!

Lisa Kleypas amerikai

1964. november 5. (Texas, Amerikai Egyesült Államok) –

Tudástár · 8 kapcsolódó alkotó · 1 film

Nem
Honlaplisakleypas.com
Facebook@LisaKleypas
Instagram@lisakleypas
Twitter@lisakleypas

Képek 4

Könyvei 103

Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Lisa Kleypas: Egy nyáréjszaka titkai
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém
Lisa Kleypas: Ősszel történt
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Lisa Kleypas: Botrány tavasszal
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor
Lisa Kleypas: Bűvölj el alkonyatkor

Kapcsolódó sorozatok: Wallflowers · Hathawayek · Ravenel család · Bow-Street Runners · Travis testvérek · Friday Harbor · Hathaways angol · Wallflowers angol · The Ravenels angol · Only Vallerand angol · Összes sorozat »

Antológiák 1

Where's My Hero?

Kapcsolódó zóna

!

Lisa Kleypas

82 tag · 30 karc · Utolsó karc: 2021. január 6., 17:55 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

Hangyási_Viki>!

Lisa Kleypas

Fantasztikus írónő. Első könyvem amit tőle olvastam a Légy az őrangyalom. Imádtam, nem tudtam letenni, azóta akárhol járok és meglátom a könyveit meg kell szereznem. Egyszerűen elképesztő. A stílusa hasonlít Kresley Cole-éhoz, annyiban különbözik, hogy míg Cole fantasztikus szálon futtatja történeteit, addig Kleypas megmarad a normális emberek szerelmi világában. De ettől függetlenül vagy épp ezzel együtt a történetei lenyűgözőek, eredetiek és csak úgy olvastatják magukat. :D

AnnaPanni>!

Lisa Kleypas

Lisa Kleypas történelmi romantikusai szórakoztató kikapcsolódást nyújtanak és egy picivel többet. Egyfelől jókat lehet nevetni a dialógusok többségén és a szituációkon, amikbe az írónő keveri a hőseit, másfelől informatívak. Majdnem minden könyvébe elrejt egy kis csomagot. A kor újításairól, gépekről, divatról, orvostudományról stb. Az étkezések leírásait külön öröm olvasni. Pláne annak fényében, hogy az angol kulináriát még az egyik könyvben is lefitymálják. Na, de akkor is, azoknak a lakomáknak és piknikeknek a leírása, kimondottan ínycsiklandóra sikerült minden könyvben.
Nagyon szeretem, hogy a könyvekhez utószót fűzött a szerző, amiben nem az olvasók számára ismeretlen embereknek mond köszönetet (tudom, az a köszönetnyilvánítás) hanem megosztja, hogy mi inspirálta, miket fedezett fel a háttérkutatások során, és elmeséli a tapasztalatait a kipróbált receptekkel kapcsolatban, amikről az aktuális könyvében írt.
Csak nekem tűnt föl, hogy a sötét hajú, kék szemű, magas, sportos férfiak az írónő zsánere? Elképesztő mennyi ilyen futkározik Anglia/London szerte, nem? :)
Az első alkalommal olvasok olyan sorozatokat, amik között ilyen mértékű átfedés lenne, és mondhatom, nagyon élvezem, hogy itt-ott visszaköszönnek már ismerős karakterek. Ezért mondjuk van egy ésszerű sorrend, ahogy érdemes őket olvasni, de kicsit megkavarva sem okoznak gondot azért.
Szeretem, hogy a főnemességet kavarja a közemberekkel és nem ragaszkodik mindig a teljes úri életmódhoz, még ha a történetei egészen meseszerűek is emiatt.
Nagyon várom már a Ravenelek folytatását és bízom benne valamelyik kiadó felkarolja a félbehagyott Hathaways családot is.
Bár engem a borító nem szokott izgatni, de először azt látja meg az olvasó és az adja el a könyvet. A kiadók meg nem mellékes az eladási arány. Talán érdemes volna sorozatonként egy egységes, és szép borítót kitalálni hozzájuk, mert ezek a mostaniak …

Hayako>!

Lisa Kleypas

Egyik kedvenc történelmi romantikus írónőm, szinte mindent olvastam már tőle, mert annyira tetszenek a történetei, a stílusa és a humora. A mai korban játszódó művei is igen jól sikerültek. Engem meggyőzött.

Anaithnid>!

Lisa Kleypas

Ahogy kinyitom egy könyvét azonnal beszippant, érdekes karakterek, kellő szívfacsarás, egy kis humor, és némi kaland is mindig bele van csempészve. És persze nem vettem volna a fáradságot, hogy írjak róla, ha nem tudnám újra-és-újra elővenni a könyvet! Ha kínlódok mint káposzta hús nélkül, hogy mit olvassak, vagy őhozzá vagy Hoythoz menekülök mostanában.


Népszerű idézetek

Tóth_Orsolya_3 P>!

– Nem vagyok alacsony, csak… függőlegesen hátrányos helyzetű.

Kapcsolódó szócikkek: Daisy Bowman
1 hozzászólás
Cheril>!

Sem a végtelen sivatag, sem az eget ostromló bércek, sem a legmélyebb tenger,
Sem szavak, könnyek vagy néma félelem,
Nem tarthat vissza semmi sem, hogy Hozzád visszatérjek.

291. oldal

Blue_Nadine P>!

[…] – Hajlandó vagy tehát bocsánatot kérni Merripen? [Winnifred]
Rohan csavart egyet Merripen karján.
Tedd meg, az ördögbe is – dünnyögte Rohan. – A család kevéért.
Kev haragosan nézett az orvosra és cigányul mondta:
– Szarok én terád.
– Ami annyit tesz – mondta Rohan sietősen –, „kérem, nézze el nekem a félreértést, és váljunk el barátokként”.
– A legrútabb betegségben leld halálodat! – folytatta Kev továbbra is cigány nyelven, a nyomaték kedvéért.
– Nyersfordításban: – így Rohan – „Legyen mindig tele a kertje szép, kövér sündisznókkal.” Ami, hadd tegyem hozzá, a cigány hagyományban áldást jelent.

125-126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cam Rohan · Kev Merripen · Winnifred Hathaway
Cheril>!

– Nagyon kevés olyan dolog van, ami nem lehet a tiéd… amíg van bátorságod kinyújtani érte a kezed.

147. oldal

Sippancs P>!

Evie-t megpillantva a barátnői hölgyekhez egyáltalán nem illő sikolyokkal futottak hozzá, és Evie is nevetve visítozott, ahogy hárman szoros kört alkotva összeölelkeztek, és boldogan puszilkodtak. A három izgatott fiatal nő addig kiabált és sikoltozott, amíg valaki be nem rontott a szobába.
Cam tágra nyílt szemmel, erősen zihálva érkezett. Rémülten nézett körül, és egyetlen pillantással felfogta a helyzetet. Karcsú teste lassan ellazult.
– A fenébe! – morogta – Azt hittem, baj van.
– Minden rendben van, Cam – nyugtatta meg sugárzó mosollyal Evie, miközben Annabelle továbbra is átölelve tartotta. – Csak a barátnőim vannak itt.
– Disznóöléskor sem hallottam még ilyen visítást – jegyezte meg fanyarul Cam, Sebastian felé pillantva.

206. oldal

5 hozzászólás
Sippancs P>!

– Gondoltál már valaha arra, hogy dolgozz?
– Minek? – nézett rá értetlenül a férfi.
– Hogy pénzt keress.
– Jóságos isten, dehogy! A munka kellemetlen módon megzavarná a magánéletemet. Ráadásul csak ritkán kelek fel déli tizenkettő előtt.

77. oldal

3 hozzászólás
miaow P>!

– Jézusom! Ugye, ezt nem mondod komolyan?
– Cigány vagyok – felelte Cam tárgyilagosan. – Még szép, hogy hiszek a szellemekben.
– Csak félig vagy cigány… ami alapján azt feltételezném, hogy a másik feledbe legalább minimális józanság és értelem szorult.
– A másik ágon ír vagyok – mondta Cam bocsánatkérő hangon.
Jézusom! – mondta újra St. Vincent, és a fejét csóválva elsietett.

140-141. oldal

miaow P>!

– Elárulná, miért ivott körtepálinkát napközben?
– Mert nem tudtam kinyitni a sherryt.

258. oldal