!

Karin Michaelis dán

Karin Michaëlis

Könyvei 13

Karin Michaelis: Bibi
Karin Michaelis: Bibi és az összeesküvők
Karin Michaelis: A nagy vendégség
Karin Michaelis: Az ügyvéd úr családja
Karin Michaelis: The Dangerous Age – Letters and Fragments from a Woman's Diary
Karin Michaelis: Halálos szerelem
Karin Michaelis: Anyám
Karin Michaelis: A gyöngynyakék
Karin Michaelis: Hét nővér
Karin Michaelis: Rachel

Kapcsolódó sorozatok: Bibi


Népszerű idézetek

>!
worsi ASP

Piramist bárki építhetett, ha volt elég köve, rabszolgája és egy bebalzsamozott múmiája, hogy a közepébe tegye, úgy, ahogy egyes vidékeken a karácsonyi kalácsba egy szem mandulát dugnak.

23. oldal, Első fejezet: Mit csinál Bibi az ablaknál? (Móra, 1991)

>!
worsi ASP

És aztán láttam egy árvízjelző oszlopot is és le is rajzoltam neked. A víz egyszer, négyszáz évvel ezelőtt az oszlop legfelső pereméig ért és az emberek mind megfulladtak és egy egész sereg sziget is megfulladt. Milyen jó, hogy mi nem akkor éltünk, mert akkor mi is megfulladtunk volna.

90-91. oldal, Hetedik fejezet: Nyári vakáció (Móra, 1991)

>!
worsi ASP

És ha te már teljesen aggastyán leszel, és megkopaszodsz, és nyugdíjba mégy, akkor majd mi ketten háromszor is körülutazzuk a földet, hogy ne legyen baj, ha valamit először nem veszünk észre.

45. oldal, Harmadik fejezet: Bibi útnak indul (Móra, 1991)

>!
worsi ASP

(…) messzebb, ahol az erdő kezdődik sok az áfonya, tudod azok a nagyszemű kékek, amik a kis cserjéken csücsülnek és olyan jóízűek.

85. oldal, Hetedik fejezet: Nyári vakáció (Móra, 1991)

>!
worsi ASP

Az emberek nem kedvelik a patkányokat, mivel azok mindent összerágcsálnak. Istenem! Apró fogacskáikkal a patkányok se nyűnek többet, mint az idő a maga egyetlen, híres fogával. Az idő vasfogát azonban senki se hánytorgatja fel, míg a jó modornak elengedhetetlen feltétele, hogy a patkányokat a sárga földig lepocskondiázzák. Aminek nyilván az a magyarázata, hogy az idő láthatatlan, míg a patkányokat az ember nemcsak látja, hanem hallja, szagolja és érzékeli is (…).

11. oldal (Az új kikötő)

Kapcsolódó szócikkek: idő · patkány
>!
Cheril

És egyáltalán mit követett el? Igazán semmit, azon kívül, hogy egy kicsit iskolát került és körülnézegetett a világban, de különben is mire való a világ, ha nem arra. hogy az ember körülnézegessen benne.

>!
Gregöria_Hill 

Anyja mindenesetre kettő helyett is üvöltött, amikor Smut ajkát és nyelvét a doktor igazi varrótűvel és igazi cérnával újból összevarrta. Beletelt néhány napba, de semmi esetre se többe, míg Smut kereplőjének újból hasznát vehette. Smut maga ezt az eseményt a következőképpen szokta feltálalni:
– Ez hát akkor történt, amikor leszakítottam a nyelvemet, és csak másnap az udvaron akadtam rá. A vízvezeték alá tartva, lemostam róla a piszkot, aztán újságpapirosba csavartam, és a doktor varrógéppel visszavarrta.

30. oldal

>!
Gregöria_Hill 

– Hát Gloria is jön?
– Igen, mert hirtelen eszembe jutott, hogy éppen most volt neki gilisztája.

86. oldal

4 hozzászólás
>!
Gregöria_Hill 

Caruso szeretne felnőtt lenni, amilyen gyorsan csak lehetséges, hogy hosszú és egyenesre nőtt lábaival eljusson Amerikába, és ott annyi pénzt keressen, hogy Lotte autóhoz jusson, ő maga meg bajuszhoz.

118. oldal

3 hozzászólás