!

Karen Marie Moning amerikai

Karen Mari Moning

1964. november 1. (Cincinnati, USA) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó

Nem
Honlapkarenmoning.com/kmm
Facebook@KarenMarieMoningfan

Képek 9

Könyvei 42

Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Karen Marie Moning: Álom és valóság
Karen Marie Moning: A hajnalra várva
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Karen Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl
Karen Marie Moning: Burned
Karen Marie Moning: Shadowfever
Karen Marie Moning: Dreamfever

Kapcsolódó sorozatok: Tündérkrónikák · Felföldi krónikák · Fever angol · Fever World angol · Highlander angol · Les Chroniques de Mackayla Lane francia · Fever német · Les Highlanders francia · Highlander német · Összes sorozat »


Kiemelt alkotóértékelések

Wee IP>!

Karen Marie Moning

Az egyik kedvenc íróm, és példaképem :)
Ez a nő egyszerűen fantasztikusan ír. A világteremtése valami mesteri, a karakterábrázolása teljes mértékben hihető és alapos. A szereplői élnek, egyik sem papírmasé figura, mindnek története, múltja, jelene és személyisége van. A sorozatin érezhető, hogy már akkor pontosan tudja, mi lesz a legutolsó mondat, hogy leütné a legelső karaktert a billentyűzeten. Egyszerűen elképesztő, amit csinál. Imádok minden könyvet, ami kikerül a keze alól :)

1 hozzászólás
Nikolett0907 P>!

Karen Marie Moning

Elképesztő világot álmodott meg olvasóinak.
Rendkívül minőségi karaktereket, melyek akár jó, akár gonosz oldalt képviselnek, nem feltétlenül futnék velük össze életem folyamán.
Az események pörögnek, mindig kapok izgulni valót, de minden könyvében a lelkemet és a szívemet is megtépázza.
Pontosan tudja, mely érzelmi „billentyűket” kell megnyomni rajtam és nem fél használni.

Azt az egyet nagyon sajnálom, hogy a magyar kiadás elakadt.
De folytatom angolul, nincs megállás.

Hatalmas kedvenc és remélem még sok – sok ilyen történetet „hoz” el közénk.

RavenS>!

Karen Marie Moning

Öhm, nem tudom mit mondjak. Ettől a nőtől BÁRMIT elolvasnék. Tényleg. Akármit.

catilde>!

Karen Marie Moning

Az írónő valami fantasztikusat alkotott a Tündérkrónikákkal. Különleges világfelépítésével, fordulatos írásával nagyon beleszerettem a sorozatba. Féltem Megnyílik az égtől, de kár volt. Nem csalódtam, mert továbbra is nagyon jó az írása és csak remélni merem, hogy folytatást is olvashatjuk majd magyarul.

wilwaren>!

Karen Marie Moning

Hát, imádom! Fordulatos és szellemes ahogy ír, mindig csavar egyet a sztorin amitől legszívesebben megölelnéd, vagy földhöz vágnád a könyvet. Érzelmeket vált ki, az biztos. A karakterei mind erősek és csodálatosan sokszínűek, de a legjobb az, ahogyan egymással ütközteti őket Moning. Záporoznak a szikrák mindenfelé. Sosem csalódtam benne, kincset ér. Na meg vagány egy csajszi lehet, szívesen találkoznék vele! :)

ƨɔɴом P>!

Karen Marie Moning

Az egyik kedvenc ironom, igy nehez szavakba onteni, hogy mit gondolok rola, mivel ugy erzem, hogy egyik gondolatom sem kozeliti meg azt valosagot, amit csak az tud, aki olvasta akar mar egyetlen muvet is. Vitathatatlan, hogy kivalo irono, es azon kevesek koze tartozik, aki kepes olyan vilagot teremteni, ahol minden „el”, a tajak, a lenyek, a karakterek. Ugyanakkor ott van a dolgok masik oldala, hogy kepes ugy vezetni a tortenetet es csavarni rajta, hogy az olvaso meg azt is elhigyje, ami nem valos, valamint a szereplokkel egyutt reszt vegyen az egeszben es O is gondolkodjon a dolgok vegkimenetelen. Amit a legjobban szeretek benne, hogy kepes olyan fuggoveggel befejezni egy-egy kotetet, amitol az olvaso a hajat kepes kitepkedni szalankent, de valahol ott van benne a kesztetes, hogy olvassa ujra az adott konyvet, hatha egy-ket elejtett utalast talal, amibol a jovo megfejtheto. Egy szoval: imadom! :)

Tejesember>!

Karen Marie Moning

Egyszerűen letehetetlenek a könyvei. Ha tőle bármit a kezembe nyomnak, biztos vagyok benne, hogy élvezettel fogom falni az összes sorát.

eSsZ P>!

Karen Marie Moning

kedves Moning néni!
zseni vagy, fantasztikus vagy, elképesztő vagy,utánozhatatlan vagy, szenzációs vagy!
imádlak!
# és örök hálám Ryodan karakteréért, szeretem azt az átkozottat :D #

schesztiஐ P>!

Karen Marie Moning

Amikor elolvastam a Tündérkrónikák első kötetét, még nem értettem, miért őrül meg a könyveiért mindenki… Szerintem beetetésből írta ilyen kis bénára Mac karakterét, vagy nem tudom, szórakozott velem, mert azóta viszont minden könyvét imádom! Az, hogy a története épp Dublinban játszódik már csupán ráadás volt írszerető szívemnek. Kifacsar és felkavar és agyongyötör és szerelembe ejt. Zseniálisan ír. Sosem nyálas, sosem túl sok. Élnek, veszekednek és hihetetlen szenvedéllyel bírnak a szereplői, nincs egy perc pihi a történeteiben. Imádom!


Népszerű idézetek

Niki_>!

– Néha, Ms. Lane – mondta –, az embernek szakítania kell a múltjával, hogy legyen jövője. Ezt soha nem könnyű megtenni. Ez az egyik különbség a túlélők és az áldozatok között. Elengedni azt, ami volt, hogy túlélje azt, ami van.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: áldozat · Jericho Barrons · jövő · múlt
Kovtünci>!

Egyébként szeretem a könyveket, jobban, mint a filmeket. A filmek
megmondják, mit gondolj. Egy jó könyv megengedi, hogy legyenek saját
gondolataid. A filmek egy rózsaszín házat mutatnak, egy jó könyv viszont azt mondja, hogy van egy rózsaszín ház, de megengedi, hogy az utolsó simításokat magad végezd el, esetleg kiválaszthatod a tető stílusát, és leparkolhatsz előtte. Az én képzeletem mindig felülmúlta a filmeket.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: film · könyv
3 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!

Ha elgyengülsz, én erős leszek. Ha elveszel, leszek a hazafele vezető utad. Ha elcsüggedsz, felvidítalak. Az idők végezetéig szeretni foglak.

189. oldal

7 hozzászólás
Dina01>!

– Azt szeretném, hogy… Hogy is mondjátok ti ezt… Legyünk barátok.
– Az elmebeteg erőszakoskodóknak nincsenek barátaik.
– Nem ajánlottam volna fel, ha tudom, hogy elmebeteg erőszakoskodó vagy.

37. oldal

zuna19 >!

Egyébként szeretem a könyveket, jobban, mint a filmeket.

44. oldal

11 hozzászólás
AgiVega IP>!

Az élettel kapcsolatban kétféle hozzáállás létezik: remény és félelem. A remény erőssé tesz, a félelem megöl.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · félelem · remény
Cheril>!

Jericho Barronsszel kapcsolatban csak az biztos, hogy vele kapcsolatban semmi sem biztos.

208. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons
Wee IP>!

Mindegy, hány ember vesz körül minket, mindegy, mennyi barátunk és családtagunk szeret bennünket, és mindegy, hányan szeretnek viszont, a születésünk és a halálunk pillanatában egyedül vagyunk. Senki sem jön velünk, és senki sem megy velünk. Ez egyszemélyes utazás.

347. oldal

Bagneso>!

– Egy nap majd könyvet írok azzal a címmel, hogy Hogyan diktáljunk egy diktátornak, és hogyan köntörfalazzunk egy köntörfalazóval. Az alcíme az lesz: Hogyan bánjunk Jericho Barronsszel.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jericho Barrons