!

Kurt Tepperwein német

1932. (Lobenstein, (ma Úvalno) Csehszlovákia) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó

NemFérfi
Honlaptcag.li

Könyvei 45

Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged?
Kurt Tepperwein: Savtalanítás – A fiatalság forrása
Kurt Tepperwein: A szellemi törvények
Kurt Tepperwein: A teremtő képzelet csodái
Kurt Tepperwein: A hipnózis magasiskolája
Kurt Tepperwein: Szuperintuíció
Kurt Tepperwein: Ha nem boldogít, engedd el! – Út a belső szabadsághoz
Kurt Tepperwein: Nyílj meg és szeress!
Kurt Tepperwein: Hozd a legjobb formád!
Kurt Tepperwein: A párkapcsolat művészete

Népszerű alkotóértékelések


Népszerű idézetek

>!
Purpur

Nem az a fontos, hogyan fúj a szél, hanem hogy miként állítjuk be a vitorlákat.

49. oldal

1 hozzászólás
>!
fülcimpa

Ha a kövérek kevesebbet ennének, az alkoholisták kevesebbet innának, a dohányosok leszoknának a dohányzásról, a lusták valamivel többet mozognának és mindenki helyesen lélegezne, pozitívan gondolkodna, jó könyveket olvasna és szemet gyönyörködtető dolgokat nézne, több életet tudnánk megmenteni és több betegséget meggyógyítani, mint a modern orvostudomány legtökéletesebb eljárásaival együttvéve!

29. oldal Hunga-Print 1992

>!
fülcimpa

A betegség tehát csupán külső, látható jele az egység hiányának. Amíg e hiányt meg nem szüntetjük, szükségünk van a betegségre mint hírhozóra. Mielőtt ugyanis testileg megbetegedtünk, egy sokkal mélyebb szinten már betegek voltunk, s az, amit betegségnek hívunk, tulajdonképpen nem más, mint a szervezet kísérlete a megbomlott egyensúly helyreállításárára.

28. oldal Hunga-Print 1992

>!
Andaxin

Engedje el az elvárásait. Ellenkező esetben nem ad lehetőséget az életnek arra, hogy kellemesen meglepje önt, hogy örömöt szerezzen. Vagyis ezekkel az elvárásokkal csak önmagát korlátozza.

84. oldal

>!
Andaxin

Az ön egója, akármilyen fájdalmas is, afféle helyes kis fickó, aki azonban amellett, hogy gyakran rossz tréfákat űz önnel, egyre lustábbá és hájasabbá válik, legszívesebben már csakis a széles, kényelmesre taposott ösvényeken járna-kelne, és mindent meg is tesz azért, hogy önt megtartsa ezeken az utakon.

44. oldal

>!
ritusss P

A feladatom az, hogy amit megtanultam, azt megéljem.
Az élet értelme az, hogy az ember felfedezőútra indul, az élet kalandját tudatosan megéli, és valóban élvezi, hiszen az életjáték az én örömömre jött létre.
Szerelmesnek lenni és igazán szeretni két különböző dolog, miként a virág és a gyümölcs. A gyümölcs megjelenésével a virág eltűnik.
Ha valóban tudatosan önmagam vagyok, azt élem, amit e pillanatban tennem kell, azaz beteljesítem a pillanatot, akkor összhangban élek önmagammal és az élettel.
Életem értelme, hogy önmagamra ébredjek, hogy felismerjem, ki vagyok, hol állok, hova akarok eljutni, mit akar az élet tőlem, hogyan tudom azt megvalósítani, hogy ne akarjak más lenni, felszínre törhessen Igaz Valóm.
Létfeladatom, hogy önmagam legyek.
Ezen a világon semmi sem történik véletlenül, hanem minden az ok és okozat törvénye szerint működik.
A szeretet azt jelenti, hogy megértően, tudatosan elfogadom a tökéletlent.
Bármin is bosszankodunk, mindig az egészségünkkel fizetünk érte. Megengedhetjük-e ezt magunknak?

>!
Andaxin

Az egyik bölcs mondás szerint a szavaknak három esetben van létjogosultságuk: ha segítenek vagy gyógyítanak, ha köszönetet fejeznek ki, és ha áldanak.

57. oldal

>!
Andaxin

A jó párkapcsolat kettős pilléren alapul, amelyek nélkül nem létezhet jó kapcsolat:
– hogy csodáljuk a párunkat és
– hogy van közös feladatunk.
E két oszlop nélkül a szerelemnek nincs jövője.
Nem számít, hogy azért csodáljuk-e a párunkat, mert kellemes a megjelenése (természetesen ez változhat az idők folyamán), vagy hogy az erejét, az érzékenységét csodáljuk, vagy egyszerűen csak jól érezzük magunkat a jelenlétében.
Az sem játszik különösebb szerepet, hogy a közös feladat a gyerekek nevelése, egy üzleti vállalkozás létrehozása vagy valami sajátos életforma kialakítása. Csak az a fontos, hogy meglegyen a közös cél. Ha a két oszlop közül valamelyik hiányzik, akkor a kapcsolatnak nincs jövője, akármilyen hatalmas is a szerelem.

91-92. oldal

>!
lupi4

Csak akkor jut arra az elhatározásra az ember, hogy sorsa irányítását ismét a kezébe veszi, ha a legnagyobb lelki mélypontra kerülve átélte a krízist.

112. oldal

>!
Andaxin

Nem véletlenül mondják: a féltékenység olyan szenvedély, amely nem győzi keresni az okokat, hogy szenvedhessen.

97. oldal