!

Lorraine Cink

Könyvei 3

Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Ultimate Marvel
Adam Bray – John Sazaklis – Lorraine Cink – Sven Wilson: Marvel Absolutely Everything You Need to Know

Népszerű idézetek

Melinda_Kléri>!

… amióta az eszemet tudom, a képregények, velük együtt pedig a Marvel kiadványai is meghatározó részei az életemnek. Ez már jóval azelőtt így volt, hogy 1965-ben Stan Lee felvett írónak és szerkesztőnek a céghez, ahol még olyan új Marvel-hősök megalkotásában is részt vehettem, mint Vízió, Vasököl, Luke Cage, Plazma és Rozsomák.

6. oldal, Előszó (Roy Thomas)

Melinda_Kléri>!

A HULK
Lesajnáljuk, hogy csak egy agyatlan szörnyeteg, pedig a gamma-erejű óriás számtalanszor mentette már meg a világot. A Hulk kiszámíthatatlan és ellentmondásokkal teli, miközben két énje – a dühöngő vadállat és a visszafogott, zseniális tudós – verseng az irányításért.

36. oldal, Hősök és gonoszok

Melinda_Kléri>!

Az új évezredben a Marvel felvállalja sokrétű Multiverzumát, és elindítja a főcsapástól elkülönülő Újvilág-képregényeket, amelyek az új olvasókat segítik, hogy lazább kontinuitásban ismerkedhessenek meg a cég meghatározó hőseivel, az idősebb rajongóknak pedig frissebb és érettebb felfogású történeteket szállítanak. Mindeközben a fősodorbeli Marvel egyre sötétebb és impozánsabbá vált, tele pusztítással és a kiadó számos megbecsült hősének újragondolásával, ahol még a leghíresebb karakterek sem menekülhetnek a radikális változások vagy a hírtelen elhalálozás elől. Ez a karcosabb miliő az egyik bolygómeretű – vagy akár kozmikus – fenyegetéstől a másikig sodródik, mígnem az egész kontinuitas elpusztul, hogy aztán a Marvel-univerzum teljes pompájában szülessen újjá.

12. oldal, Idővonal

Melinda_Kléri>!

LOKI
„Én vagyok a káosz ura!”

Loki, a cselszövések istene az egyik legnagyobb varázsló, aki valaha Asgardban élt, és egyúttal a leggonoszabb is. A fondorlatos istenség nem tudja megállni, hogy ne okozzon bajt, ne törjön hatalomra, vagy ami még jobb, ne gyötörje mostohatestvérét, Thort.

48. oldal, Hősök és gonoszok

Melinda_Kléri>!

NICK FURY

„Hát nem tudtad? Nick Furynak több élete van, mint egy macskának!”

55. oldal, Hősök és gonoszok

Melinda_Kléri>!

DOCTOR STRANGE
Dr. Stephen Strange a Föld Lefőbb Varazslója, aki olyan varázstárgyakkal felszerelkezve, mint az Agamotto Szeme, a Levitáció Köpenye és a Vishanti Könyve védelmezi a világot a misztikus gonosztevőktől és rosszindulatú lényektől.

58. oldal, Hősök és gonoszok

Melinda_Kléri>!

MEPHISTO

Mephisto óriási hatalommal rendelkező démoni lény, akinek gonoszsága nem ismer határokat.
Mephisto az alkuk megszállottja, melyeket mindig úgy alakít, hogy a végén ő járjon jól. Gyakran kerül szembe olyanokkal, mint az Ezüst Utazó, Pókember, Doctor Strange, Thor, a Fantasztikus Négyes és Fenegyerek.
Óriási hatalma ellenére Mephisto gyengeségekkel is bír. Nem kényszerítheti másokra akaratát, önként kell alávetniük magukat – ezért megszállottja az alkukötésnek. Képességei emellett pokoli birodalmához láncolják: minél tovább van távol otthonától, annál inkább fogyatkozik ereje.

109. oldal Hősök és gonoszok