!

Lance Armstrong amerikai

1971. szeptember 18. (Piano, Texas, Amerikai Egyesült Államok) –

Tudástár · 12 kapcsolódó alkotó · 5 film

Teljes névLance Edward Gunderson
Nemférfi
Honlaplancearmstrong.com
Facebook@http://www.facebook.com/lancearmstrong

Könyvei 6

Lance Armstrong – Sally Jenkins: Bicikli életre-halálra
Lance Armstrong: Minden másodperc számít
Chris Carmichael – Lance Armstrong: A Lance Armstrong edzésprogram
Lance Armstrong – Sally Jenkins: It's Not About the Bike
Lance Armstrong – Sally Jenkins: Every Second Counts
Lance Armstrong – Sally Jenkins: Tour des Lebens

Népszerű idézetek

Sándor_Langer_Pudingman P>!

Hogy miért bicikliztem, amikor rákos voltam? A biciklizés olyan kemény munka, és olyan intenzív eröfeszítéssel jár, hogy tökéletesen megtisztul az ember. Elindulsz a világ minden gondjával a válladon, és amikor hatórányi tekerés után a fájdalom szinte elviselhetetlen – béke tölt el. A fájdalom olyan mély és erös, hogy képtelen vagy gondolkodni. Egy idöre legalábbis valamiféle felmentést kap az ember, és nem kell a problémáin rágódnia; minden gond feledésbe merül, mert az eröfeszítés meg az azt követö fáradtság mindent elsöpör.

94. oldal

1 hozzászólás
cassiesdream>!

Ha a gyerekekben megvan az a képesség, hogy ne törődjenek az esélyekkel meg a százalékokkal, akkor talán mindnyájan tanulhatnánk tőlük. Ha végiggondoljuk, mi más választásunk van, mint a remény? Két lehetőség áll előttünk, orvosilag és érzelmileg is: feladjuk vagy harcolunk, mint a veszett fene.

278. oldal

Sándor_Langer_Pudingman P>!

Meg lehet tanítani valakit arra, hogy uralkodjon az erején, de eröt nem lehet belenevelni senkibe

64. oldal

cassiesdream>!

Senki nem egyedül nyeri meg az országúti versenyeket. Szükség van a csapatra – és szükség van az ellenfelek jóindulatára és együttműködösére is. Arra, hogy a többiek akarjanak érted és veled versenyezni.

62

Sándor_Langer_Pudingman P>!

Larry Einhorn visszatért Ausztráliából, és ö is meglátogatott. Rettentö sok dolga volt, de mégis rendszeresen szakított arra idöt, hogy megvizsgáljon, és maga is részt vett a kezelésemben. Dr. Nicholshoz és dr. Shapiróhoz hasnonlóan ö is azok közé az orvosok közé tartozott, akik megértetik az emberrel, mit jelent a „gyógyító” szó. Kezdtem azt gondolni, hogy többet tudnak az életröl és a halálról, mint a legtöbb ember; olyan nézöpontból szemlélik az emberiséget, ahonnan senki más, mert ök annyi érzelmi jelenséggel találkoztak a munkájuk során. Nem csupán élni és meghalni láttak embereket, hanem annak is szemtanúi voltak, hogy miként kezeljük ezeket a helyzeteket, álarc nélkül, nap mint nap, esztelen optimizmusunkkal és félelmünkkel, és hihetetlen erönkkel.
-Láttam csodálatos, optimista embereket, akik mégsem élték túl – mondta dr. Einhorn.
-És néha a legnyomorultabb, legszürkébb emberek túlélték, hogy folytathassák tovább szürke életüket.

132. oldal

Molly11>!

Édesanyám tizenhét éves korában hozott a világra, és mindenki azt mondta nekünk, hogy soha semmit nem fogunk elérni. Édesanyám azonban máshogy gondolkodott, és nevelésem során a következő szabályt tartotta szem előtt: „Tekints minden akadályt lehetőségnek!” Ő is ennek megfelelően cselekedett, és engem is így nevelt.

Sándor_Langer_Pudingman P>!

A lassú halál nem nekem való. Semmit nem csinálok lassan, még a levegöt sem lassan veszem. Mindent gyors ütemben végzek: gyorsan eszem„ gyorsan alszom.

9. oldal

Sándor_Langer_Pudingman P>!

Én nem vagyok mesekönyvtéma, és ez nem Disneyland vagy Hollywood. Például azt olvastam, hogy repültem felfelé Franciaország hegyein és dombjain. De az ember nem repül fel egy hegyre. Lassan és fájdalmak árán kell felküzdenie magát, és akkor talán, ha nagyon keményen dolgozik, lehet, hogy elsöként ér a csúcsra.
Ilyen a rák is. Erös, jó emberek rákot kapnak, mindent megtesznek, hogy leküzdjék, és mégis meghalnak. Ez a legalapvetöbb igazság, amit meg kell tanulnunk. Az emberek meghalnak. Ha ezt megtanultuk, minden egyébb mellékesnek tünik, minden más eltörpül emelett.
Nem tudom, miért vagyok még mindig életben. Csak találgathatok.

11. oldal

Sándor_Langer_Pudingman P>!

Amikor beteg voltam, több szépséget, gyözelmet és igazságot láttam egy nap alatt, mint a kerékpárversenyeken valaha is – de ezek emberi pillanatok voltak, nem csodák.

13. oldal

Sándor_Langer_Pudingman P>!

Kisfiú voltam, amikor Terry törvényesen örökbe fogadott, ekkor lett a nevem Armstrong, de nem emlékszem, hogy ettöl akár boldog, akár szomorú lettem volna. Annyit tudok mindössze, hogy a DNS-donor, Gunderson, lemondott törvényes jogairól velem kapcsolatban.
Terry Armstrong keresztény volt, és családja rendszeresen tanácsokat adott anyámnak nevelésemmel kapcsolatban. De minden hittérítö tevékenysége ellenére Terrynek rossz természete volt, és rendszeresen megvert mindenféle apróságért, gyerekes dologért, így például a rendetlenségért…….
Az evezö volt volt a kedvenc fegyelmezési eszköze. Ha késön mentem haza, már jött is az evezö. Bumm! Ha visszabeszéltem, megkaptam az evezöt. Bumm! Ez pedig nem csak fizikailag fájt, hanem lelkileg is. Ebböl következöen nem szerettem Terry Armstrongot. Szerintem vad tesztoszteronörült volt, bennem pedig korán kialakult az a vélemény a hivatalos vallásról, hogy az csak képmutatónak való.

27. oldal