!

Lawrence Sanders amerikai

1920. március 15. (Brooklyn) – 1998. február 7. (Pompano Beach)

Wikipédiahttps://en.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Sanders

Könyvei 33

Lawrence Sanders: A hatodik parancsolat
Lawrence Sanders: A második halálos bűn
Lawrence Sanders: A tizedik parancsolat
Lawrence Sanders: Az afrikai kapitány
Lawrence Sanders: Az afrikai kapitány visszatér
Lawrence Sanders: A harmadik halálos bűn
Lawrence Sanders: A nyolcadik parancsolat
Lawrence Sanders: A hódító McNally
Lawrence Sanders: McNally titka
Lawrence Sanders: A trükk

Kapcsolódó sorozatok: Edward X. Delaney · A parancsolat · Timothy Cone · Peter Tangent · Archy McNally · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Albatrosz könyvek


Népszerű idézetek

>!
Inimma

Fél óra múlva ott feküdt a francia prostituálttal meztelenül a moszkitóháló alatt, az irgalmatlan szobában. A nőnek le volt borotválva a szőrzete, és borostás ágyékára franciául ez volt tetoválva: KI ITT BELÉPSZ, HAGYJ FEL MINDEN REMÉNNYEL. Leiberman nevetett és arra gondolt, Harry Chime bolondos felirataiból mindenhova jut.

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: prostituált · tetoválás
>!
Chivas

Az írás magányos mesterség. Ez nem valami eredeti megállapítás, de igaz. Ott vagy te, az írógép és az üres papír. Nem színdarabról vagy forgatókönyvről beszélek. Az közös vállalkozás, amit kalákában csinálnak. De a regényírók és a költők remeték. És ha az ember eltölt pár évet ebben a remeteségben, nem lesz érzéke a kinti nagyvilághoz. Elfelejti, hogyan kell viselkedni, mit kell csinálni. Az egész világ besűrűsödik az üres papírlapba.

>!
Chivas

– Ami meg ezt a várost illeti, alig hiszem, hogy rosszabb, mint bármely másik hely. Csak az a baja, hogy olyan kicsi. Ettől lát mindent tisztábban.

>!
Chivas

Ma is pocsék volt az idő; valaki elpusztította a napot, és fátyolszerű takarót húzott a világ fölé. Az égbolt leszakadó félben volt – az ember már már behúzta a nyakát –, és a fény, mintha rozsdás dróthálón át érkezett volna. Nedves erdő szaga szállt, meg a folyóé, meg a zúzmarás földeké. A hely mélabúja a csontjaimba ette magát.

>!
Chivas

– Minden szerkesztő írni akar – mondta Binder. – Látják, hogy szeméttel vagyont lehet keresni.

>!
Chivas

Viszonylag rövid és sikeres írói pályafutásom során úgy viselkedtem, mint az az ember, aki házat épít, noha fogalma sincs az építészetről. Úgy építkezik, hogy megfigyeli, hogyan csinálják mások: ide a gerendát, oda a szarufát, a tetejére a zsindelyt.

>!
Chivas

Az olvasók olyan élményekre vágyakoznak, amelyeket az élet megtagad tőlük.

>!
Inimma

A tudományos berkekben legalább annyi az irigység, gyűlölködés, csalás, cinkosság és fúrás, mint a politikában. A tudományos kutatás felső régiói is teli vannak kígyófészkekkel. A magán- és szövetségi alapítványi pénzekért folyó versengés könyörtelen. A tudósok hanyatt-homlok publikálják kutatásaikat, nemegyszer hamisított bizonyítékokra támaszkodva. Az a legfontosabb, hogy elsőként érjenek célba. Az ember vagy felfedező, és a neve bekerül a tankönyvekbe, vagy csak egy lassú utánfutó, akire aztán rá se bagózik a Nobel-bizottság.

36-37. oldal

>!
B_Panka

If God had wanted us to fly, He'd have given us wings.

13. oldal

>!
Chivas

Az ágyban voltam J. Mark Hamiltonnal, a sógorommal.

(első mondat)