!

Kern András magyar

1948. január 28. (Budapest) –

Tudástár · 46 kapcsolódó alkotó · 110 film

Nemférfi

Könyvei 2

Kern András – Bárdos András: Ezt nem lehet leírni!
Kern András: Elfogtunk egy levelet

Felolvasásai 12

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
Charles Dickens: Karácsonyi ének
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben
Rejtő Jenő (P. Howard): A szőke ciklon
Rejtő Jenő (P. Howard): Az elveszett cirkáló
Rejtő Jenő (P. Howard): A három testőr Afrikában
Rejtő Jenő (P. Howard): Az elátkozott part
Mario Vargas Llosa: Pantaleón és a hölgyvendégek

Róla szóló könyvek 1

Gyurkovics Tibor: Színház az egész – nem is – világ

Népszerű alkotóértékelések

BakosJuci>!

Kern András

Könyveit nem olvastam még, felolvasásaiból a Harry Potter kötetekhez volt szerencsém. Szó szerint szerencse, mert iszonyat jól olvas fel. Jó persze, Kern az Kern, de tanusíthatom, nem csak színésznek zseniális, hanem felolvasónak is.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Dora>!

Hofi szelep volt vagy ellenálló? Mindegy. Zseni

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hofi Géza
psn>!

Általában két véleményem van, de egyikkel sem értek igazán egyet.

79. oldal

Dora>!

„Egyszer a Lukács uszodában ültem a gőzben, amikor egy öreg néni hozzám fordult, és azt mondta: – Nahát, maga élőben még randább, mint a tévében!”

203. oldal

Dora>!

Álltam sorba a csirkés szendvicsért, csak várni kellett, mert éppen nem volt csirke, szóval álltam sorban, amikor pár méterrel mögöttem mondja egy férfi a feleségének, hogy figyelj már, ott a kedvenced! És mutat felém! Kicsit kihúztam magam, miközben az asszony kérdezte, hogy hol. Hát ott megy, folytatta az ura, nem látod? És múlmutatott rajtam ugyanabba az irányba. Ott, a Szente Vajk!

206. oldal

moszat>!

– … itt az űrhajó, kezdheted a holdra szállást. Ott az a kar, … , azt kell meghúzni, ha indulni akarsz, ezt állítsd be egy-három-tizenkettőre, a négyes csatorna öt-kettőn, oxigén-visszacsatolás: Oké, modulok harmincöt-négy-kettő, mehetsz! (…)
– Na, ilyen nekem a számítógép.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: űrhajó
latinta P>!

– Éppen ma hallottam a rádióban – folytatja –, hogy a gazdaságban minden szaktudás két-három évig érvényes, azután megváltozik minden, és újra kell tanulni. Tehát aki nem őrzi meg a tanulás, az újratanulás képességét, az mehet a sunyiba. Szóval nem biztos, hogy mindenhez annyira kell ragaszkodni, amiről valaha azt gondoltuk, hogy igaz vagy jó. Előre kell nézni, ismerni és tisztelni a múltat, de előrenézni. Hülyék is lennénk, ha ezt nem csinálnánk.

159. oldal

latinta P>!

– A fiatalok mit gondolnak rólad? Boldogok, hogy veled játszhatnak? Vagy összeszarják magukat?
– Ezt nem tudom. Tőlük kellene megkérdezni.
– Nem érzed?
– Nem, egyáltalán nem érzem. Tudod, a színházban nincs az a nagyon nagy őszinteség. A színház azért kicsit hazudós hely. Az egész világ az, de a színház különösen. Olyan nagyon nem mondjuk meg egymásnak, hogy mi a véleményünk. Kicsit néha megmondjuk, de többnyire abból is baj lesz. Sértődés, ha valamennyire rosszat mondunk. A színház az igazságot mondja, legalábbis ezt akarja: de belül azért kis hazugságokra épül, ezt tudod, úgyhogy fogalmam nincs, mit mondanak rólam a fiatalok.

171. oldal

Dora>!

Egy finom Dosztojevszkijen felnőtt professzor világlátása feleljen meg a kiskunfélegyházi néninek, nehogy unatkozzon, miközben a néni Mary Zsuszi dalait szeretné látni minden műsorban. A híradóban meg a Heti Hetesben is. Éjjel-nappal. Mary Zsuzsit, szegényt. És ezt kellene összerakni, és így csinálni televíziót meg művészetet, és ez nem könnyű, már látom.

109. oldal

Dora>!

De hogy Kosztolányi Dezső tér, azt nem lehet dalban leírni. November hetedike tér, azt sem. Akkor legyen Lövölde tér. Életemben nem jártam ott, kétszer talán átmentem rajta.

232. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lövölde tér