!

Kepes András magyar

1948. október 11. (Budapest) –

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó · 6 film

Nemférfi
Életrajz

Könyvei 8

Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós
Kepes András: Tövispuszta
Kepes András: Világkép
Kepes András: Istenek és emberek
Kepes András: Kepes krónika – Történetek
Kepes András: Matt a férfiaknak
Kepes András: Kepes krónika – Beszélgetések
Kepes András: Szerencsés útjaim

Szerkesztései 3

Kepes András (szerk.): Könyvjelző – Kepes András válogatása fiatal magyar írók novelláiból
Kepes András (szerk.): Könyvjelző
Kepes András (szerk.): Könyvjelző – Kepes András válogatása a XX. századi világirodalomból

Népszerű alkotóértékelések

Lacca14>!

Kepes András

Szenzációhajhász, sablonos, saját hangja pedig ha van is, az egy könnyed talk-show stílusára hajaz.


Népszerű idézetek

Kkatja P>!

A kutatások szerint az emberek 94%-a magasabbra taksálja az értelmi képességét a valódi szintjénél. Teller Ede, a nagyszerű atomfizikus viszont, amikor egy interjúban megkérdezték tőle, hogy ő hogyan lett zseni, azt felelte: „én nem vagyok zseni, csak az emberiség 98 százaléka idióta, és azért azt a 2 százalékot, aki normális, kikiáltják zseninek”.

Kapcsolódó szócikkek: Teller Ede
Bea_Könyvutca P>!

A drót nélküli távíró feltalálásakor megkérdezték Freudot, mit szól a korszakalkotó találmányhoz. A pszichiáter állítólag azt felelte: „Nagy dolog a távíró, még nagyobb a drót nélküli távíró, de a legnagyobb csoda mégis az, ha két ember, dróttal vagy drót nélkül, egyáltalán szót tud érteni egymással.!”

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sigmund Freud
BenBacso>!

A jóisten valószínűleg az észt osztotta el legigazságosabban az emberek között, mert panaszkodnak arra, hogy nincs elég pénzük, nem elég sikeresek, nem elég egészségesek, nem elég szerencsések, de hogy nem jutott nekik elegendő ész, arra nem szoktak panaszkodni.

2 hozzászólás
robinson P>!

A Facebookon látszólag többnyire mindenki boldog;

Kapcsolódó szócikkek: Facebook
Sárhelyi_Erika I>!

Soha ne adj kölcsön senkinek, mert meggyűlölnek, amikor vissza kell adni.

286. oldal

1 hozzászólás
Málnika >!

Éppen ott tartottam, hogy okos vagyok, mikor az jutott az eszembe, ha tényleg olyan okos lennék, vajon itt álldogálnék-e egy szál gatyában a tükör előtt és győzködném magam?

25. oldal (Libri, 2020)

n P>!

– Csak ilyen ernyedten lógó tokám és meg-nem-értett-asszonyos csípőm ne legyen soha! – mondta egyszer, még ifjú tiszt korában a mellette sétáló, frissen végzett pszichiáter barátjának, amikor a pesti Duna-korzón meglátott egy hájasan fodrozódó derekú középkorú férfit, aki egy fiatal lányt ölelgetett egy padon.
– Nem félsz, hogy meghallja a Nagy Gonosz Felíró? – kérdezte a barátja.
– Milyen Nagy Gonosz Felíró? – kérdezte a báró nevetve és hitetlenkedve.
– Hát, te nem tudod – felelte a barátja komoly arccal –, hogy fenn az égben, egy felhőn ül a Nagy Gonosz Felíró, és ha hall egy ilyen mondatot, mint amit most mondtál, így szól: „Áhá, most már tudom, mit nem szeretne ez a Pál: tokát és zsírpárnákat! Na, az lesz neki!”

127. oldal

4 hozzászólás
Rituga P>!

A Facebookon látszólag többnyire mindenki boldog; boldog születésnapja és boldog névnapja van, örvendezhetünk új frizurájának, jól sikerült profilképének, szerető párjának, gyönyörű családjának, gyermeke újabb sikerének, továbbá, hogy milyen káprázatos helyekre utazik, milyen jókat eszik-iszik. És mindjárt késztetést is éreznek, hogy az örömüket, sőt a táplálkozásukat is megosszák velünk. Mi meg csak szorongunk. „Mi a fene? Mindenki boldog, csak mi szomorkodunk, mérgelődünk, bosszankodunk, sírdogálunk néha?” De inkább mi is megosztjuk az arcunkra erőltetett smiley-maszkot, hadd lássák az emberek, bennünket sem kell sajnálni, kicsit azért mi is boldogok vagyunk ám. Cserébe csupán egy felemelt hüvelykujjat, szívecskét, pár jó szót várunk. Sok embernek manapság csak ennyi figyelem jut.

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Facebook
4 hozzászólás
pjutko P>!

„Mindegy mi leszel, az a fontos, hogy élvezd a munkádat! És nem baj, ha hibázol, csak ismerd fel és tanulj belőle!”