!

Jorge Zepeda Patterson

Könyvei 1

Jorge Zepeda Patterson: A fekete trikó

Népszerű idézetek

robinson P>!

Inkább úgy szeretnék megöregedni, mint Lombard, aki a szenvedélyének él, semmint úgy, mint az apám, aki csak a keserűségét dédelgette.

robinson P>!

A következő hónapokban mindent megtettem, hogy szorítsak magamnak egy kis helyet apám szívében.

ProKontra P>!

Vannak kerékpárosok, akik meghalnának egy szakaszgyőzelemért, kilencven kilométer per órás öngyilkos ereszkedéseket vállalva be; de azt is tudom, hogy egyesek ölni is képesek a győzelemért. Gyilkos van közöttünk, és a rendőrség engem bízott meg, hogy rájöjjek, ki az.

Első oldal

robinson P>!

Diana olyan nő volt, mintha lítiumakkulmulátor volna benne; három másodpercig sem volt képes egy helyben maradni, olyan volt, akár egy természeti erő.

robinson P>!

A Tour az a Tour, mindig is voltak balesetek, csapdák és csúnya játszmák.

robinson P>!

Vasárnap, amikor a színes kígyó elhalad a Diadalív alatt, és meghódítja Párizst huszonegy nap és háromezer–ötszáz kilométer után, talán már a hullaház egyik rekeszében leszek, de lehet, hogy a sárga bajnoki trikóban feszítek majd.

(első mondat)

robinson P>!

Gondolom, a kék szemem és a kiugró arccsontom folyton a gyűlölt férfira emlékeztették.
Anyám imádta a virágokat, a zenét és a mulatságokat, Moreau ezredes viszont féltékeny alkat volt, magát és másokat folyamatosan uraló, szigorú, merev ember. Kettőjük kombinációja pokollá tette az együtt töltött időt, és én lettem a visszavonhatatlan bizonyítéka annak, hogy egynémely döntés maradandó következményekkel jár.

Szösszenet P>!

Bár a biciklik gyakorlatilag a francia állam tulajdonát képezték, úgy éreztem, mintha kaptam volna ajándékba egy Ferrarit.

22. oldal

Szösszenet P>!

Elég nagy kiszúrás, ha az ember allergiás a saját verejtékére, főleg ha abból él, hogy izzad.

18. oldal

Szösszenet P>!

– Gyilkos van önök között – jelentette ki, majd visszahúzódott, és kissé távolabbról figyelte a reakciómat.

36. oldal