!

Julia Child amerikai

1912. augusztus 15. (Pasadena, Kalifornia, USA) – 2004. augusztus 13. (Montecito, California, USA)

Tudástár · 14 kapcsolódó alkotó · 3 kapcsolódó könyv

Teljes névJulia Carolyn Child
KatalógusnévChild, Julia
Nem
Facebook@JuliaChild
Életrajz

Könyvei 21

Julia Child: Életem Franciaországban
Julia Child – Alex Prud'homme: My Life in France
Julia Child – Louisette Bertholle – Simone Beck: Mastering the Art of French Cooking – Volume One
Julia Child – Louisette Bertholle – Simone Beck: A francia konyha művészete
Julia Child: Julia Child's Menu Cookbook
Julia Child – Louisette Bertholle – Simone Beck: Thirty Recipes from Mastering The Art of French Cooking
Julia Child: From Julia Child's kitchen
Julia Child – Simone Beck: Mastering the Art of French Cooking – Volume Two
Julia Child: Julia's Kitchen Wisdom
Julia Child: The Way to Cook

Kapcsolódó sorozatok: Mastering the Art of French Cooking angol · Összes sorozat »


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

A főzés egyik titkát és egyben örömét jelenti megtanulni kijavítani valamit, amit elrontottunk, és az egyik lecke az, hogy derűsen viseljük el azt is, ha már egyáltalában nem lehet kijavítani.

Bea_Könyvutca P>!

A párizsi éttermek nagyban különböztek az amerikai étkezdéktől. Olyan muris volt bemenni egy kis bisztróba, és macskákat találni a székeken, pudlikat látni az asztalok alól vagy nők táskájából kikandikálni, és csiripelő madarakat venni észre a sarokban.

42. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Paul hol bosszankodott évei növekvő számán, hol azzal az elmélettel biztatta magát, hogy „az öregség inkább lelkiállapot és tömeghipnózis függvénye és nem abszolútum.”

158. oldal

2 hozzászólás
mdmselle I>!

[…] minden egyes receptjét személyesen is kipróbáltam, előfordult, hogy tízszer vagy tizenötször megpróbálkoztam ugyanazzal az étellel, hogy meggyőződjek róla, kiállja-e az üzempróbát.
Egyszer például Simca jött egy csokoládétorta-recepttel. […] ahhoz, hogy a csokoládét ténylegesen megértsem, meghívtam a Nestlé egyik vegyészét, és kikérdeztem az amerikai csokoládé minden kémiai összetevőjéről, arról, hogyan tudja egy háziasszony a konyhájában a legmegfelelőbben megolvasztani, és így tovább.

327. oldal

1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

„Rúzs a köldökömön és zene a levegőben… ez Párizs, fiacskám!” – írta Paul az ikertestvérének Charlie-nak. "Micsoda gyönyörű város! Micsoda grenouilles á la provencale! Micsoda Chateauneuf-du-Pape, micsoda fehér pudlik és fehér kémények, micsoda elbűvölő pincérek, és micsoda poules de luxe, és micsoda főpincérek, micsoda kertek, hidak és utcák! Milyen izgalmas a kávéházi asztalod előtt elvonuló tömeg, milyen különösek és bájosak és rejtettek a kis udvarok a kutakkal és szobrokkal. Azok a jó fokhagymás böfögések! Azok a selyemharisnyás lábak! Azok a spirálozott szempillák! Azok a villanykapcsolók és azok a vécéláncok, amelyek sosem működnek! Holá! Dites donc! Bouillabaisse! Au revoir!

45. oldal

mdmselle I>!

Rúzs a köldökömön, és zene a levegőben… ez Párizs, fiacskám!

44. oldal

minnie>!

De a legjobb fogyókúrás tipp az összes közül a Paul által szabadalmaztatott úgynevezett gyomorkontroll-szisztéma volt: „ne egyél olyan rohadt sokat!”

258. oldal

cassiesdream>!

Az volt a gyakorlat, hogy az ember türelmesen várt a sorára, majd érthetően és tömören leadta a rendelését. A madame zseniálisan értett a sajt érettségének elbírálásához. Ha camembert-t kértél, kérdően felvonta egyik szemöldökét és megkérdezte, melyik napszakban óhajtod majd felszolgálni: aznap ebédre akarod megenni, vagy aznap este vacsorára, vagy pár nappal később kívánod élvezni. Ha ezt megválaszoltad, ő kinyitott pár dobozt, mindegyik sajtot erősen megnyomkodta, szippantott egyet, és – Voilá – pont a megfelelő sajtot nyújtotta át neked.

Winky>!

Az ember fel tud készülni egy új kultúrával való találkozásra, ám a valóságot mindig szokni kell.

275. oldal

Winky>!

De aztán a költözés borzalmai kúsztak be a gondolataink közé. „Komolyan mondom, felnyögök, ha arra gondolok, hogy elölről kell kezdenünk egy új helyen.”, zsémbelt Paul. „Nem csoda, hogy úgy sírnak az újszülöttek… Ha a változatosság az élet sava-borsa, akkor az én életem az egyik legfűszeresebb, amiről valaha is hallottam. Egy valóságos életcurry.”

190. oldal