!

Johanna Sinisalo finn

1958. június 22. (Sodankylä, Finnország) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó · 1 film

Nem

Képek 2

Könyvei 7

Johanna Sinisalo: A Nap Magja
Johanna Sinisalo: Iron Sky
Johanna Sinisalo: Not Before Sundown
Johanna Sinisalo: The Core of the Sun
Johanna Sinisalo: Birdbrain
Johanna Sinisalo: Auringon ydin
Johanna Sinisalo: The Blood of Angels

Antológiák 2

Sziládi János (szerk.): Galaktika 102.
Jeff VanderMeer – Ann VanderMeer (szerk.): The Big Book of Science Fiction

Népszerű idézetek

Bori_L P>!

Néha elegendő egy kellően hangos és befolyásos csoport, hogy olyanná változtassa a világot, amilyenné a csoport tagjai akarják. A csoportnak még csak túl nagynak sem kell lennie. Bőven elég, ha egyesek a saját személyes elképzeléseiket úgy állítják be, mint egyetlen létező igazságot, és a hangerejükkel azt a hatást keltik, hogy elfelejtett és elhanyagolt felhímek tömege áll mögöttük. Azoknak is, akik elégedettek a dolgokkal úgy, ahogy vannak, könnyű támogatniuk azokat az elveket, amelyekből előnyük származik.

255. oldal

Cetti94 P>!

…a gyereknek nem az a célja, hogy olyan edény legyen, amelybe a szülők beletöltik megvalósulatlan álmaikat.

111. oldal, 1. rész, Ifjúkor a Holdon (Metropolis Media, 2020)

Johanna Sinisalo: Iron Sky Támad a Hold

Garbai_Ildikó P>!

Nem is kellett ehhez a többség akarata. Néha elegendő egy kellően hangos és befolyásos csoport hogy olyanná változtassa a világot, amilyennek a csoport tagjai akarják.

255. oldal

Kkatja P>!

Jare elmosolyodik, a levegőt olyan illat tölti be, amelynek a jelentését még nem tudom megfogalmazni, a grillezett paradicsomra emlékeztet, édeskés és elszenesedett, csípősen fanyar és cukros egyben.

201. oldal

Kkatja P>!

     – A természettel való elveszett, sallangmentes kapcsolatot keressük. Azt az állapotot, amelytől az ember az úgynevezett civilizáció hatására eltávolodott. Azt az állapotot, amelyet a sámánok éltek meg. A világban való teljes és tökéletes beolvadást. Az emberi lét béklyóiból való kiszabadulást. Milyen sokat tanulhatunk, megismerhetünk akkor a saját testünk korlátozott külső valóságáról, ahogyan a testünk maga látja!

238. oldal

Deidra_Nicthea IP>!

– Minden játéknak az a lényege, hogy a szervező jól járjon (…).

212. oldal

Demencze_Ilona_blogger P>!

Eloi. Közkeletű, de nem hivatalos köznyelvi szó, amely a 40-es években honosodott meg a nyelvben, ma hivatalos kifejezéssel -> feminő (többes számban: feminövek). A nőneműek azon alfajára utal, amely aktív a párosodási piacon, és amelynek feladata jellemzően a hímneműek jólétének sokoldalú elősegítése.

29. oldal

Annie_Lange I>!

Azt mondom Jarénak, hogy csak néhanapján fogyasztanék kapszaicint, amikor nagyon nagy szükségem van rá, és hogy bármikor abba tudom hagyni.

164. oldal (Metropolis)

Kapcsolódó szócikkek: függőség
Demencze_Ilona_blogger P>!

– Mi még nem fogyasztjuk a csilit. Megtartóztatjuk magunkat addig, amíg ki nem fejlesztjük a tökéletes fajtát. Semmi értelme növelni a saját toleranciaszintünket, érintetlenül akarjuk átadni magunkat a Belső Tűznek, amikor ő már készen vár bennünket.

238. oldal