!

John Green amerikai

Джон Грин

1977. augusztus 24. (Indianapolis, Indiana, Amerikai Egyesült Államok) –

Tudástár · 16 kapcsolódó alkotó · 15 film

Teljes névJohn Michael Green
Nemférfi
Honlapjohngreenbooks.com
Facebook@JohnGreenfans

Képek 2

Könyvei 55

John Green: Csillagainkban a hiba
John Green: Alaska nyomában
John Green: Papírvárosok
John Green: Teknősök végtelen sora
John Green: Katherine a köbön
John Green – David Levithan: Will & Will
John Green: The Fault in Our Stars
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
John Green: Paper Towns
John Green: Looking For Alaska

Kapcsolódó sorozatok: Will & Will · Will Grayson, Will Grayson angol · Will & Will német · Will Grayson, Will Grayson román · Will et Will francia · Will Grayson, Will Grayson spanyol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Dream Válogatás Maxim · YOLI Ikar szlovák

Antológiák 2

David Levithan – Daniel Ehrenhaft (szerk.): 21 Proms
Holly Black – Cecil Castellucci (szerk.): Geektastic

Felolvasásai 1

Amy Krouse Rosenthal: Textbook Amy Krouse Rosenthal

Kapcsolódó zóna

!

John Green

416 tag · 286 karc · Utolsó karc: 2023. augusztus 24., 20:15 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

Pandalány P>!

John Green

Csodálatos író.❤
A látás- és kifejezésmódja, valamint a stílusa egyedi, sohasem szokványos, bármelyik könyvét veszi kezébe az olvasó. A történetei és a karakterei elevenek és élnek, nem nyúl átlagos és unalmas témákhoz és nem kiszámítható egyik története sem. Számomra örök kedvenc lesz.
Képes érzelmeket közvetíteni, és az írási stílusa ezer közül is felismerhető, igazán „John-os”. És ha ez még nem elég, szerintem Johnnak nagyon jó humora van. Nem feltétlen az a humor, amit mindenki ért és értékel, de nálam bejött. Főleg ezt a Katherine a köbön könyvben éreztem. <3

Fay >!

John Green

Megnyerő stílus, humor, és színtiszta való élet.

Riett_>!

John Green

Egy könyvet olvastam eddig tőle – Csillagainkban a hiba -,de engem rögtön levett a lábamról.Megnyerő stilusa van,olyan,amit imádok, okosan ir és tud is irni.Csak dicsérni tudom őt,egyszerűen imádom.Tuti,hogy egyszer felkeresem majd,és megirom neki,hogy csodálom a munkásságát.Mert igy van. :)

1 hozzászólás
Hajnalka_Anonymous>!

John Green

Egyszerűen elképesztő, amikre John Green képes. Korszakalkotó írásaival mutatja be a világ és élet árnyoldalait ugyanakkor ezekre vagy egyfajta megoldást kínál vagy elismeri, mennyire súlyos ez a probléma, amivel szembe kell nézni sokunknak és olykor ezeket nem feltétlenül tudjuk legyőzni de mindig harcolnunk kell és hinnünk valamiben. Reményt ad és kitartásra ösztönöz. Támogat, tanít és segít eligazodni az élet útvesztőjében. Tudom, hogy ez most nagyon sablonos viszont ez tényleg így van. Ő egy olyan író, aki rendkívül sokoldalú és nem csak hogy támogatja az olvasóit és törődik velük, hanem mindent meg is tesz annak érdekében, hogy segítsen nekik, ahol tud. Több YouTube csatornát is vezet, közösen egyet a bátyjával is és másokkal egyaránt. A hírnév nem szállt a fejébe, még mindig fontos neki a család és ezek az értékek, amik nem pótolhatóak és ez érezhető a könyveiből is. Hihetetlen számomra, hogy ezt mégis hogyan csinálja, amit csinál nap mint nap. Videókat gyárt, mindig jókedvvel vagyis nagy szeretettel az embereknek, nem számít hogy ők utalják vagy szeretik, mert ő szerintem még azokat sem utálja, akik őt igen. Kivételes személyiség, egyedi és nagylelkű, ami sok alkotónak nem adatott meg. Hiszen vannak, akik csak a hírnévért és/vagy pénzért, elismerésért csinálják, amit a műveikben is láthatunk visszatükröződni. Nagyon jó azt látni, hogy John Green nem tartozik ezek közé az emberek közé és még mindig az az élettel teli férfi, aki akkor volt, amikor még nem ismerte az egész világ a nevét. Szóval komolyan nem tudom elképzelni, hogyan bírja ezt napi szinten: a folytonos videógyártást, emellett néha-néha még ír pár best-sellert, a családjára is szán időt és legfőképp: törődik az emberekkel, az olvasóival; támogat mindenkit és kiáll azokért, akiknek szüksége van rá. Nem akarom fényezni jobban a kelleténél de számomra valóban hihetetlen az ő munkássága, intellektuálisa és egyáltalán a jelleme. Már az első könyve sokkal fenomenálisabb lett, mint amit egyesek akár egy életen keresztül próbálnak összehozni. Nyilvánvalóan ő sem tökéletes de le a kalappal előtte. Csak gratulálni tudok neki, így tovább.

sziromkiállítás>!

John Green

Képes olyan témáról írni amiről kevesen írtak. Szívbemarkolóan ír. Zseni.

pandáslány>!

John Green

John Green egy hihetetlen író. Olyan témákról ír, amiről senki más. Sokszor eltűnődöm, hogyan tud valaki ennyire kreatív lenni. Minden könyvénél meglepődöm, mennyire egyedi témákról ír, és mennyire csodálatosan fejti ki őket. Képes ezzel szerintem bárkit lekötni, nagyon könnyen megragadja az ember figyelmét. Már akkor is, ha csak egy könyvének elolvassa az ember a címét és a fülszövegét. Katherine a köbön – engem már az első ránézésre nagyon megfogott. Meg persze a humora. Az sem hanyagolható. spoiler

Az összes magyarul megjelent könyvét olvastam, és azt gondolom, legerősebb könyve messze a Csillagainkban a hiba. Itt megmutatkozik, hogy mennyire szívbemarkolóan tud írni, és hogyan dolgozza fel az ilyen nehéz témákat. Erős ellentétben ezzel, a Will&Will sikeredett a leggyengébbre… Nem tudom mi lehet az oka, talán az, hogy más íróval írta együtt, és talán nem működött annyira jól a közös munka. De ki tudja?

Jellemző még, hogy a könyveinek általában nincs jó vége. Néha úgy érzem, mintha csak hirtelen befejeződne a történet, és a többit képzelje oda az olvasó. De azért én hiányolom a happy endet :(

Lenyűgöz, mennyire zseni az író. Karakterei elég rejtélyesek. Elég csak beleolvasni a Katherine a köbön vagy az Alaska nyomában c. könyvbe. Anagramma-kereső srác, utolsó mondatokat gyűjtő fiú, történelemben jártas karakterek és sok nyelven beszélő szereplők. És ezt mind egy író írta!
Személyes kedvencem a Papírvárosok marad talán örökké.

Minden könyve mutat valami újat, megismerkedek egy más világgal. Kicsit sajnálom, hogy az összes könyvét „kivégeztem”, de örülök is neki, hogy ilyen nagyon szuperjó könyveket olvashattam. :)

crissy>!

John Green

Hát én nagyon szeretem John Greent. Annyi féle képpen tud írni, annyi féle történetről, annyi féle szereplőről, hogy nincs ahogy valaki ne ismerjen magára valamelyik regényében. Három könyvét olvastam, mégis nehéz elképzelni, hogy a három könyvet ugyanaz az író írta. Szeretem, hogy újabb és újabb arcát mutatja folyamatosan meg, és remélem, hogy a következő regényeiben sem fogok csalódni.

Míriel>!

John Green

Aki megmutatta nekem a tinédzserlét értékeit. És hogy nem vagyok egyedül a kérdéseimmel.
Ha tinédzser vagy, olvasd. Ha kíváncsi vagy, esetleg nem emlékszel, milyen tinédzsernek lenni, olvasd.

zsebibaba007>!

John Green

Szívbemarkoló minden írása és olyan írói stílussal rendelkezik, amivel csak kevesen. Idővel minden könyvét el fogom olvasni, ebben biztos vagyok :)


Népszerű idézetek

Roni_olvas>!

Néha elolvasunk egy könyvet, és az eltölt ezzel a különös, biblikus rajongással, és szent meggyőződésünk lesz, hogy az összetört világot nem lehet újra összerakni addig, amíg minden élő ember el nem olvasta azt a könyvet. Azután vannak olyan könyvek […], amelyekről nem lehet beszélni másoknak, olyan különlegesek, ritkák és a tieid, hogy az érzelmeidet reklámozni árulásnak tűnik.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · olvasás
lepsenyigabi>!

Az örökkévalóságot adtad nekem a megszámozott napokban, és én hálás vagyok érte.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters · Hazel Grace Lancaster
kataa_>!

– Ez a baj a fájdalommal – mondta Augustus, azután rám pillantott. – Megköveteli, hogy érezzék.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters · fájdalom
Deszy P>!

Egyes végtelenek nagyobbak más végteleneknél.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: végtelen
ayachii>!

Szenvedés nélkül hogyan ismerhetnénk meg az örömöt?

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: öröm · szenvedés
1 hozzászólás
Ailey>!

– Istenem, nem akarok olyan ember lenni, aki csak üldögél, és arról nyavalyog, hogy mi akar lenni. Én egyszerűen csinálni akarom. A jövő elképzelése is egyfajta nosztalgia.
– Micsoda? – kérdeztem.
– Egész életedet labirintusba zárva töltöd, azon töprengsz, hogyan szabadulsz ki egy nap, és milyen nagyszerű érzés lesz. Elképzeled a jövődet, de soha nem valósítod meg. Csak arra használod a jövőt, hogy segítségével elmenekülhess a jelenből.

66-67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alaska Young
3 hozzászólás
Roni_olvas>!

Ezért tulajdonképpen nem is hazudtam. Csak válogattam az igazságok között.

49. oldal

kulturmosoly>!

– A világ – mondta – nem egy kívánságteljesítő gyár.

202. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Augustus Waters
Ailey>!

– A legtöbb ember azért bagózik, mert élvezi. Én azért, hogy meghaljak.

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alaska Young · dohányzás