!

Keiran Rowley magyar

1984. december 18. –

Keiran_Rowley IP
152 figyelő · 161 figyelt · 62 értékelés · 12 polc · 209 karc · 0 észlelés
Nemférfi
Honlapkeiranrowley.blogspot.com
Facebook@keiran.rowley.iro
Instagram@keiran_rowley

Képek 1

Könyvei 1

Keiran Rowley: Hanyatlás

Kapcsolódó sorozatok: Az Elfeledettek Városa · Összes sorozat »


Népszerű idézetek

Noro>!

Paulie, Herbert és Winston, vagy ahogy régen hívták őket, a Három Kismalac, az építőiparban tevékenykedtek. Elég jól ment a biznisz, könnyűszerkezetes házakat építettek a Valóknak. A sikereiknek végül egy homályos, szerkezeti hiba miatti kilakoltatási ügy vetett véget, amelyben a szóbeszéd szerint a Farkas is érdekelt volt.

72. oldal (4: Gyűrűk és disznóságok)

Kapcsolódó szócikkek: Richard Wolf, Farkas
Sznida_Nóri>!

Nincs is szomorúbb, mint egy összezavarodott, ázott bundájú macska.

40. oldal

6 hozzászólás
Maminti9 P>!

Borzasztó a látvány. Mocsári lidércek ezrei tombolnak előttem, összekapaszkodva, egymás hegyén-hátán tülekednek egyre feljebb az épület oldalán, és apró, hegyes fogaikkal falnak, amit érnek. Néha egymásba marnak, olyankor összeesik a lánc.

ViraMors P>!

– Csak egyet ne felejts! – (…) – Már nem léteznek hősök. Én csak tudom, több száz éve nem akadt dolgom eggyel sem.

ViraMors P>!

Nem egészen egy napja még teljesen normális volt az életem. Kipihenten, újult erővel vágtam neki a szokásos teendőknek… Basszus! Ki a frásznak játszom az agyam? Rohadtul unalmas aktatologatást végeztem már napok óta. Egyedül Kékszakáll minden második nap befutó, a többnejűség legalizálása iránti kérvényének elutasítása okozott némi perverz örömöt a nagy rakás semmittevés közepette.

ViraMors P>!

Már jártam itt, mégis újra lenyűgöz az impozáns kupola, a falak mentén sorakozó könyvespolcok ezrei és a levegőben úszó hatalmas galleon. Bámulatos az egész. Egy könyvtár, ahol saját bejáratú, repülő vitorlás hajó fogadja a betérőket. A Valók tuti összeszarnák magukat a gyönyörűségtől!
– Ez… – Farkas próbálja szavakba önteni a gondolatait, de nem jön össze neki.
– Igen. Bámulatos, igaz? – Megpróbálok mosolyt erőltetni az arcomra. – Az ott a Bolygó Hollandi.
Farkas összevonja a szemöldökét.
– Nem jelent balszerencsét a látványa?
Felsóhajtok, majd elindulok lefelé a sziklafalba vájt lépcsőn.
– Szerintem mi azon már rég túl vagyunk.

Noro>!

Goldie Fishert korábban Arielként ismerték az Elfeledettek. Miután a hercege – akiért lábakra cserélte kecses halfarkát – részegen nekihajtott egy villanyoszlopnak, neki kellett eltartania mindkettejüket.

38. oldal (3: A bajba jutott hercegnők története)

FélszipókásŐsmoly >!

Emlékszem, Merlin egyszer azt mondta, sok mindenben lehet csalni mágiával, ám sekélyes annak a lelke, aki azt hiszi, valóságot teremthet pusztán az elméből eredő gondolattal. Úgy magyarázta a mágia határát, mint az óceán és a föld találkozását: az óceán hullámaival átcsaphat a part fölött, darabokat morzsolhat le róla, elnyelheti egyes részeit – de csak a szegélyét alakítja, a szárazföld valódi lényegét nem érintheti soha. Merlin azt is mondta, hogy a valóságot egyedül a tettek alakíthatják, a tetteknek pedig idő kell. A mágia tehát mindent uralhat, csak az időt nem. Zavaros eszmefuttatás egy több ezer éves druidától.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: idő · mágia · Merlin · valóság