!

Lev Grossman amerikai

1969. június 26. (Boston, Amerikai Egyesült Államok) –

Tudástár · 8 kapcsolódó alkotó · 1 kapcsolódó könyv · 2 film

Nemférfi
Honlaplevgrossman.com
Facebook@levgrossman
Twitter@leverus

Képek 2

Könyvei 41

Lev Grossman: A varázslók
Lev Grossman: A varázslókirály
Lev Grossman: A varázsló birodalma
Lev Grossman: The Magicians
Lev Grossman: The Magician's Land
Lev Grossman: The Magician King
Lev Grossman: Codex
Lev Grossman – Lilah Sturges: The Magicians: Alice's Story
Lev Grossman – Lilah Sturges: The Magicians 1.
Lev Grossman – Lilah Sturges: The Magicians 2.

Kapcsolódó sorozatok: A varázslók-trilógia · The Magicians Trilogy angol · Fillory német · Los magos spanyol · Magikerna svéd · Magicienii román · Les Magiciens francia · Mágové cseh · Büyücüler török · Il mago olasz · Összes sorozat »

Antológiák 12

George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Veszélyes amazonok
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Dangerous Women
Stephanie Perkins (szerk.): Summer Days & Summer Nights
Shawn Speakman (szerk.): Unfettered
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Dangerous Women 2
John Joseph Adams (szerk.): Other Worlds Than These
Ann VanderMeer (szerk.): Steampunk Revolution
Laura Miller (szerk.): Literary Wonderlands
Natalie Eve Garrett (szerk.): The Artists' and Writers' Cookbook
Jon Scieszka (szerk.): Who Done It?

Népszerű alkotóértékelések

Anita_Nánási>!

Lev Grossman

Szia, Lev!
Jól megleptél engem, hallod-e? Írtál rólam egy könyvet, csak nálad egy New York-i varázslófiú vagyok, Quentin Coldwaternek hívnak, a Roxfortot meg kicserélted Filloryra. Amúgy elég sok minden stimmel, persze varázsolni nyilván nem tudok, de már ha így a metaforákat nézem, érted. Nem arra gondolok, hogy velem is hasonló dolgok történtek, hanem arra, hogy nagyjából 85%-ban hasonlóképp gondolkodok meg reagálok dolgokra, mint ő, meg ugyanúgy elvesztem a saját kis világomban.
Írtál egy olyat, hogy amikor először kezembe vettem A varázslókat, akkor nagyon összezavartál, meg egyszerre voltam boldog és szomorú. Ki is írtam Twitterre, persze angolul, hastaggel meg mindennel, amit kedvenceltél is, hát képzelheted, úgy vigyorogtam, mint egy hamvas tinilány a One Direction koncertjén, pedig rég voltam már hamvas is meg tini is, a One Directiont meg sose bírtam.
Szóval Lev, az a helyzet, hogy ha ezentúl nem írsz több könyvet, vagy igen, csak rosszakat, nekem akkor is ötcsillagos maradsz örökre. Komolyan. Köszi mindent!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Belle_Maundrell >!

Olyan könnyű figyelmen kívül hagyni az embereket, amikor megérted, hogy valójában milyen csekély hatalmuk van feletted!

153. oldal, Bájgúnár

Kkatja P>!

(…) szerintem azért vagytok varázslók, mert boldogtalanok vagytok. Egy varázsló azért erős, mert érzi a fájdalmat. Tisztán érzi a különbséget aközött, amilyen a világ, és amilyenné ő tehetné. Vagy mit gondoltok, mi az a valami, amit a mellkasotokban érzetek? Egy varázsló azért erős, mert jobban szenved a többieknél. A csalódásokból születik az ereje.

245. oldal

1 hozzászólás
Belle_Maundrell >!

– Figyu, nem akarom olyasmibe ütni az orrom, ami nem rám tartozik – kezdte Quentin –, de feltételezem, valami titkos mágikus úton ártalmatlanítod ennek a sok ciginek az egészségre gyakorolt káros hatását. Jól sejtem?
– Kedves tőled, hogy kérdezed. Négyhetente feláldozok egy szűz diáklányt a telihold fényénél egy ezüstszikével, amelyet svájci albínók készítettek. Akik szintén szüzek, természetesen. Az tüstént kitakarítja szegény kis tüdőmet.

56. oldal, Eliot

Kapcsolódó szócikkek: Eliot Waugh · Quentin Coldwater
AniTiger P>!

– Te hogy csináltad? – kérdezte Alice szemérmesen, – Mármint, amikor rajtad volt a sor.
– Lefagyasztottam, és szilánkokra zúztam. Én egy speciális fagyvarázst űzök, ez a Képességem. Hatvanhárom perc alatt végeztem. Na ez tényleg rekord.
– Régen elég volt annyit mondani elf nyelven, hogy „barát”, és beengedett – magyarázta Josh. – De mostanra már túl sokan olvasták Tolkient.

116. oldal, A Szenzit Csapat

Kapcsolódó szócikkek: Alice Quinn · Josh Hoberman
Belle_Maundrell >!

– A legtöbb ember nem fogékony a varázslásra. Ők egy üres és sivár világban élnek. Unják az életüket, és ez ellen az égvilágon semmit nem tehetnek. Elevenen felfalja őket a vágyakozás, és már jóval a haláluk előtt megszűnnek létezni.

103. oldal, Az eltűnt fiú

Belle_Maundrell >!

Messziről lerítt róla, hogy záros határidőn belül vagy meg fog ütni valakit, vagy blogírásba kezd.

123. oldal, A fenevad

Kkatja P>!

A június júliussá érett, majd szétrepedt, megfonnyadt, elszáradt, és augusztusba fordult.

421. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

Nagy ritkán pedig még a humorérzékét is megcsillantotta, bár a poénjait leggyakrabban óegyházi szláv nyelven sütötte el.

75. oldal

Kkatja P>!

A legtöbb ember egész életében magában hordozza ezt a kínt, egészen addig, amíg nem sikerül más eszközökkel csillapítaniuk a fájdalmukat, vagy amíg fel nem emészti őket. De ti, barátaim, ti rátaláltatok egy másik megoldásra: annak módjára, hogy felhasználjátok a fájdalmatokat. Hogy üzemanyagként elégessétek, hogy fényt és hőt adjon nektek. Megtanultátok megtörni a világot, amely megpróbált megtörni titeket.

245. oldal

AniTiger P>!

Egy csapat peckes, éber vadpulyka járőrözött az erdő szélén; furcsán gyíkszerűnek és fenyegetőnek tűntek, akár egy eltévedt velociraptorhorda.

93. oldal, Az eltűnt fiú