!

Kohut Ildikó

Könyvei 1

Kohut Ildikó: Bodza a kertben, a konyhában és a házi patikában

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Házi praktikák Cser

Fordításai 4

Ingrid Schönfelder – Peter Schönfelder: Gyógynövényhatározó
Joachim Mayer – Friedrich Strauss: Balkon- és dézsás növények
Joachim Mayer – Heinz-Werner Schwegler: Fák és cserjék határozókönyve
Kathrin Hofmeister: Díszfüvek a kertben

Népszerű idézetek

tgorsy>!

FEHÉRBOROS BODZAZSELÉ

Hozzávalók: 1 dl hideg bodzavirágtea
6 dl forró bodzavirágtea
100 g méz
3 csapott tk porzselatin
1 dl száraz fehérbor vagy 1/2 dl vodka

A 7dl teához felforraljuk a 7 dl vizet, ezzel leforrázzuk 7 teáskanál szárított bodzavirágot.
10 percig lefedve állni hagyjuk, majd leszűrjük
1 dl-t kiveszünk belőle, felforrósítjuk és feloldjuk benne a zselatint. A többiben feloldjuk a mézet. ha fokozni akarjuk a bodzás ízhatást, tehetünk bele 1 teáskanál bodzacukrot is.
Összekeverjük a mézes teát a feloldott zselatinnal, hozzáadjuk a fehérbort vagy a vodkát, és kisméretű, hideg vízzel kiöblített kuglófformákba öntjük.
Szórhatunk bele díszítésnek lecsipkedett bodzavirágot is.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
Tálaláskor kiborítjuk a formákból, bodza- vagy más ízesítésű fagylalttal együtt nagyon elegáns és mutatós desszert.

62. oldal

1 hozzászólás