!

Jón Kalman Stefánsson izlandi

1963. december 17. (Reykjavík, Izland) –

NemFérfi

Képek 5

Könyvei 14

Jón Kalman Stefánsson: A halaknak nincs lábuk
Jón Kalman Stefánsson: Menny és pokol
Jón Kalman Stefánsson: Az angyalok bánata
Jón Kalman Stefánsson: Az ember szíve
Jón Kalman Stefánsson: Menny és pokol trilógia
Jón Kalman Stefánsson: Fish Have No Feet
Jón Kalman Stefánsson: Heaven and Hell
Jón Kalman Stefánsson: Fiskarnir hafa enga fætur
Jón Kalman Stefánsson: Letné svetlo a potom príde noc
Jón Kalman Stefánsson: Ryby nemajú nohy

Kapcsolódó sorozatok: Menny és pokol-trilógia · Heaven and Hell Trilogy angol · Összes sorozat »


Népszerű alkotóértékelések

>!
Nagy_Atilla_Tas

Jón Kalman Stefánsson

Már a Menny és Pokol Trilógiával is belopta Magát a Szívembe de Itt jártakor roppant kifinomult ízlésének is bizonyítékát adta!Tündökletesen szemrevaló Neje Társaságában tette Budapesti Tiszteletét, a beszélgetés során sziporkázott hol kellett, úgy megkacagtatva vagy elkomorítva, szomorítva közönségét mint Mesterhármasában is,.Staroprament kortyolt(na kérem a Jóféle Sör valahol itt kezdődik) végezetül nem rejtette véka alá a Trónok Harca Könyv(ek) iránti rajongását!Ja és nem uccsó sorban türelmesen végigírta a kígyózó sorban sorakozó kötetek tulajdonosainak összes példányát, meg a szelfizni vágyók seregletének önpózos villogását az éjszakába nyúlóan, mindenféle rosszallás nélkül mosolyogva tevén, annak ellenére, hogy csak reggelizni volt ideje!

https://konyvesmagazin.hu/podcast/jon_kalmann_stefansson.html


Népszerű idézetek

>!
n P

A kis társadalmak levegőtlensége fenyegetést jelent az embereknek, ugyanis aki nem jut elég oxigénhez, az kevesebbet gondolkodik, beszűkül a tudata, világképe önközpontúbbá, ezáltal érdektelenebbé válik.

16. oldal

>!
Kókuszka P

Azt hiszem, nem jó dolog az, ha valaki egyedül él, szerintem nem tesz jót, az ember szívének muszáj valaki másért dobognia, különben kihűl.

212. oldal

1 hozzászólás
>!
szadrienn P

Szép időben aligha van gyönyörűbb az óceánnál, vagy csillagos éjszakákon, mikor a víztükör holdfényt álmodik.

14. oldal

2 hozzászólás
>!
nola P

Jusson majd eszedbe, amit mondok: az embernek két dologra van szüksége ahhoz, hogy szilárdan álljon, kiegyenesedve járjon, és hogy megőrizze a szeme csillogását, a szíve fürgeségét és a vére zenéjét: egyenes gerincre és könnyekre.

55. oldal

>!
szadrienn P

(…) ami ugyanis kimondatlanul marad, az mindig könnyebben férkőzik a szívünkbe és ott azonnal elkezd változásokat előidézni, míg a kimondott vagy leírt szavaknak könnyebb ellenállni és könnyebb elhallgattatni őket. A szavakat el tudjuk hallgattatni, a sejtelmeket viszont nem.

172. oldal

1 hozzászólás
>!
robinson P

Néha a legnagyobb boldogság az alvás, hiszen biztonságban vagy, és a világ nem érhet el. Nyugodtan álmodhatsz kandiscukorról és napsütésről.

>!
gesztenye63 

(…) pokoli dolog az, ha van karunk, de nincs, akit öleljünk vele.

44. oldal

>!
egycsaba

A világ zene nélkül olyan, mint a Nap fény nélkül, a nevetés vidámság nélkül, a hal víz nélkül: szárnyaszegett madár.

266. oldal

>!
gesztenye63 

(…) csak lehessek ilyen öreg, a hold és a csillagok alatt, és szerethessem a feleségemet, hogy még mindig meg akarjam ölelni, és semmi másra ne vágyjam, mint hogy még ezer évig vele élhessek, szerethessem az ajkát és a szemét – ilyen szeretnék lenni, öreg és boldog a holdfényben.

179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · öregedés · összetartozás
6 hozzászólás
>!
szadrienn P

Isten válasza a halálra. A kezeket melengető, az életet hamuvá égető láng – ajándék, amelyet az idők kezdetén odavetettek a világnak. Érzékeny és szemérmetlen. Sosem kérdezi a címed, hogy merre vagy éppen, nem törődik azzal, mi helyes és mi nem, nem érdekli a rangod, a hírneved, sem a sikereid, vagy a kudarcod, előtte mindenki egyenlő, és fittyet hány mindenre; sehol sem vagy biztonságban, védtelen vagy, nincs ami megóvhat tőle, sem az értelmed, sem a hited, sem az utóbbi három évszázad filozófiája, sem az élettapasztalat, sem az atombunkerek vastag falai, sem az ivás okozta emlékezetvesztés, senki nincs biztonságban tőle, ugyanolyan könnyedén surran be egy tizenhat éves lány őzgidaként ugrándozó szívébe, mint egy kilencvenéves aggastyánéba, mely inkább egy kivénhedt orrszarvúra hasonlít.

46-47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
7 hozzászólás