!

Kishonthy Edina

Könyvei 1

Kishonthy Edina: Piros hó / Amatőrök

Népszerű idézetek

>!
Gelso P

– Mi van írva az autóversenyző sírjára? Gumihibával lettem, gumihibával vesztem!

68. oldal KISZ KB KSZT - MULTIPROFIL, Budapest, 1988.

>!
Gelso P

Unottan kinézett az ablakon. Az ablak keretezte képbe egy szürke csücsök lógott bele, egy sarok másikból. Egyetlen egy kis rész, de ő ezt is olyan gyűlölettel nézte, hogy az egész épületnek elég lett volna. A másik. Milyen jó, hogy ő itt van! Milyen jól választott! Azok ott… A szomszéd iskola ablakában két lány jelent meg. Kis hülyék, gondolta Ági, biztosan olyanok, mint a drágalátos gimijük. Kurv…

72. oldal KISZ KB KSZT - MULTIPROFIL, Budapest, 1988.

2 hozzászólás
>!
Gelso P

A tanár egy pillanatra bement a szertárba, és addig mindenkinek volt ideje arra, hogy megnézze az aznapi postáját. Ági kirántotta a kopott és mocskos fiókot. Minden ülőhelyhez tartozott egy ilyen fiók, amelybe a hosszú és unalmas órák során leveleket írtak. Senki sem tudta, más órákon ki ül a helyén, ezért a dolog fantasztikusan izgalmas volt…Ami persze azzal járt, hogy mindenki tudása szerint a legrondább kifejezéseket és szókapcsolatokat tárta a nyilvánosság elé, különösen a fiúk, míg a lányok általában szerelmeikről írtak. Ebben a gimnáziumban a lányok el voltak varázsolva, valóságos paradicsomban éltek. Minden nőnemű lény szerelmes volt itt, hiszen választék volt bőven; míg más középiskolában a fiúk voltak kevesebben. Ebben a kiváltságos helyzetben a lányok összességét rózsaszínű ködként vette körül a szerelem, melyen keresztül néha láthatóvá vált partnerük tündöklő arca, csillogó szeme és elegáns sportcipője.

58. oldal KISZ KB KSZT - MULTIPROFIL, Budapest, 1988.

>!
Gelso P

Hirtelen eszébe jutott, hogyan lépte át ezt a küszöböt nem is olyan rég; két hónapja, az első tanítási napon, amit ebben a suliban töltött… Akkorra már torkig volt korábbi osztálytársaival (az osztálybeli fiúkkal különösen), és a gimnáziumot megváltásként várta. Meg persze azért is, mert itt tanulnak a katonai kollégisták – avagy a katkósok – csupa helyes fiú!

52. oldal KISZ KB KSZT - MULTIPROFIL, Budapest, 1988.

>!
Gelso P

– Figyelj. Ne várd meg, míg a fiú átver, mert előbb-utóbb úgyis megteszi, hanem te szívasd őt. Ezzel tekintélyt szerzel magadnak. A másik: ne felejtsd el; hogy minden fiú azt akarja. És ez alól nincs kivétel.
– De ez nem igaz! – próbált ellenkezni Ági, és ide-oda csúszkált a padon, majd rugdosni kezdte a táskáját.
– De igen – folytatta Zita nyugodtan. – Csak egy csomóan nem merik megmondani.
Ági kikerekedett szemmel nézte a pedánsan leírt oroszháziját. Mikre kell rájönni?
– Ezek szerint nincs is szerelem? – hüledezett Ági.
– Hát… tulajdonképpen nincs! – mondta ki véleményét Zita.

63-64. oldal KISZ KB KSZT - MULTIPROFIL, Budapest, 1988.