!

Laurent Gounelle francia

1966. augusztus 10. –

Wikipédiahttps://fr.wikipedia.org/wiki/Laurent_Gounelle

Könyvei 8

Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni
Laurent Gounelle: Amikor Isten inkognitóban jár
Laurent Gounelle: Az ember, aki boldog akart lenni
Laurent Gounelle: A nap, amikor megtaláltam a boldogságot
Laurent Gounelle: A benned rejlő kincs
Laurent Gounelle: Az oktalan filozófus
Laurent Gounelle: Le philosophe qui n'était pas sage
Laurent Gounelle: Dieu voyage toujours incognito

Népszerű idézetek

>!
Kkatja P

– A hindu filozófia szerint az élet egyik szakaszában elfogadható cél a pénzkereset. Nem szabad azonban ennél leragadni, mert az életünk csak akkor lesz sikeres, ha egy idő után más értékek felé fordulunk.
– Mi számít sikeres életnek? – kérdeztem kicsit naivan.
– Akkor élünk sikeresen, ha a vágyaink szerint élünk, mindig a saját értékrendszerünknek megfelelően cselekszünk, a legjobb tudásunk szerint csinálunk mindent, harmóniában vagyunk önmagunkkal, áldozatot hozhatunk másokért és végtelen alázattal tehetünk valamit az emberiségért, bármilyen csekélység legyen is az. Egy szélnek eresztett madártoll. Egy mosoly.

155. oldal

4 hozzászólás
>!
Aquarius

Sose hidd el, ha valaki azt mondja neked, hogy úgyse fogod tudni megcsinálni. A saját életedről mindig neked kell döntened.

191. oldal

>!
Aquarius

Van úgy, hogy az embernek választania kell, és lemondania valamiről, amihez ragaszkodik, egy fontosabb dolog kedvéért. (…) Ha nem mond le semmiről, akkor soha nem is választ. Aki pedig nem választ, az soha nem fogja a saját életét élni.

109. oldal

>!
Klári_Filutás

Új világ nyílik meg az előtt, aki megtanul az emberekhez közeledni, aki megtanul kérni. Az élet lényege nem a bezárkózás, hanem az, hogy megnyíljunk mások előtt. A kapcsolatteremtésre való legapróbb kísérlet is pozitív eredményt hoz.

130. oldal

>!
PandaSára 

Oscar Wilde is megmondta, hogy kizárólag az őrültségeinket nem bánjuk meg soha.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oscar Wilde
>!
Anarchia_Könyvblog P

A szeretet önmagunk szeretésével kezdődik. Ha szeretjük önmagunkat, az erőt ad, hogy ne sérthessenek meg mások egójának szurkálásai, és válaszul ne lépjen működésbe a mi egónk. Szeretni azt jelenti, hogy szeretjük a másik embert, a néha kellemetlen egója mögött is, és látjuk, ahogy az az ego szertefoszlik. Ha szeretünk, megtaláljuk az erőt, hogy szeressük az ellenségeinket is, és szövetségeseinkké tegyük őket. Ha szeretünk, szeretjük az életet a csapások, a gondok ellenére is, és rájövünk, hogy azok csak a fejlődésünk, az ébredésünk eszközei. A szeretet mindennek a kulcsa. A világnak a titka.

>!
Aquarius

Ha csak akkor szeretünk valakit, ha a mi értékrendünk szerint él és cselekszik, az nem szeretet. (…) Mindenkinek a maga életét kell élnie. Persze, figyelni kell egymásra, különösen arra, hogy ne ártsunk senkinek, de lehetetlen mindenki óhaját teljesíteni, és főleg nem szabad úgy táncolni, ahogy mások fütyülnek. Mindenki a maga döntéseiért felel.

131-132. oldal

>!
Aquarius

Azok, akik sokszor csalódnak az emberekben, megkeményítik a szívüket, és elhatározzák, soha többé semmit nem várnak a többiektől, hogy ne kelljen újra csalódniuk.

141. oldal

>!
Aquarius

Az anyagi jólét önmagában nem szül boldogságot, de hiánya sokszor megkeseríti a mindennapokat.

148. oldal