!

Kurt Tepperwein német

1932. (Lobenstein, (ma Úvalno) Csehszlovákia) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó

KatalógusnévTepperwein, Kurt
Nemférfi
Honlaptcag.li

Könyvei 46

Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged?
Kurt Tepperwein: Savtalanítás – A fiatalság forrása
Kurt Tepperwein: A szellemi törvények
Kurt Tepperwein: A hipnózis magasiskolája
Kurt Tepperwein: A teremtő képzelet csodái
Kurt Tepperwein: Nyílj meg és szeress!
Kurt Tepperwein: Szuperintuíció
Kurt Tepperwein: Ha nem boldogít, engedd el! – Út a belső szabadsághoz
Kurt Tepperwein: Hozd a legjobb formád!
Kurt Tepperwein: A párkapcsolat művészete

Kiemelt alkotóértékelések


Népszerű idézetek

Purpur>!

Nem az a fontos, hogyan fúj a szél, hanem hogy miként állítjuk be a vitorlákat.

49. oldal

3 hozzászólás
fülcimpa>!

Ha a kövérek kevesebbet ennének, az alkoholisták kevesebbet innának, a dohányosok leszoknának a dohányzásról, a lusták valamivel többet mozognának és mindenki helyesen lélegezne, pozitívan gondolkodna, jó könyveket olvasna és szemet gyönyörködtető dolgokat nézne, több életet tudnánk megmenteni és több betegséget meggyógyítani, mint a modern orvostudomány legtökéletesebb eljárásaival együttvéve!

29. oldal Hunga-Print 1992

ritusss>!

A feladatom az, hogy amit megtanultam, azt megéljem.
Az élet értelme az, hogy az ember felfedezőútra indul, az élet kalandját tudatosan megéli, és valóban élvezi, hiszen az életjáték az én örömömre jött létre.
Szerelmesnek lenni és igazán szeretni két különböző dolog, miként a virág és a gyümölcs. A gyümölcs megjelenésével a virág eltűnik.
Ha valóban tudatosan önmagam vagyok, azt élem, amit e pillanatban tennem kell, azaz beteljesítem a pillanatot, akkor összhangban élek önmagammal és az élettel.
Életem értelme, hogy önmagamra ébredjek, hogy felismerjem, ki vagyok, hol állok, hova akarok eljutni, mit akar az élet tőlem, hogyan tudom azt megvalósítani, hogy ne akarjak más lenni, felszínre törhessen Igaz Valóm.
Létfeladatom, hogy önmagam legyek.
Ezen a világon semmi sem történik véletlenül, hanem minden az ok és okozat törvénye szerint működik.
A szeretet azt jelenti, hogy megértően, tudatosan elfogadom a tökéletlent.
Bármin is bosszankodunk, mindig az egészségünkkel fizetünk érte. Megengedhetjük-e ezt magunknak?

Raizo >!

Nem az számít, hogy a lehető legtöbb pénzt birtokoljuk, hanem hogy jobban bánjunk vele.

13. oldal

fülcimpa>!

A betegség tehát csupán külső, látható jele az egység hiányának. Amíg e hiányt meg nem szüntetjük, szükségünk van a betegségre mint hírhozóra. Mielőtt ugyanis testileg megbetegedtünk, egy sokkal mélyebb szinten már betegek voltunk, s az, amit betegségnek hívunk, tulajdonképpen nem más, mint a szervezet kísérlete a megbomlott egyensúly helyreállításárára.

28. oldal Hunga-Print 1992

Andaxin>!

Az ön egója, akármilyen fájdalmas is, afféle helyes kis fickó, aki azonban amellett, hogy gyakran rossz tréfákat űz önnel, egyre lustábbá és hájasabbá válik, legszívesebben már csakis a széles, kényelmesre taposott ösvényeken járna-kelne, és mindent meg is tesz azért, hogy önt megtartsa ezeken az utakon.

44. oldal

Raizo >!

Figyelje meg önmagát és másokat is: aki beis­meri hibáit és tökéletlenségét, képes nevetni önmagán, és nem veszi túl komolyan saját magát, az megbízható ember.

19. oldal

Andaxin>!

Az egyik bölcs mondás szerint a szavaknak három esetben van létjogosultságuk: ha segítenek vagy gyógyítanak, ha köszönetet fejeznek ki, és ha áldanak.

57. oldal

Andaxin>!

Engedje el az elvárásait. Ellenkező esetben nem ad lehetőséget az életnek arra, hogy kellemesen meglepje önt, hogy örömöt szerezzen. Vagyis ezekkel az elvárásokkal csak önmagát korlátozza.

84. oldal

Andaxin>!

A jó párkapcsolat kettős pilléren alapul, amelyek nélkül nem létezhet jó kapcsolat:
– hogy csodáljuk a párunkat és
– hogy van közös feladatunk.
E két oszlop nélkül a szerelemnek nincs jövője.
Nem számít, hogy azért csodáljuk-e a párunkat, mert kellemes a megjelenése (természetesen ez változhat az idők folyamán), vagy hogy az erejét, az érzékenységét csodáljuk, vagy egyszerűen csak jól érezzük magunkat a jelenlétében.
Az sem játszik különösebb szerepet, hogy a közös feladat a gyerekek nevelése, egy üzleti vállalkozás létrehozása vagy valami sajátos életforma kialakítása. Csak az a fontos, hogy meglegyen a közös cél. Ha a két oszlop közül valamelyik hiányzik, akkor a kapcsolatnak nincs jövője, akármilyen hatalmas is a szerelem.

91-92. oldal