!

Katherine Center

Könyvei 5

Katherine Center: Szépségtapasz
Katherine Center: Get Lucky
Katherine Center: Everyone Is Beautiful
Katherine Center: The Bright Side of Disaster
Katherine Center: How to Walk Away

Népszerű idézetek

>!
Hermux P

Már felhabosítottam a sampont a hajamon, amikor Alexandert hallottam motozni a zuhanyfüggöny túloldalán.
– Anya, ez a törölköző most kell nekünk.
Mire kidugtam a fejem a függöny mögül, a vécé tetejére dobott törölközőm eltűnt.
– Hozd vissza, légy szíves! – kiabáltam utána. Semmi válasz.
– Maminak kell a törölköző! – kiáltottam újra.
Mivel senki nem felelt, hízelegni kezdtem, majd magyarázni, aztán fenyegetőzni, hogy visszakapjam. Végül begorombultam. Elkapott az a fajta zsigeri, ökölrázós düh, amit csak a kisgyerekek képesek kiváltani a maguk furcsa csökönyösségével és a társadalmi szabályok iránti teljes megvetésükkel. Víztől csepegve léptem ki a fürdőkádból, és anyaszült meztelen átmasíroztam a függöny nélküli lakáson. Beugrott, hogy ha a szomszédok véletlenül kinéznek az ablakon, megláthatnak, de aztán valószínűtlennek ítéltem. És már nem is nagyon érdekelt. Csak arra tudtam gondolni, hogy megkeresem a fiúkat, rájuk ordítok, és kitépem a kezükből a törölközőmet.

40. oldal

>!
Annamarie P

A házasság az ígéretek törékeny hálója – hogy kivisszük a szemetet; hogy a piac mellett járva beszaladunk egy kis paradicsomért; hogy elvisszük a gyerekeket, mert akkor a párunk ledőlhet egy kicsit; hogy szeretjük, tiszteljük és dédelgetjük a másikat, hogy nem csókolunk meg senki mást!

265-266. oldal

>!
Annamarie P

S most elmondom, mire jutottam mindezek után a szépséggel kapcsolatban: a nevetés gyönyörű. A kedvesség gyönyörű. A narancsbőr gyönyörű. A puhaság és a dundiság meg a duciság gyönyörű. Fontosabb érdekesnek és elevennek lenni, és vállalkozó szelleműnek lenni, mint csinosan beülni egy képhez. Egy nő puha hasa az élet csodája. A szépség a gyengédségből születik. A szépség a változatosságból ered, a jellegzetességekből, a tényből, hogy nincs olyan ember a világon, aki pontosan úgy nézne ki, mint valaki más.
A szépség abból a tragédiából ered, hogy minden ember végzete az, hogy élete feloldódjék az időben.

284. utolsó oldal

>!
Delena 

Aznap, mikor elhatároztam, hogy megváltoztatom az életemet, tréningnadrág és Peter egy régi pamutinge volt rajtam, nagy kávéfolttal az elején.

(első mondat)

>!
Hermux P

Megigézve bámultam a felvételeket a nappalinkban állva. Sammy még mindig a csípőmön ült, a két nagyobb a konyhában. Gyanítottam, hogy felfedezték az egészségügyi betéteket, amiket az áruházban vettem, és most buzgón ragasztgatják őket a falra. De nem érdekelt. Pazarlás volt, de nem zavart. Néha szívesen beáldoztam egy doboz eü-betétet némi nyugalomért.

89. oldal

>!
Aprile

– Apa? Az előszobába hánytam.
– Rendben. – felelte Peter azon a laza hangon, amihez akkor folyamodnak a szülők, amikor szar kerül a ventilátorba.

59. oldal

>!
Annamarie P

Érdekes, pontosan az utazók tökéletlensége ragadta meg a figyelmem, amikor kicsit megálltam kifújni magam, és bámészkodni kezdtem. Mindenkinél feltűnt valami. Minden egyes embernek, aki csak elsétált előttem, volt valami hibája. Bozontos szemöldök, szétterülő orrcimpák, szemölcsök, ferde fogak, szarkalábak, görbe hátak, tokák, elálló fülek, orrszőrök, sörhasak, nikotinfoltos ujjak és fogak, kövér felsőkarok, göcsörtös térdek, rengő mellek, lúdtalpak, horzsolások, bibircsókok, bedagadt szemek, pattanások. Senki sem volt tökéletes. Távolról sem. Mindenki ráncos volt a mosolygástól, hunyorgástól és körbenézegetéstől. Mindenkinek nyomokat hagyott a testén az élet -kalandok és álmatlan éjszakák;az élet fintorainak meg a szívet tépő fájdalmaknak a nyomai, amelyek azzá az emberré tették őket, akivé lettek.
Abban a pillanatban jobban szerettem magunkat a hibáinkért, azért, mert megtörtek és emberiek vagyunk, mert szégyenlősek és magányosak vagyunk, mert reménykedők és fáradtak vagy csalódottak, esetleg betegek vagy bátrak, és mert érdekessé tesszük a világot. Jó emlékeztető volt arra nézve, hogy az emberi létezés a tökéletlenség állapota. S hogy ez így rendben van.

275. oldal

>!
Delena 

– Anyu, te pufi vagy?

– Mostanában kicsit pufi vagyok.

– De tudod, mit? – kérdeztem.

– Azért jó, ha valakinek pufi a mamája, mert olyan szuper puha, mikor megölelgetik.

76. oldal

>!
tthktln

Mert igazság szerint volt az anyaságban valami rémítően sebezhető. Olyan elsöprően és vadul szereti az ember a gyermekeit, hogy attól kiszolgáltatottá válik a nap minden percében: hiszen elveszítheti őket. Valahogy elorozhatják őket tőled. Elég, ha megállsz a sarkon egy újságért, és közben valami ittas vezető felszalad a járdára és elüti. Vagy egy E-Coli bacilussal fertőzött hamburgert veszel neki. Egy pillanatra elfordítod a fejed, és a gyerek már ki is rohant az úttestre. A gyermekedre végtelen számú veszély leselkedik. S a lényeg az, ha bármelyik gyermeked élete a legkevésbé is károsodna, a tiéd is tönkremenne.

174. oldal

>!
tthktln

Az emberek mindig megszépülnek, ha szereted őket.

237. oldal