!

John Scalzi amerikai

1969. május 10. (Fairfield, California) –

Tudástár · 17 kapcsolódó alkotó · 2 kapcsolódó könyv · 1 film

Teljes névJohn Michael Scalzi II
Honlapscalzi.com
Facebook@scalzi
Instagram@jscalzi

Könyvei 63

John Scalzi: Vének háborúja
John Scalzi: Szellemhadtest
John Scalzi: Az utolsó gyarmat
John Scalzi: Zoë története
John Scalzi: A Kaidzsú Állatvédő Társaság
John Scalzi: A lázadás hangjai
John Scalzi: Bezárt elmék
John Scalzi: Árnyékszövetség
John Scalzi: Vörösingesek
John Scalzi: Az összeomló birodalom

Kapcsolódó sorozatok: Vének háborúja · Az Egyesülés · Bezárt elmék · Old Man's War angol · The Interdependency angol · The Human Division angol · Krieg der Klone német · Lock In angol · The Dispatcher angol · The Android's Dream angol · Összes sorozat »

Antológiák 6

Burger István (szerk.): Galaktika 299.
Burger István (szerk.): Galaktika 299 XL
Love, Death + Robots 1.
Dominik Parisien – Navah Wolfe (szerk.): Robots vs. Fairies
Gardner Dozois – Jonathan Strahan (szerk.): The New Space Opera 2.
Love, Death and Robots 2-3.

Felolvasásai 1

John Scalzi: Miniatures

Kiemelt alkotóértékelések

András_Bozsoki>!

John Scalzi

Az a fajta szellemi humor, amit Scalzi képvisel, az a fiatalosság, mégis összetettség, minden részletre figyelés … hát mit ne mondjak, kevés író képes ilyen szinten művelni.
A valaha volt egyik (ha nem a) legjobb könyv, amit olvastam, tőle származik, a Vének háborúja.. Bámulatos, káprázatos … azt hiszem sokat elmond az írói nagyságáról, hogy nem egy olyan ismerősömet rá tudtam venni az olvasására, amúgy akit akkor se tudna rávenni az ember, hogy olvasson, ha pisztolyt tartanának a fejéhez, illetve nem egy olyat, akinek műfajidegen a mű.

Ez véleményem szerint mindent elmond a könyvről és az írójáról is egyben.

Chöpp >!

John Scalzi

Maradéktalanul tetszik minden, amit eddig olvastam tőle. Ő egy nekem való író.

Serenity87 P>!

John Scalzi

Az Old Man's War az egyik legjobb sci-fi sorozat amit eddig olvastam. Humoros, érdekes, nagyon jó karakterekkel és komoly társadalmi kérdésekkel. Scalzi blog posztjait is érdemes olvasgatni, azok is tükrözik a könyveiben általában megtapasztalható humorérzékét.

Góth_Gergő>!

John Scalzi

Egy űr-háborús világba vitt el, ami azóta is foglalkoztat. Egy kivételével imádtam az összes könyvét.


Népszerű idézetek

Noro P>!

– Nem vagyok őrült, uram – feleltem. – Csak finoman kalibrált az elfogadható kockázat érzékem.

246. oldal (Agave)

6 hozzászólás
amnaen>!

– Amikor tinédzser vagy és szerelmes, azt mindenki tudja, csak te nem, és az, akibe szerelmes vagy. Ne kérdezd, hogy miért. Egyszerűen így van.

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem · tinédzser
ppayter>!

Először is, mindenkinek, aki azt hiszi, hogy folytatást írni könnyű lenne, mert az univerzum már kész van: Muhahahaha. Heh. Nem.

291. oldal - Köszönetnyilvánítás

psn>!

Hiányzott a feleségem. A hiányát könnyebb volt elviselni a temetőben, ahol mindig is halott volt, mint az összes olyan helyen, ahol élt.

10. oldal

Irasalgor>!

Gyűlöltem, hogy én is olyan ember lettem, aki a temetőbe jár a halott feleségét látogatni. Amikor (sokkal) fiatalabb voltam, olykor-olykor megkérdeztem Kathyt, mi értelme ennek. Az az oszló hús- és csonhalom, ami valaha egy ember volt, már nem ember, csak egy oszló hús-és csonthalom. Az ember nincs többé – a mennybe, vagy a pokolba került, valahová vagy sehová. Ennyi erővel egy marhaoldalast is látogathatnék. Aztán megöregszel és ugyanezt gondolod. Csak már nem érdekel. Ennyid maradt.

10. oldal, Első fejezet

csartak P>!

[…] a 8.szakasz kritikusan végigszemlézte a gyarmatosítás kora előtti spekulatív műalkotásokat, melyek idegen lényekkel vívott csillagközi háborúkról szóltak. A Világok harca rendben volt, egészen a végéig, amit a szakasz kissé olcsó trükknek talált. A Csillagközi invázióban volt pár jó akciójelenet, de túl sok filozófiát kellett hozzá kibontani. A filmváltozatot jobban fogadták, bár felismerték, hogy az sokkal primitívebb. Az Örök háború megmagyarázhatatlanul elszomorította őket, az eszme, hogy egy háború ennyi ideig tarthat, felfoghatatlan volt a csoport számára, amelynek tagjai csupán egy héttel azelőtt születtek. A Csillagok háborúja után mindenki fénykardot akart, és bosszankodtak, hogy a hozzá való technológia nem létezik. Ugyancsak mindenki osztotta a nézetet, hogy az ewokoknak ki kellene halniuk.

85. oldal

9 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!

Részben az tesz minket emberré, amit másoknak jelentünk, és amit mások jelentenek nekünk.

159. oldal

amnaen>!

– Ha valaha meggondolod magad, majd küldök képeslapot onnét, ahová letelepedek. Csatlakozhatsz hozzám. Élhetnénk egy farmon. Ültethetnénk csirkéket. Nevelhetnénk kukoricát.

241. oldal

Lex>!

Az öregséggel nem az a baj, hogy egyik istenverte dolog jön a másik után – hanem hogy minden istenverte dolog egyszerre jön, állandóan.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: öregség