!

Laurell K. Hamilton amerikai

1963. február 19. (Heber Springs, USA) –

Teljes névLaurell Kaye Hamilton
Honlaphttp://www.laurellkhamilton.org/
Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Laurell_K._Hamilton

Képek 11

Könyvei 113

Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest
Laurell K. Hamilton: A kárhozottak cirkusza
Laurell K. Hamilton: Telihold kávézó
Laurell K. Hamilton: Véres csontok
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc
Laurell K. Hamilton: Égő áldozatok
Laurell K. Hamilton: Sápadt Hold
Laurell K. Hamilton: Obszidián Pillangó
Laurell K. Hamilton: Leláncolt Nárcisszusz

Kapcsolódó sorozatok: Anita Blake, vámpírvadász, True Blood, Merry Gentry, Eve Dallas, Ravenloft, Anita Blake, The Vampire Hunter angol, Anita Blake Comics angol, Meredith Gentry angol, Mageverse angol, Ravenloft angol · Összes sorozat »

Antológiák 1

Agave 100

Kapcsolódó zóna

!

Laurell K. Hamilton

59 tag · 46 karc · Utolsó karc: 2020. február 5., 12:40 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
Nikolett0907 P

Laurell K. Hamilton

Az első számú kedvenc írónőm, neki sikerült elérnie anno, hogy a nagy szépirodalom mániám mellett, meglássam a fantasy világát, beleszeressek a vámpírokba.
Soha az előtt nem olvastam ennyire egyedi világképet, minden könyvében ott a borzalom, hisz kicsit horror is, de ott a sok sok érzelem, a rejtett humor. Bár az utóbbi művei kicsit laposodtak, az utolsó általam olvasottal visszatért és ezért végtelen hálás vagyok neki. Nagyon remélem a másik sorozata is ilyen jó lesz, mert eddig csak az Anita Blaket követtem. Hatalmas kedvenc, és csak remélem még sok sok izgalmas, vérben és humorban gazdag történetét olvashatom.

>!
Wee IP

Laurell K. Hamilton

Régebben imádtam Hamiltont, a könyvei jóformán végigkísérték az egész kamaszkoromat, és egy időben úgy akartam írni, mint ő.
Most már sajnos egyre romló tendenciát mutat, nem az írás minőségében, hanem a történeteit tekintve. Sajnos a mostani könyvei a szexen kívül másról sem szólnak, pedig a régi kötetek még cselekményesek, pergőek és akciódúsak voltak.
Akció most is van benne… csak sajnos nem mutat túl az ágyjeleneteken.

6 hozzászólás
>!
Sceurpien I

Laurell K. Hamilton

Szerintem Anne Rice után a legmeghatározóbb vámpír-sorozat az övé, és ez nem a minőségére, inkább a kidolgozottságára értendő. Észrevehetetlenül komoly rendszert épített bele az egyik legkomolyabban megalkotott urban-fantasy világba, amit valaha láttam. Függetlenül a tragikusan gyenge másik sorozattól, aki nem ismeri Anita Blake néhány kötetét, az nem olvasott még igazi vámpírsorozatot.

2 hozzászólás
>!
Marée_Noire

Laurell K. Hamilton

Nyers és szókimondó, de nem trágár, hihetetlenül tökéletes kombináció. ;)
Kiemelkedő kedvenc, mindkét sorozatát imádom, és ha a Húsvéti Nyusziról írna, azt is megvenném, mert tudom, hogy izgalmasan tálalná. :D

>!
Röfipingvin MP

Laurell K. Hamilton

Akármekkora hullámhegyeket- és völgyeket élünk át az Anita Blake sorozatával, és akármennyire is nem tetszett a Merry Gentry sorozat, akkor is ő volt, aki megmutatta nekem az urban fantasy világát. Ezért mindig lesz neki egy csücsköm.

>!
ancsee P

Laurell K. Hamilton

A „kezdeti” Hamiltont jobban szeretem, mint a „mostanit”, nagyon elment abba az irányba, amit egyidőben én is preferáltam, mégpedig, hogy kevés történet és sok szex. Mára ráuntam ezekre a könyvekre, nem kell olvasás szintjén a „hiánypótlás”. :) Az újabb megjelenéseitől már tartok egy kicsit sajnos.

>!
Yanshegava

Laurell K. Hamilton

Imádom az írónő stílusát. Ő volt aki bevezetett az UF világába ezért azt hiszem egy kicsit elfogult vagyok vele. Számomra akármennyire is romlik a sorozat a későbbiekben mindig az egyik legjobb vámpíros sorozat marad.

>!
Veress_Éva

Laurell K. Hamilton

Az ő könyveivel kezdtem a vámpíros, vagy inkább paranormális regények olvasását. Lenyűgöző világokat képes alkotni. Sajnos az utóbbi években egyre inkább erotika irányába mennek el a könyvei, ezért a fél csillag levonás. Ennek ellenére is a szememben ő marad az egyik legjobb.

>!
Ancsúr P

Laurell K. Hamilton

Laurell K. Hamilton művei senki máséval össze nem hasonlítható. Ezt azóta tudom, hogy fiatal egyetemistaként beleszerettem az írónő két sorozatába, az Anita Blake, vámpírvadász sorozatába és a Merry Gentry-be.
A történeteknél az írónő stílusa az, ami még maradandó nyomott hagyott bennem a könyvei során. Egyszerre szókimondó, nyers, humoros, önirónikus, és nem mellesleg hihetetlenül erotikus.


Népszerű idézetek

>!
Telena

Néha, nagy ritkán magamban beszélek. Remek tanácsokat adok magamnak. Időnként még meg is fogadom őket.

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · tanács
>!
veri7

Arra születni kell, hogy egyetlen szóval tudjuk éreztetni valakivel: ő egy darab szar.

>!
SuzyQ

A nevetése olyan volt, mint a cukorka: édes és ragadós. Tudom, hogy ha Jean-Claude nevetését palackozni lehetne, akkor vagy hizlalna, vagy azonnali orgazmust okozna.

>!
SuzyQ

A legrövidebb út egy férfi szívéhez a bordáin keresztül vezet egy jó tízcentis bökővel.

>!
Telena

– Te vagy nagyon bátor vagy, vagy nagyon hülye. [Nikolaos]
– Ehhez a hanghoz gödröcskés arc illene. [Anita]
– Én a hülyére szavazok. [Jean-Claude]

>!
inka0507

– Én mindig őszinte vagyok, ma petite. Még akkor is, ha hazudok

Kapcsolódó szócikkek: Jean-Claude
>!
Cheril

Éljen a pozitív hozzáállás! Amíg meg nem hal.

122. oldal