!

Josefine Mutzenbacher osztrák

Felix Salten

Könyvei 4

Josefine Mutzenbacher: Egy kis bécsi kurva emlékezései
Josefine Mutzenbacher: Az én 365 szeretőm
Josefine Mutzenbacher: Pepi lányom
Josefine Mutzenbacher: Die Geschichte einer Wienerischen Dirne von ihr selbst erzählt

Kapcsolódó sorozatok: Egy kis bécsi kurva emlékezései · Die Geschichte einer Wienerischen Dirne von ihr selbst erzählt német · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Tabu.erotika PolgART


Népszerű idézetek

Zakkant_Tudós>!

Na, ennek megörültem, rég szerettem volna ugyanis, ha „repedtsarkúnak” neveznek, bár nem értettem a szó jelentését, de úgy éreztem, rangot ad.

203-204. oldal

Zakkant_Tudós>!

Egy darabig így elnyúlva hevertünk, mint egy adag mosás, csak ép nem a tiszta, hanem a szennyes.

214. oldal

Lunemorte P>!

Kávéházunk híre hamar elterjedt Bécs-ben. Ismert lett. Minden valamire való férfi igyekezett bejutni hozzánk. Már két héttel előre be kellett jelentkeznie annak, aki asztalt akart magának foglalni! Patakokban folyt a pezsgő. Nem irányítottunk semmit, hanem hagytuk a dolgokat maguktól megtörténni.

Josefine Mutzenbacher: Az én 365 szeretőm Egy kis bécsi kurva további kalandjai

Zakkant_Tudós>!

Én, aki a nyomor virágaként láttam meg a napvilágot, szépséges és mohó testem jóvoltából mindvégig a fényben éltem. Nem is tudnám megmondani, mily hamar, igen, szélsebesen felébredtek porcikáimban a bűnök kezdeményei, aztán rajta! Rajtam! Rajtuk! Züllött lettem volna? A csudát. Akkor züllöttem volna a mélyek mélyére, ha úgy élek, mint szerencsétlen sorstársnőim, akik szegényházban végezték – fiatalon! –, netán elaggott proletárasszonyként gürcöltek görbülésig, rogyásig. Hát én nem fulladtam bele a külváros mocsarába. Szépen kiművelődtem, s ezt ősi mesterségem művelésének köszönhettem, ne szerénykedjünk, a kurválkodás a legkiválóbb férfiak társaságába kerített-sikerített, és nem sokat vesztegettem időmet. Okultam, miközben „okítottam”, s ezen okból megtanulhattam elsősorban azt, hogy mi, szegény nyomorult nők egyáltalán nem vagyunk oly romlottak és bűnösek, mint mondani szokás rólunk.

10-11. oldal