!

John Eldredge

Tudástár · 2 kapcsolódó alkotó · 3 film

Könyvei 7

John Eldredge – Stasi Eldredge: Elbűvölő
John Eldredge: Eposz
John Eldredge: Kalandvágyó, harcos, hős
John Eldredge: Wild at Heart
John Eldredge – Stasi Eldredge: Captivating
Brent Curtis – John Eldredge: A Mennyei Lovagregény
John Eldredge – Stasi Eldredge: Love and War

Népszerű idézetek

ritusss>!

Isten helyett kihez, mihez fordulunk, ha sajogni kezd a szívünk? Bűnös élvezetté válhat a túlköltekezés, a szerencsejáték, az evéskényszer, a takarítás, a vásárlás, az ivás, a munka, a lomtalanítás, a torna, a túlzott filmnézés, a sorozatok, a beszélgető műsorok, sőt még a negatív érzelmek is. Ahelyett, hogy hagynánk, hogy mélységes fájdalmunk Istenhez vigyen közelebb, gyengeségeinknek hódolunk, amikor átadjuk szívünket a kétkedésnek, a vádló gondolatoknak, sőt még a szégyennek is, mert ezek az érzések már ismerősekké és kényelmesekké váltak számunkra.

96. oldal

ritusss>!

A nők részben azért olyan fáradtak, mert túl sok energiát fordítanak arra, hogy „egyben tartsanak dolgokat”. Túl sok energiájukba kerül elfojtani a fájdalmaikat, megőrizni a látszatot.

160. Oldal

Enciiy>!

A vadvirágokhoz tartozol
Tengeren ringó csónakban a helyed
Valahol szerelmesed oldalán
Ahol szabad lehetsz
~Tom Petty~

5. oldal

Könyvbagoly>!

You are a woman. An image bearer of God. The Crown of Creation. You were chosen before time and space, and you are wholly and dearly loved. You are sought after, prusued, romanced, the passionate desire of your Fiancé, Jesus. You are dangerous in your beauty and your life-giving power. And you are needed.
As a woman who has been ransomed and redeemed, you can be strong and tender. You speak to the world of God's mercy, mystery, beauty, and his desire for intimate relationship. You are inviting, you can risk being vulnerable, offering the weight of your life as well as you need for more because you are safe in God's love. You labor with God to bring forth life – in creativity, in work, in others. Your aching, awakened heart leads you to the feet of Jesus, where you wait on him. The eyes of his heart are ever upon you. The King is captivated by your beauty.
We need you. We need your to awaken to God more fully and to awaken to the desires of the heart that he placed within you so that you will come alive to him and to the role that is yours to play. Perhaps you are meant to be a concert musician or a teacher. Perhaps you are meant to be a neurologist of a horse trainer. Perhaps you are to be an activist for ecology or the poor or the aged or the ill. You are certainly called to be a woman, wherever else he leads you.
And that is crucial, dear heart. Whatever your particular calling, you are meant to grace te world with your dance, to follow the lead of Jesus wherever he leads you. He will lead you first into himself, and then, with him, he will lead you into the world that he loves and needs you to love.
It is by invitation.

an irreplaceable role

John Eldredge – Stasi Eldredge: Captivating Unveiling the Mystery of a Women's Soul

ritusss>!

Gondoljunk bele. A világ éppen elkészült, nincs benne semmi hiba. Ádám még ártatlan, dicsősége teljes . Istennel jár. Semmi nem választja el őket. Olyan a kapcsolatuk, amilyet senki közülünk nem élhet át, csak vágyhat rá: bűntől mentes, töretlen barátság köti össze őket. Ez mégsem jó? Hiányzik valami? Mi lehet az? Éva. A nő. A nőiesség. Ejha! Ezt nevezem jelentőségnek.

47. oldal

ritusss>!

Lehet-e kétségünk afelől, hogy Isten azt akarja keressük Őt? Az első és legnagyobb parancsolat az, hogy szeressük Őt. Azt akarja, hogy szeressük, hogy keressük Őt teljes szívünkkel. Egy nő is arra vágyik, hogy teljes szívvel udvaroljanak neki. Isten azt szeretné, hogy vágyakoznánk utána.

50. oldal

eper29>!

Sok minden kárba vész, ha nem hagyjuk abba a bujkálást. Nem fogunk tudni meghitt kapcsolatba kerülni sem Istennel, sem másokkal, ha tovább rejtőtködünk, és olyanok igyekszünk lenni, amilyeneknek saját elképzelésünk szerint lennünk kellene, illetve amilyeneknek mások szeretnének látni bennünket.

343. oldal (Koinónia, 2016)

Nagy_Jozsi>!

Egy olyan Történetben élünk, amely sokkal drámaibb és sokkal veszélyesebb, mint ahogy azt valaha elképzeltük. Azért szeretjük a Narnia krónikáit vagy a Csillagok háborúját vagy A mátrixot vagy A gyűrűk urát, mert olyasmit mondanak el az életünkről, amiről az esti hírekben soha nem hallunk. Vagy a szószékról. Emlékeztetnek bennünket az Eposzra, amiért teremtettünk.

101-102. oldal

John Eldredge: Eposz Isten története

Enciiy>!

Nem csak arról van szó, hogy a férfiak harcolni vágynak. Szükségük van valakire akiért harcolhatnak. Semmi sem ösztönöz jobban egy férfit arra, hogy bátor legyen, mint a szeretett nő.

33. oldal

ritusss>!

Nevezzük ezt Emberi Missziónak – hogy azok legyünk, amivé Isten teremtett és megtegyük mindazt, amiért teremtett. Figyeljük meg, hogy a szaporodás, a hódítás és az uralkodás Ádámnak és Évának is szól. „… ezt mondta nekik Isten…” Éva is jelen van, amikor Isten az emberekre bízza a földet. Létfontosságú szerepet kap, Ádám társa a nagy kalandban. Isten úgy képzelte el, hogy együtt végzik el mindazt, ami rájuk bízatott ezen a földön – a felfedezéseket, az alkotást, a harcokat, a mentőakciókat, a gondoskodást. Éva nemcsak fontos, rá borzasztóan nagy szükség is van.

53. oldal