!

Kepes András magyar

1948. október 11. (Budapest) –

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó · 5 film

Nemférfi
Életrajz

Könyvei 8

Kepes András: Tövispuszta
Kepes András: Világkép
Kepes András: Istenek és emberek
Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós
Kepes András: Kepes krónika – Történetek
Kepes András: Matt a férfiaknak
Kepes András: Kepes krónika – Beszélgetések
Kepes András: Szerencsés útjaim

Szerkesztései 3

Kepes András (szerk.): Könyvjelző – Kepes András válogatása fiatal magyar írók novelláiból
Kepes András (szerk.): Könyvjelző
Kepes András (szerk.): Könyvjelző – Kepes András válogatása a XX. századi világirodalomból

Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

A drót nélküli távíró feltalálásakor megkérdezték Freudot, mit szól a korszakalkotó találmányhoz. A pszichiáter állítólag azt felelte: „Nagy dolog a távíró, még nagyobb a drót nélküli távíró, de a legnagyobb csoda mégis az, ha két ember, dróttal vagy drót nélkül, egyáltalán szót tud érteni egymással.!”

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sigmund Freud
Sárhelyi_Erika I>!

Soha ne adj kölcsön senkinek, mert meggyűlölnek, amikor vissza kell adni.

286. oldal

n P>!

– Csak ilyen ernyedten lógó tokám és meg-nem-értett-asszonyos csípőm ne legyen soha! – mondta egyszer, még ifjú tiszt korában a mellette sétáló, frissen végzett pszichiáter barátjának, amikor a pesti Duna-korzón meglátott egy hájasan fodrozódó derekú középkorú férfit, aki egy fiatal lányt ölelgetett egy padon.
– Nem félsz, hogy meghallja a Nagy Gonosz Felíró? – kérdezte a barátja.
– Milyen Nagy Gonosz Felíró? – kérdezte a báró nevetve és hitetlenkedve.
– Hát, te nem tudod – felelte a barátja komoly arccal –, hogy fenn az égben, egy felhőn ül a Nagy Gonosz Felíró, és ha hall egy ilyen mondatot, mint amit most mondtál, így szól: „Áhá, most már tudom, mit nem szeretne ez a Pál: tokát és zsírpárnákat! Na, az lesz neki!”

127. oldal

4 hozzászólás
CaptainV IP>!

A kutatások szerint az emberek 94%-a magasabbra taksálja az értelmi képességét a valódi szintjénél. Teller Ede, a nagyszerű atomfizikus viszont, amikor egy interjúban megkérdezték tőle, hogy ő hogyan lett zseni, azt felelte: „én nem vagyok zseni, csak az emberiség 98 százaléka idióta, és azért azt a 2 százalékot, aki normális, kikiáltják zseninek”.

reccs P>!

Apám ötéves volt, amikor levegőbe emelkedett a Wright testvérek első repülőgépe, és fiatalabb, mint most én, amikor tévén nézte, ahogy ember sétál a holdon. Gyerekkorában mindössze párszáz embernek volt kurblis telefonja, amit csak központon keresztül, kézzel lehetett kapcsolni, idős korában pedig már létezett a mobil. Apám élete során találták fel a számítógépet, a magnót, a videót, a televíziót, megélt két világháborút, fél tucat rendszerváltást, a királyságtól a diktatúrákon át a köztársaságig, miközben egyharmadára zsugorott a hazája. Mi ehhez képest, amit a mai fiatal vagy középgeneráció társadalmi traumákban és technikai ugrásban átél?

337. oldal

sophie P>!

A macska: nő, mondta aztán Benedek. Aki nem érti a nőket, gyakorolhat macskán.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: macska
5 hozzászólás
IrodalMacska P>!

Papa, ugye tudod, hogy ha néha nemet mondtál volna, mi akkor is ugyanúgy szerettünk volna!

vargajudit P>!

De ha az ember elkezdi érezni a felelősséget, és azt mondja: most már a saját lábamra állok, ha orra esem, fölkelek, és nem várok arra, hogy bárki fölsegítsen, önálló leszek, és ha fáj, hát azt mondom, fáj, igen, ez is része a dolognak, akkor elmondhatja magáról, hogy felnőtté vált.

308. oldal

Kapcsolódó szócikkek: felnőtt