!

Korpádi Péter magyar

Könyvei 34

Gabula András – Halmos Monika – Korpádi Péter – Patyi Árpád: Nagy Süteménykönyv
Korpádi Péter – Patyi Árpád: Muffinok
Korpádi Péter: Muffinok és pogácsák
Korpádi Péter: Hidegkonyhai remekek
Korpádi Péter: Csokoládés finomságok
Korpádi Péter: Különleges muffinok
Korpádi Péter: Sütifalatkák
Korpádi Péter – Patyi Árpád: A magyar konyha remekei
Korpádi Péter – Patyi Árpád: Klasszikus és közkedvelt koktélok
Horváth Ilona – Halmos Monika – Máté Pálné – Korpádi Péter: Desszertek

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Receptek a Nagyitól · Do it yourself - DIY

Szerkesztései 2

Korpádi Péter – Bogos Katalin (szerk.): A 100 legjobb muffin
Korpádi Péter (szerk.): A 100 legjobb koktél

Népszerű idézetek

>!
cassiesdream

Garnélarákleves korianderzölddel (Yose-nabe, Japán)

1 kg halaprólék
20 dkg garnélarák (tisztított)
1,5 l csirkeleves (leveskockából)
10 dkg laskagomba
pár szál újhagyma
2 szál halványító zeller
1 csokor korianderzöld
2 tojás
2 evőkanál kukoricaolaj
1 szál póréhagyma
3 evőkanál rizsbor (száraz sherry)
5 dkg üvegtészta
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 citrom
frissen őrölt bors
pár szál kapor
1 evőkanál chiliolaj

A halaprólékot folyó vízben jól megmossuk. A hosszában félbevágott, megmosott, felaprított póréhagymát, a nagyobb darabokra vágott zellerszárat és a fele korianderzöldet a halakkal együtt a levesbe tesszük. Felforraljuk, közben leszedjük a habját. Meghintjük kevés sóval, és félig lefedve egy órán át gyenge tűzön főzzük, majd leszűrjük. Az üvegtésztát forró vízbe áztatjuk. A garnélarákot megmossuk, lecsöpögtetjük, parányi sóval, borssal és a fele rizsborral összekeverjük. Wokban felhevített olajban megsütjük, rátesszük a tisztított, 2 cm-es darabokra vágott újhagyma felét és a megmosott, vékony szeletekre vágott gombát. Néhányszor átforgatjuk és félretesszük. A tojásokat lazán felverjük, és állandó keverés mellett a forró levesbe csurgatjuk. Kevés hideg vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük. Hozzátesszük a sült rákokat, a feldarabolt újhagymát, a leszűrt, összevágott üvegtésztát. Kevés sóval, finomra vágott korianderzölddel, borssal, chiliolajjal ízesítjük és összeforraljuk. Tálaláskor vékony citromkarikákkal és kaporral díszítjük.

50

Kapcsolódó szócikkek: citrom · laskagomba · póréhagyma