!

Kampis György

Könyvei 2

Csányi Vilmos – Kampis György – Mérő László – Pléh Csaba: Mindörökké evolúció
Kampis György – Ropolyi László: Evolúció és megismerés

Szerkesztései 2

Pléh Csaba – Kampis György – Csányi Vilmos (szerk.): Az észleléstől a nyelvig
Kampis György – Mund Katalin (szerk.): Tudat és elme

Fordításai 2

Charles Darwin: A fajok eredete
Daniel C. Dennett: Darwin veszélyes ideája

Népszerű idézetek

>!
nevermind

Az egy mítosz, hogy az agyunknak csak tíz százalékát használjuk. Az ember korlátja nem az, hogy nem elég nagy az agya, hanem az, hogy egy lusta állat.

Csányi Vilmos - Az evolúció története

>!
Lara P

…még ma is létezik egy Lapos Föld Társaság nevű, amerikai központú nemzetközi szervezet, amelynek tagjai nem fogadják el bolygónk ismert alakját – annak ellenére, hogy már az űrből is megcsodálhatta több száz ember.

8. oldal (előszó; Stöckert Gábor)

1 hozzászólás
>!
nevermind

Szerintem elég zűrzavaros a világ, és nem könnyű világítótornyokat találni benne. A tudomány is kötél inkább, mint világítótorony: bele lehet kapaszkodni, botladozva lépegetni mellette, hideg van, fázunk, rossz minden, de azért a kötelet nem engedjük el.

>!
nevermind

Ha a hölgyek ugyanúgy jeleznék, hogy mikor megtermékenyíthetők, mint a csimpánzok, akkor leállna az élet: a férfiak abban az időszakban nem járnának dolgozni. De az embernél az ovuláció rejtett. Nem lehet tudni, mikor van a női közösségi társ megtermékenyíthető állapotban , ennek ellensúlyozására pedig megjelenik az élvezeti szex, ami viszont a csimpánzoknál nincs. Mi jártunk jobban.

Csányi Vilmos - Az evolúció története