!

Louisa May Alcott amerikai

루이자 메이 올콧, Louisa M. Alcott

1832. november 29. (Germantown) – 1888. március 6. (Boston)

Tudástár · 13 kapcsolódó alkotó · 1 kapcsolódó könyv · 12 film

Nem
Honlaplouisamayalcott.org

Képek 3

Könyvei 76

Louisa May Alcott: Kisasszonyok
Louisa May Alcott: Jó feleségek
Louisa May Alcott: Fiatalurak
Louisa May Alcott: Little Women
Louisa May Alcott: Jo fiai
Louisa May Alcott: Egy régimódi lány
Louisa M. Alcott: Régimódi lány
Louisa May Alcott: Régimódi kisasszony
Louisa May Alcott: A nyolc unokatestvér
Louisa May Alcott: A nyíló rózsa

Kapcsolódó sorozatok: Kisasszonyok · A nyolc unokatestvér · Little Women & Men angol · Eight Cousins angol · Les quatre filles du docteur March francia · Mujercitas spanyol · Unga kvinnor svéd · Jageun ahssideul koreai · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Csíkos könyvek Móra · Lazi Könyvkiadó klasszikusai Lazi · Lányszoba Könyvmolyképző · Ulpius-ház Klasszikus világirodalom Ulpius-ház · Könyvfalók Könyvtára Mágus · Világhíres mesék Ventus Libro · Olvass velünk! Napraforgó · Oxford Bookworms Library angol · Penguin Classics Penguin · Penguin's Clothbound Classics Penguin · Macmillan Collector's Library Macmillan angol · Collins Classics Collins · Vintage Classics Vintage · Penguin Popular Classics Penguin angol · Puffin in Bloom HarperCollins, Puffin angol · Wordsworth Exclusive Collection angol · Harper Muse Classics: Painted Editions HarperCollins angol · Scholastic Classics Scholastic angol · Penguin Threads Penguin angol · Flame Tree Collactable Classics Flame Tree angol · Vintage Children's Classics Vintage angol · Puffin V&A Puffin angol · The Sisterhood Penguin angol · Chartwell Classics angol · Wordsworth Children Classics Wordsworth angol · Penguin Readers – Active Reading – Level 1 angol · Graphic Classics Eureka Productions angol · 아름다운 고전 시리즈 (Areumdaun Gojeon Sirijeu) 인디고 (Indigo) koreai

Antológiák 5

Győri Anna (szerk.): A legnagyobb ajándék és más klasszikus karácsonyi történetek
A karácsony nagy könyve
Helen Sudell (szerk.): A rózsa dicsérete
Anna James (szerk.): A Children’s Literary Christmas
The Snow Queen and Other Winter Tales

Róla szóló könyvek 1

Kelly O'Connor McNees: The Lost Summer of Louisa May Alcott

Kapcsolódó zóna

!

Kisasszonyok

12 tag · 3 karc · Utolsó karc: 2021. március 11., 16:34 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

Molybaba>!

Louisa May Alcott

Az egyik kedvenc íróm *.*
Bár néhány helyen kicsit szájbarágósan igyekszik az olvasó tudtára adni a könyveinek az üzenetét, nagyon tetszik a nyugodt és tanító stílusa, valamint azok a régi értékek, amiket képvisel.

Alexandra_Müller P>!

Louisa May Alcott

Sosem gondoltam volna hogy a 19. században volt egy olyan írónő, mint Alcott. Aki ilyen szép mesét tudott írni a saját élettörténetéből, és aki talán már példát mutatott a későbbi leányregény íróknak, hogy na így kell leányregényt írni. Művei szerintem tele vannak szívvel, tanulsággal, szeretettel, Olyan igazi kis csodák ♥.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cheril>!

Oly kevés kell ahhoz, hogy egy gyermek boldog legyen! Ehhez képest igazán sajnálatos, hogy egy világban, amely tele van napsütéssel és kellemes dolgokkal, még mindig vannak bánatos arcok, üres kezek, magányos kis szívek.

45. oldal

1 hozzászólás
Chillingó>!

Sok Beth van a világon, akik félszegek és csendesek, ülnek a sarokban, míg nem szólnak hozzájuk, és olyan boldogan élnek másokért, hogy senki sem veszi észre apró áldozataikat, mígnem egyszer ezek a kis tücskök abba nem hagyják a ciripelést a tűzhely mellett, és édes, napfényes jelenlétük szerte nem foszlik, hogy fájó némaságot és homályt hagyjon maga után

Kapcsolódó szócikkek: Beth March
Málnika P>!

Nem könnyű megbirkózni a hibáinkkal, én is tudom, de egy-egy kedves szó csodákat művel az emberrel.

175. oldal (Manó Könyvek, 2021)

BZsofi P>!

[…] én itt tartom a könyvemet az asztalon, és minden reggel olvasok egy keveset ébredés után, mert tudom, hogy jót fog tenni, és átsegít a napon.

17. oldal, II. fejezet - Boldog karácsony (Lazi, 2004)

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
1 hozzászólás
Daru>!

[…] jónak lenni kemény munka, és sokszor a könnyebb utat választjuk, így aztán nem is teszünk meg érte mindent, amit kell.

17-18. oldal (Ulpius-ház)

Kapcsolódó szócikkek: Meg March
Daru>!

Amikor elégedetlennek érzitek magatokat, gondoljátok végig, mennyi áldásban van részetek, és legyetek hálásak ezekért.

62. oldal (Ulpius-ház)

Kapcsolódó szócikkek: Mrs. March
Mpattus P>!

Vigasztalódj meg, drága lélek! A felhők mögött mindig ott a fény.

BZsofi P>!

Az igazi tehetségnek és jóságnak nem kell attól tartania, hogy örökké árnyékban marad, de ha még így is történne, birtoklásuk tudata akkor is bőven elég a lélek nyugalmához. Minden erő legnagyobb vonzereje a szerénység.

80. oldal, VII. fejezet: Amy a Megaláztatás Völgyében (Lazi, 2004)

Kapcsolódó szócikkek: jóság · szerénység · tehetség
ppeva P>!

Gyanítom, hogy az igazi vonzerő a kiváló és gazdag könyvtár volt, amely por és pókok prédája lett March bácsi halála óta. […] Jo-nak ez volt a paradicsom, ez a földgömbökkel, kényelmes karszékekkel berendezett, poros, félhomályos szoba, ahol mellszobrok bámultak le a magas polcokról, és ő kedvére barangolhatott a könyvek őserdejében. Amint March néni elszundított vagy társaságot kapott, Jo tüstént rohant a csendes szobába; összegömbölyödött a fotelben, és habzsolt verset, regényt, történelmet, útleírásokat, képeket, akár egy igazi könyvmoly.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jo March · könyvmoly · könyvtár · March néni
2 hozzászólás
clarisssa P>!

Mert a szeretet az egyetlen, amit magunkkal vihetünk, mikor elmegyünk, és ez úgy megkönnyíti a véget.

XVII. fejezet - Az árnyékok völgye