!

Laurell K. Hamilton amerikai

1963. február 19. (Heber Springs, USA) –

Teljes névLaurell Kaye Hamilton
Honlaphttp://www.laurellkhamilton.org/
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Laurell_K._Hamilton

Képek 11

Könyvei 112

Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest
Laurell K. Hamilton: A kárhozottak cirkusza
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó
Laurell K. Hamilton: Véres csontok
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok
Laurell K. Hamilton: Sápadt Hold
Laurell K. Hamilton: Obszidián Pillangó
Laurell K. Hamilton: Leláncolt Nárcisszusz

Kapcsolódó sorozatok: Anita Blake, vámpírvadász, True Blood, Merry Gentry, Eve Dallas, Anita Blake, The Vampire Hunter, Ravenloft, Anita Blake Comics, Meredith Gentry, Anita Blake, Mageverse, Ravenloft

Antológiák 1

Agave 100

Kapcsolódó zóna

!

Laurell K. Hamilton

52 tag · 43 karc · Utolsó karc: 2018. június 25., 16:48 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
Nikolett0907 P

Laurell K. Hamilton

Az első számú kedvenc írónőm, neki sikerült elérnie anno, hogy a nagy szépirodalom mániám mellett, meglássam a fantasy világát, beleszeressek a vámpírokba.
Soha az előtt nem olvastam ennyire egyedi világképet, minden könyvében ott a borzalom, hisz kicsit horror is, de ott a sok sok érzelem, a rejtett humor. Bár az utóbbi művei kicsit laposodtak, az utolsó általam olvasottal visszatért és ezért végtelen hálás vagyok neki. Nagyon remélem a másik sorozata is ilyen jó lesz, mert eddig csak az Anita Blaket követtem. Hatalmas kedvenc, és csak remélem még sok sok izgalmas, vérben és humorban gazdag történetét olvashatom.

>!
Wee IP

Laurell K. Hamilton

Régebben imádtam Hamiltont, a könyvei jóformán végigkísérték az egész kamaszkoromat, és egy időben úgy akartam írni, mint ő.
Most már sajnos egyre romló tendenciát mutat, nem az írás minőségében, hanem a történeteit tekintve. Sajnos a mostani könyvei a szexen kívül másról sem szólnak, pedig a régi kötetek még cselekményesek, pergőek és akciódúsak voltak.
Akció most is van benne… csak sajnos nem mutat túl az ágyjeleneteken.

6 hozzászólás
>!
Sceurpien I

Laurell K. Hamilton

Szerintem Anne Rice után a legmeghatározóbb vámpír-sorozat az övé, és ez nem a minőségére, inkább a kidolgozottságára értendő. Észrevehetetlenül komoly rendszert épített bele az egyik legkomolyabban megalkotott urban-fantasy világba, amit valaha láttam. Függetlenül a tragikusan gyenge másik sorozattól, aki nem ismeri Anita Blake néhány kötetét, az nem olvasott még igazi vámpírsorozatot.

2 hozzászólás
>!
Marée_Noire

Laurell K. Hamilton

Nyers és szókimondó, de nem trágár, hihetetlenül tökéletes kombináció. ;)
Kiemelkedő kedvenc, mindkét sorozatát imádom, és ha a Húsvéti Nyusziról írna, azt is megvenném, mert tudom, hogy izgalmasan tálalná. :D

>!
Röfipingvin MP

Laurell K. Hamilton

Akármekkora hullámhegyeket- és völgyeket élünk át az Anita Blake sorozatával, és akármennyire is nem tetszett a Merry Gentry sorozat, akkor is ő volt, aki megmutatta nekem az urban fantasy világát. Ezért mindig lesz neki egy csücsköm.

>!
Alumni

Laurell K. Hamilton

Azért „csak” 4,5 csillag, mert amikor az Anita Blake-sorozat kezdett átmenni pornóba/csajos szenvelgésbe (10. kötet), azonnal ignoráltam a művésznőt, az első 9 regény színvonala miatt azonban megérdemli e magas értékelést. Felejthetetlen főhősnőt (és egy ugyancsak emlékezetes mellékalakot – Edward) alkotott, nála a horror kellőképpen brutális, a vámpírok megfelelően vadak, karakterei tökösek, világa gazdag, aprólékosan kidolgozott és következetes. Bámulatos, hogy újabb és újabb alkalommal fokozni vagy legalábbis szinten tartani tudja a veszélyfaktort (hiába lő el már az első kötetekben elsőre überelhetetlennek tűnő szuperellenségeket, mindig kitalálja, merre induljon tovább). Hiteles, összetett figurák, pergő, sűrű cselekmény, izgalom, maró gúny, szarkazmus és cinizmus. Talán az egyetlen vámpíros széria, amit felnőtt férfiak is élvezni tudnak. Örök hála érte az írónőnek.

>!
Yanshegava

Laurell K. Hamilton

Imádom az írónő stílusát. Ő volt aki bevezetett az UF világába ezért azt hiszem egy kicsit elfogult vagyok vele. Számomra akármennyire is romlik a sorozat a későbbiekben mindig az egyik legjobb vámpíros sorozat marad.

>!
Veress_Éva

Laurell K. Hamilton

Az ő könyveivel kezdtem a vámpíros, vagy inkább paranormális regények olvasását. Lenyűgöző világokat képes alkotni. Sajnos az utóbbi években egyre inkább erotika irányába mennek el a könyvei, ezért a fél csillag levonás. Ennek ellenére is a szememben ő marad az egyik legjobb.

>!
Ancsúr

Laurell K. Hamilton

Laurell K. Hamilton művei senki máséval össze nem hasonlítható. Ezt azóta tudom, hogy fiatal egyetemistaként beleszerettem az írónő két sorozatába, az Anita Blake, vámpírvadász sorozatába és a Merry Gentry-be.
A történeteknél az írónő stílusa az, ami még maradandó nyomott hagyott bennem a könyvei során. Egyszerre szókimondó, nyers, humoros, önirónikus, és nem mellesleg hihetetlenül erotikus.


Népszerű idézetek

>!
Telena

Néha, nagy ritkán magamban beszélek. Remek tanácsokat adok magamnak. Időnként még meg is fogadom őket.

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · tanács
>!
Belle_Maundrell

Úgy nézel ki, mint egy másodosztályú Drakula.

Kapcsolódó szócikkek: Drakula
7 hozzászólás
>!
veri7

Arra születni kell, hogy egyetlen szóval tudjuk éreztetni valakivel: ő egy darab szar.

>!
SuzyQ

A nevetése olyan volt, mint a cukorka: édes és ragadós. Tudom, hogy ha Jean-Claude nevetését palackozni lehetne, akkor vagy hizlalna, vagy azonnali orgazmust okozna.

>!
SuzyQ

A legrövidebb út egy férfi szívéhez a bordáin keresztül vezet egy jó tízcentis bökővel.

>!
Telena

– Te vagy nagyon bátor vagy, vagy nagyon hülye. [Nikolaos]
– Ehhez a hanghoz gödröcskés arc illene. [Anita]
– Én a hülyére szavazok. [Jean-Claude]

>!
inka0507

– Én mindig őszinte vagyok, ma petite. Még akkor is, ha hazudok

Kapcsolódó szócikkek: Jean-Claude
>!
Cheril

Éljen a pozitív hozzáállás! Amíg meg nem hal.

122. oldal