!

John Green amerikai

Джон Грин

1977. augusztus 24. (Indianapolis, Indiana, Amerikai Egyesült Államok) –

Teljes névJohn Michael Green
NemFérfi
Honlaphttp://johngreenbooks.com/
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/John_Green_(author)
Facebookhttps://www.facebook.com/JohnGreenfans

Képek 2

Könyvei 53

John Green: Csillagainkban a hiba
John Green: Alaska nyomában
John Green: Papírvárosok
John Green: Katherine a köbön
John Green: The Fault in Our Stars
John Green – David Levithan: Will & Will
John Green: Teknősök végtelen sora
John Green: Paper Towns
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
John Green: Looking For Alaska

Kapcsolódó sorozatok: Will & Will, Will Grayson, Will Grayson

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Dream Válogatás

Antológiák 2

David Levithan – Daniel Ehrenhaft (szerk.): 21 Proms
Holly Black – Cecil Castellucci (szerk.): Geektastic

Kapcsolódó zóna

!

John Green

425 tag · 309 karc · Utolsó karc: 2018. december 27., 14:47 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
Pandalány P

John Green

Csodálatos író.❤
A látás- és kifejezésmódja, valamint a stílusa egyedi, sohasem szokványos, bármelyik könyvét veszi kezébe az olvasó. A történetei és a karakterei elevenek és élnek, nem nyúl átlagos és unalmas témákhoz és nem kiszámítható egyik története sem. Számomra örök kedvenc lesz.
Képes érzelmeket közvetíteni, és az írási stílusa ezer közül is felismerhető, igazán „John-os”. És ha ez még nem elég, szerintem Johnnak nagyon jó humora van. Nem feltétlen az a humor, amit mindenki ért és értékel, de nálam bejött. Főleg ezt a Katherine a köbön könyvben éreztem. <3

>!
Fay 

John Green

Megnyerő stílus, humor, és színtiszta való élet.

>!
Riett_

John Green

Egy könyvet olvastam eddig tőle – Csillagainkban a hiba -,de engem rögtön levett a lábamról.Megnyerő stilusa van,olyan,amit imádok, okosan ir és tud is irni.Csak dicsérni tudom őt,egyszerűen imádom.Tuti,hogy egyszer felkeresem majd,és megirom neki,hogy csodálom a munkásságát.Mert igy van. :)

1 hozzászólás
>!
Hajnalka_Anonymous

John Green

Egyszerűen elképesztő, amikre John Green képes. Korszakalkotó írásaival mutatja be a világ és élet árnyoldalait ugyanakkor ezekre vagy egyfajta megoldást kínál vagy elismeri, mennyire súlyos ez a probléma, amivel szembe kell nézni sokunknak és olykor ezeket nem feltétlenül tudjuk legyőzni de mindig harcolnunk kell és hinnünk valamiben. Reményt ad és kitartásra ösztönöz. Támogat, tanít és segít eligazodni az élet útvesztőjében. Tudom, hogy ez most nagyon sablonos viszont ez tényleg így van. Ő egy olyan író, aki rendkívül sokoldalú és nem csak hogy támogatja az olvasóit és törődik velük, hanem mindent meg is tesz annak érdekében, hogy segítsen nekik, ahol tud. Több YouTube csatornát is vezet, közösen egyet a bátyjával is és másokkal egyaránt. A hírnév nem szállt a fejébe, még mindig fontos neki a család és ezek az értékek, amik nem pótolhatóak és ez érezhető a könyveiből is. Hihetetlen számomra, hogy ezt mégis hogyan csinálja, amit csinál nap mint nap. Videókat gyárt, mindig jókedvvel vagyis nagy szeretettel az embereknek, nem számít hogy ők utalják vagy szeretik, mert ő szerintem még azokat sem utálja, akik őt igen. Kivételes személyiség, egyedi és nagylelkű, ami sok alkotónak nem adatott meg. Hiszen vannak, akik csak a hírnévért és/vagy pénzért, elismerésért csinálják, amit a műveikben is láthatunk visszatükröződni. Nagyon jó azt látni, hogy John Green nem tartozik ezek közé az emberek közé és még mindig az az élettel teli férfi, aki akkor volt, amikor még nem ismerte az egész világ a nevét. Szóval komolyan nem tudom elképzelni, hogyan bírja ezt napi szinten: a folytonos videógyártást, emellett néha-néha még ír pár best-sellert, a családjára is szán időt és legfőképp: törődik az emberekkel, az olvasóival; támogat mindenkit és kiáll azokért, akiknek szüksége van rá. Nem akarom fényezni jobban a kelleténél de számomra valóban hihetetlen az ő munkássága, intellektuálisa és egyáltalán a jelleme. Már az első könyve sokkal fenomenálisabb lett, mint amit egyesek akár egy életen keresztül próbálnak összehozni. Nyilvánvalóan ő sem tökéletes de le a kalappal előtte. Csak gratulálni tudok neki, így tovább.

>!
crissy

John Green

Hát én nagyon szeretem John Greent. Annyi féle képpen tud írni, annyi féle történetről, annyi féle szereplőről, hogy nincs ahogy valaki ne ismerjen magára valamelyik regényében. Három könyvét olvastam, mégis nehéz elképzelni, hogy a három könyvet ugyanaz az író írta. Szeretem, hogy újabb és újabb arcát mutatja folyamatosan meg, és remélem, hogy a következő regényeiben sem fogok csalódni.

>!
sziromkiállítás

John Green

Képes olyan témáról írni amiről kevesen írtak. Szívbemarkolóan ír. Zseni.

>!
Míriel

John Green

Aki megmutatta nekem a tinédzserlét értékeit. És hogy nem vagyok egyedül a kérdéseimmel.
Ha tinédzser vagy, olvasd. Ha kíváncsi vagy, esetleg nem emlékszel, milyen tinédzsernek lenni, olvasd.

>!
zsebibaba007

John Green

Szívbemarkoló minden írása és olyan írói stílussal rendelkezik, amivel csak kevesen. Idővel minden könyvét el fogom olvasni, ebben biztos vagyok :)

>!
Ella_Csarnó

John Green

Életem egyik legfelemelőbb érzése volt megismerni John Greent (nem csak a könyvein, de a vlogbrothers-ön, facebookon, instagramon, twitteren keresztül…).
Olyan nekem, mintha Harry Potter a barátom lenne. Vagy még inkább, mintha én lenne ő, és barátok volnánk. Ami nem kis dolog! :)
Bebizonyította, hogy nem vagyok egyedül azzal, ami a szívemnek kedves, és megtanított összetetten elképzelni az embereket. Hála neki, tudom, hogy párosodnak a zsiráfok, és hála Hanknek tudom, mennyi idő 1000000 másodperc…
És ezzel otthont és létjogosultságot adott a Harry Potter generációnak. Meg nekem


Népszerű idézetek

>!
Roni_olvas

Néha elolvasunk egy könyvet, és az eltölt ezzel a különös, biblikus rajongással, és szent meggyőződésünk lesz, hogy az összetört világot nem lehet újra összerakni addig, amíg minden élő ember el nem olvasta azt a könyvet. Azután vannak olyan könyvek (…), amelyekről nem lehet beszélni másoknak, olyan különlegesek, ritkák és a tieid, hogy az érzelmeidet reklámozni árulásnak tűnik.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · olvasás
>!
lepsenyigabi

Az örökkévalóságot adtad nekem a megszámozott napokban, és én hálás vagyok érte.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters · Hazel Grace Lancaster
>!
kataa_

– Ez a baj a fájdalommal – mondta Augustus, azután rám pillantott. – Megköveteli, hogy érezzék.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters · fájdalom
>!
Deszy P

Egyes végtelenek nagyobbak más végteleneknél.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: végtelen
>!
ayachii

Szenvedés nélkül hogyan ismerhetnénk meg az örömöt?

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: öröm · szenvedés
1 hozzászólás
>!
Roni_olvas

Ezért tulajdonképpen nem is hazudtam. Csak válogattam az igazságok között.

49. oldal

>!
Ailey

– Istenem, nem akarok olyan ember lenni, aki csak üldögél, és arról nyavalyog, hogy mi akar lenni. Én egyszerűen csinálni akarom. A jövő elképzelése is egyfajta nosztalgia.
– Micsoda? – kérdeztem.
– Egész életedet labirintusba zárva töltöd, azon töprengsz, hogyan szabadulsz ki egy nap, és milyen nagyszerű érzés lesz. Elképzeled a jövődet, de soha nem valósítod meg. Csak arra használod a jövőt, hogy segítségével elmenekülhess a jelenből.

66-67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alaska Young
3 hozzászólás
>!
kulturmosoly

– A világ – mondta – nem egy kívánságteljesítő gyár.

202. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters
>!
Ailey

– A legtöbb ember azért bagózik, mert élvezi. Én azért, hogy meghaljak.

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alaska Young · dohányzás