!

Lisa Kleypas amerikai

1964. november 5. (Texas, Amerikai Egyesült Államok) –

Honlaphttp://www.lisakleypas.com/
Wikipédiahttps://en.wikipedia.org/wiki/Lisa_Kleypas

Képek 2

Könyvei 92

Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém
Lisa Kleypas: Egy nyáréjszaka titkai
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Lisa Kleypas: Ősszel történt
Lisa Kleypas: Botrány tavasszal
Lisa Kleypas: Csábíts el pirkadatkor
Lisa Kleypas: Bűvölj el alkonyatkor
Lisa Kleypas: Légy az őrangyalom
Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője

Kapcsolódó sorozatok: Wallflowers, Hathawayek, Bow-Street Runners, Ravenel család, Hathaways, Wallflowers, Brotherhood of the Sword, Only Vallerand, The Ravenels, Stokehurst Family, Travis, Bow-Street Runners, Friday Harbor, Capitol Theatre, Gamblers, Scoundrels, La ronde des saisons, Las Wallflowers, Les Hathaway, Zatoka Friday, Los Ravenel, Die Ravenels

Kapcsolódó zóna

!

Lisa Kleypas

57 tag · 21 karc · Utolsó karc: 2018. augusztus 7., 22:24 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
Hangyási_Viki

Lisa Kleypas

Fantasztikus írónő. Első könyvem amit tőle olvastam a Légy az őrangyalom. Imádtam, nem tudtam letenni, azóta akárhol járok és meglátom a könyveit meg kell szereznem. Egyszerűen elképesztő. A stílusa hasonlít Kresley Cole-éhoz, annyiban különbözik, hogy míg Cole fantasztikus szálon futtatja történeteit, addig Kleypas megmarad a normális emberek szerelmi világában. De ettől függetlenül vagy épp ezzel együtt a történetei lenyűgözőek, eredetiek és csak úgy olvastatják magukat. :D

>!
AnnaPanni

Lisa Kleypas

Lisa Kleypas történelmi romantikusai szórakoztató kikapcsolódást nyújtanak és egy picivel többet. Egyfelől jókat lehet nevetni a dialógusok többségén és a szituációkon, amikbe az írónő keveri a hőseit, másfelől informatívak. Majdnem minden könyvébe elrejt egy kis csomagot. A kor újításairól, gépekről, divatról, orvostudományról stb. Az étkezések leírásait külön öröm olvasni. Pláne annak fényében, hogy az angol kulináriát még az egyik könyvben is lefitymálják. Na, de akkor is, azoknak a lakomáknak és piknikeknek a leírása, kimondottan ínycsiklandóra sikerült minden könyvben.
Nagyon szeretem, hogy a könyvekhez utószót fűzött a szerző, amiben nem az olvasók számára ismeretlen embereknek mond köszönetet (tudom, az a köszönetnyilvánítás) hanem megosztja, hogy mi inspirálta, miket fedezett fel a háttérkutatások során, és elmeséli a tapasztalatait a kipróbált receptekkel kapcsolatban, amikről az aktuális könyvében írt.
Csak nekem tűnt föl, hogy a sötét hajú, kék szemű, magas, sportos férfiak az írónő zsánere? Elképesztő mennyi ilyen futkározik Anglia/London szerte, nem? :)
Az első alkalommal olvasok olyan sorozatokat, amik között ilyen mértékű átfedés lenne, és mondhatom, nagyon élvezem, hogy itt-ott visszaköszönnek már ismerős karakterek. Ezért mondjuk van egy ésszerű sorrend, ahogy érdemes őket olvasni, de kicsit megkavarva sem okoznak gondot azért.
Szeretem, hogy a főnemességet kavarja a közemberekkel és nem ragaszkodik mindig a teljes úri életmódhoz, még ha a történetei egészen meseszerűek is emiatt.
Nagyon várom már a Ravenelek folytatását és bízom benne valamelyik kiadó felkarolja a félbehagyott Hathaways családot is.
Bár engem a borító nem szokott izgatni, de először azt látja meg az olvasó és az adja el a könyvet. A kiadók meg nem mellékes az eladási arány. Talán érdemes volna sorozatonként egy egységes, és szép borítót kitalálni hozzájuk, mert ezek a mostaniak …


Népszerű idézetek

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Nem vagyok alacsony, csak… függőlegesen hátrányos helyzetű.

Kapcsolódó szócikkek: Daisy Bowman
1 hozzászólás
>!
Blue_Nadine P

[…] – Hajlandó vagy tehát bocsánatot kérni Merripen? [Winnifred]
Rohan csavart egyet Merripen karján.
Tedd meg, az ördögbe is – dünnyögte Rohan. – A család kevéért.
Kev haragosan nézett az orvosra és cigányul mondta:
– Szarok én terád.
– Ami annyit tesz – mondta Rohan sietősen –, „kérem, nézze el nekem a félreértést, és váljunk el barátokként”.
– A legrútabb betegségben leld halálodat! – folytatta Kev továbbra is cigány nyelven, a nyomaték kedvéért.
– Nyersfordításban: – így Rohan – „Legyen mindig tele a kertje szép, kövér sündisznókkal.” Ami, hadd tegyem hozzá, a cigány hagyományban áldást jelent.

125-126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cam Rohan · Kev Merripen · Winnifred Hathaway
>!
Cheril

Sem a végtelen sivatag, sem az eget ostromló bércek, sem a legmélyebb tenger,
Sem szavak, könnyek vagy néma félelem,
Nem tarthat vissza semmi sem, hogy Hozzád visszatérjek.

291. oldal

>!
DarknessAngel P

A nő pörgött-forgott, mint egy eltévedt Hamupipőke, akinek még azelőtt eltűnt a báli ruhája, hogy elért volna a bálba.

136. oldal

>!
Sippancs P

– Gondoltál már valaha arra, hogy dolgozz?
– Minek? – nézett rá értetlenül a férfi.
– Hogy pénzt keress.
– Jóságos isten, dehogy! A munka kellemetlen módon megzavarná a magánéletemet. Ráadásul csak ritkán kelek fel déli tizenkettő előtt.

77. oldal

3 hozzászólás
>!
DarknessAngel P

– Az ember sohasem tudhatja igazán, mi lakozik a másik szívében, kisasszony.

229. oldal

>!
Diana_L IP

Kezdem azt hinni, hogy kétféle ember van a világon… azok, akik saját sorsuknak a kovácsai, és azok, akik várakozva ülnek a székükön, mialatt a többiek táncolnak.