!

Lipcsey Emőke

Könyvei 3

Lipcsey Emőke: Taurus blogja
Lipcsey Emőke: A vadnyúl bukfencet vet
Lipcsey Emőke: Ördöghinta

Fordításai 1

Kerstin Ekman: Egy gyilkos praxisa

Népszerű alkotóértékelések

>!
Lizi_Eyre

Lipcsey Emőke

Egy svédországi magyar írónőről: ugyan regényt még nem olvastam tőle, csak a verseskötetébe kukkantottam bele (egyet pedig ő maga olvasott fel), de ezt mindenképp pótolni fogom. A tegnapi „rendkívüli irodalomórán” egy nagyon kedves, közvetlen embernek tűnt, aki szeret, és tud is írni, ráadásul rendkívüli sokoldalú személyiség.


Népszerű idézetek

>!
Rhyen 

Kissé egocentrikus világban élek, vagyis ránézésre olyan mintha számomra magamon kívül semmi sem lenne fontos. A valóság általában pont ennek az ellenkezője, csak jól titkolom.

7. oldal

>!
Dorcus

Az idő te vagy, s én vagyok, az idő a kavicsban testesül meg, melyet a folyóba hajítunk, az idő a kavics körül képzödő gyűrűk sora, a mozgás maga, mely benned és bennem is megtestesül, az idő fává, bokorrá, sziklává és rókává manifesztálódik, az idő az egyetlen, ami kézzelfogható. Az idő testet ölt önmagában, a térben, anyaggá és fogalommá csomósodik, több milliár alakot ölt, melynek nevet adunk mi emberek; nevezzük víznek, csillagnak, madárnak, szónak, nevetésnek, pokolnak, vasnak, halnak, csobbanásnak, dörgésnek, sónak, kenyérnek, halálnak, születésnek, fénynek, völgynek, égnek és embernek. (…) Az időnek nincs kezdete és vége, az idő egyetlen egés, mozdulatlan mozgás, örök száguldás. Az időnek csak számunkra van iránya, mert születünk és meghalunk, ezért hisszük, hogy van kezdet és vég.

183. oldal

>!
Rhyen 

Miért dolgozzak, azért, hogy másnak annyi lóvéja legyen, hogy nem tud vele mit csinálni?

25. oldal

>!
Rhyen 

Életünk nyitott mondat, melyet ha elkezdünk, millióképpen folytathatunk és fejezhetünk be. Életünk olyan könyv, melyet bárhol felüthetünk, és elolvashatjuk, mi áll éppen azon a lapon, ahol felütöttük, ám lehet, hogy mikor legközelebb ugyanott ütjük fel, már mást találunk azon a lapon. Minden eseménynek, történésnek több változata van de az általunk érzékelt valóságban azokból csak egy következik be, hiába van több is leírva.

29. oldal

>!
Rhyen 

Azon gondolkodtam éjjel, miért tudok vadidegen emberekkel órákat csevegéssel eltölteni a neten? Ennyire magányos lennék, ennyire magányos ez a világ? Ennyire magányosak benne az emberek? Miért csak így tudok előítéletek nélkül ismerkedni, élőben miért nem? Miért nem működhet ez így a hús-vér valóságban? Kérdés: jó dolog, amit csinálok? Mi a célja az egésznek? Vajon kell-e egyáltalán, hogy célja legyen egy-egy egyszerű, kellemes beszélgetésnek? […] Csak egy virtuális kapcsolat nem olyan veszélyes, hogy fel merjük vállalni mi emberek? Miért lett ez természetes?

45. oldal

>!
Rhyen 

Néha akkora paraszt tudok lenni hogy csodálkozom hogy nem csattogó ostorral járok suliba -.-”'

138. oldal

>!
Rhyen 

– Sok minden történik a világban – sóhajtott az öreg. – Csak azt látom, hogy az embereknek nincs idejük megállni, hogy elgondolkodjanak azon, hogy mi miért történik. És arra sincs idejük, hogy végiggondolják, mit csináltak jól, és mit rosszul. A politikusok se gondolják végig. Ezért azt sem veszik észre, hogy amit csinálnak, már egyszer megtörtént. Pedig kellene arra idő, hogy néha megálljunk, mert ha nem, mindig ugyanaz fog megtörténni. És az nem jó.

75. oldal

>!
Rhyen 

Orpheus
mi az a chat-ár?

myDream
egy nyilvános chatoldal. de nem mindig nyerő mert néha tele van perverz alakokkal.

[…]

Orpheus
leveszed a pólódat?

myDream
ha akarod…tessék…

40-43. oldal

>!
Rhyen 

Tegnapelőtt az ágyból kikelve világosodott meg előttem, hogy napi tevékenységünket mindeddig teljes összevisszaságban, zűrzavarban végeztük. És ebben a pillanatban jöttem rá, hogy csak egy módja van annak, hogy ezt az égbe kiáltó rendszertelenséget megzabolázzuk, mégpedig az, ha ezentúl minden napot az „ábc” egyik betűjének szenteljük. Vagyis a nap elején, de lehetőleg már előző este elalvás előtt elhatározzuk, hogy a hét egy adott napját melyik betűnek szenteljük, és azon a napon csupa olyan tevékenységet folytatunk, ami kiválasztott betűvel kezdődik.
A tegnapelőtti nap a „h” betűé volt. Ezért a délelőttöt kizárólag a háborgásnak, a hadakozásnak, a hajlongásnak, a hebegésnek, a hősködésnek, a délutánt és az estét pedig a haladásnak, a harácsolásnak, a hamisításnak, a habverésnek, a hahotázásnak és a hitelezésnek szenteltem. Lett volna még mit tenni ezen a téren, hiszen jóval több „h” betűvel kezdődő szó létezik, de megvallom, már a felsoroltak elvégzése is teljesen kimerített és egész napomat igénybe vette. Este mégis jóleső megelégedéssel hajtottam párnámra a fejem, és elhatároztam, hogy a következő nap a „b” betűé lesz.Mielőtt végleg álomba merültem, nem kis büszkeség töltött el, hogy végre kezemben az emberi boldogság kulcsa, s a tudást mással is megoszthatom.

ÜZENŐFAL

superfive
Én a mai napot az „a” betűnek szenteltem. Aludtam, aludtam és aludtam. Mert totál kivoltam a sok melótól. Egyébként tetszett a sztorid!

151-152. oldal

>!
Rhyen 

Van aki aszt se tuggya mit csinájjon a pénzével, és van ojjan akinek a feje fölül a tetőt is elveszik. pont azok veszik el, akik tele vannak pénzel. […] Aszt mondta eccer Orpheus, hogy jobban kellene eggymásra vigyázni. még időben megmenteni a másikat. de nem mindig lehet tudni, hogy éppen kit kellene megmenteni…és az nem is mindig haggya, hogy megmenccsék…

201. oldal