhatatlan. Most olvasom vagy negyedszerre a Jéghegyek Népe sorozatot, és még mindig vannak pillanatok, amikor elsírom magam rajta. A sorozat hatására kezdtem el norvégul tanulni, hogy legalább az egyik részt el tudjam majd olvasni eredeti nyelven.
Biztos vagyok benne, hogy még sokszor a kezembe fogom venni a köteteket, és majd én is továbbadom a lányomnak, ahogy nekem is továbbadta anyum és nagymamám. :)

>!
DDia

Margit Sandemo

Életem legmeghatározóbb élménye volt a Jéghegyek népe, és ezt ennek a nőnek köszönhetem. Nem tudom elképzelni, hogy milyen lennék most, ha nem olvasom a könyveit. Persze ez kicsit szentimentálisan hangzik, de ez az igazság. Mindent bele tudott szőni a történeteibe, ami engem érdekelt; történelem, boszorkányság, démonok, szerelem, erotika, családi idill, korrajz.
Örülök neki, hogy a Jéghegyek népét kiadták magyarul teljes hosszában, és főleg annak örülök, hogy a mamámnak megvolt anno, és mostanra én is büszkélkedhetek a saját példányaimmal. Az viszont elszomorít, hogy bár tény és való, hogy a további sorozatok nem múlták felül a JN-t, de miért nem adják ki magyarul??? Számos értékelhetetlen förmedvényt kiadnak, viszont a Boszorkánymestert, vagy a Varázsjeleket már nem adták ki végig.
Remélem egyszercsak történik egy kis varázslat és az összes sorozat összes részét kiadják. :)
Margit Sandemo számomra az irodalom skandináv anyakirálynője. Nyugodjon békében.


Népszerű idézetek

>!
Pötty_lány

Boldog az az ember, aki képes megőrizni gyermeki lényét, aki nyitott a külvilág benyomásaira és apróságoknak is örvendeni tud!

175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
2 hozzászólás
>!
Kiss_Csillag_Mackólány P

…mindenkinek joga van egy kis zugra a lelkében, ahová nincs belépés mások számára.

Kapcsolódó szócikkek: Alexander Paladin
>!
Zsuzsanna_Makai

– Embereket teremteni? Aranyos kislány, valóban azt hiszed, hogy az istenek teremtik az embereket?
– Persze!
– Micsoda együgyűség! Hisz az emberek teremtik az isteneket! Azáltal, hogy hisznek bennük, életre keltik őket, és azok addig élnek, amíg tart az emberek hite. De ha kihalnak, az isteneik is velük halnak.

>!
Aurora_Serenity_White I

Ne legyél olyan édeskés, mint aki beleesett a mézeshordóba!

224. oldal

>!
Aurora_Serenity_White I

– Ha kilencvenkilenc ember szépnek mond, egy pedig csúnyának, biztosan az utóbbira hallgatsz és neki hiszel, sőt, sohasem tudod elfelejteni a szavait.

131

>!
Csoszi

– Tudod, Iliána, valamikor az emberek és a természet sokkal, de sokkal közelebb álltak egymáshoz. Figyeltek egymásra, és nagyon tisztelték egymást. Nem úgy, mint most.

142. oldal

>!
csillagka P

Gyönyörű vagy,ahogy izzó parázsból lobogó lánggá változol.

(első mondat)

>!
Pötty_lány

Szükségünk van valakire, egy fölöttünk álló erőre, ami eligazítja és rendben tartja a dolgainkat. Valakire, aki mellettünk áll, ha már mindenki elhagyott. A természeti erők túlságosan hatalmasak a földi halandók számára. Erre mi kitalálunk magunknak egy hatalmat, amelyhez fordulhatunk, ha szükségünk van rá. Én nem teszek különbséget hit és babona között. Úgy látom, a kettő egy és ugyanaz. Az egyikben szabad hinni, a másikban nem. Mert ha megteszed, máglyára küldenek téves tanaidért. Mégis be kell vallanom, hogy én is Istenhez fohászkodom, ha bajba kerülök. Én is úgy teszek, mint a megtévedt lelkek, akik a halálos ágyukon hirtelen megtérnek, hogy legalább megmaradjon számukra valami. Csakhogy az én hitem nem tart sokáig. Amint biztonságban érzem magam, ismét gúnyolni kezdem az eget. Hát ilyen ingatag a viszonyom a mi Urunkhoz.

11. könyv, (Vérbosszú) 12. fejezet, 191. oldal

>!
Kiss_Csillag_Mackólány P

Magányos kétségbeesésében sokszor kívánta, bárcsak olyan bájos és légies lenne, mint az úri kisasszony.
Nem értette, hogy a kórónak is szép a virága.

Kapcsolódó szócikkek: Yrja Mattiasdatter