!

Jodi Picoult amerikai

Джоди Пиколт, Джоди Пико, 조디 피코, ג'ודי פיקו, ジョディ ピコー, 茱迪 皮考特, โจดี ปิโคต์, Jodi Picoultová, جودی پیکو

1966. május 19. (Nesconset, New York, Egyesült Államok) –

Teljes névJodi Lynn Picoult
Nem
Honlaphttp://www.jodipicoult.com/
Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Jodi_Picoult
Facebookhttps://www.facebook.com/jodipicoult?ref=ts&fref=ts
Instagramhttps://www.instagram.com/jodipicoult/?hl=en
Twitterhttps://twitter.com/jodipicoult

Képek 4

Könyvei 282

Jodi Picoult: A nővérem húga
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Jodi Picoult: Házirend
Jodi Picoult: Törékeny
Jodi Picoult: Szívtől szívig
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Jodi Picoult: Elrabolt az apám
Jodi Picoult: Vezeklés
Jodi Picoult: Sorsfordítók
Jodi Picoult: Gyere haza

Kapcsolódó sorozatok: Sorok között, Találj rám!, Wonder Woman (vol. 3) angol, Between the Lines angol, Leaving Time angol, Mein Herz zwischen den Zeilen német, Z innej bajki lengyel · Összes sorozat »

Antológiák 1

Neil Gaiman – Al Sarrantonio (szerk.): 27 képtelen történet

Kapcsolódó zóna

!

Jodi Picoult

119 tag · 70 karc · Utolsó karc: 2020. február 5., 18:10 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
robinson P

Jodi Picoult

Bátor témaválasztás, alapos kidolgozás. Izgalom, valós, emberi karakterek.
Olvasmányos stílus, bestseller ide, vagy oda, jól ír! A Tizenkilenc perc óta olvasom, keresem a könyveit. Szeretem.

>!
AniTiger MP

Jodi Picoult

Meglepett.
A fülszövegei között böngészve, a történetei témáját tekintve sosem hittem, hogy érdekelhetnek Picoult irományai. Aztán már nem is tudom miért – esélyes, hogy egy kihívás miatt – elolvastam tőle az első könyvemet és leesett az állam. Annyira eltér a megszokottól, annyira más, mint az amit általában olvasok – és mégis tetszik. Különleges.

Naná, sírós. Szomorú is, fáj is. Kell hozzá egy bizonyos hangulat, de ha megfog, akkor nem ereszt az írónő. Kicsit hatásvadász, a pasik viszont isteniek a könyveiben – mondom ezt három történet után!

1 hozzászólás
>!
Virág_Blogger P

Jodi Picoult

Nem hinném, hogy Jodi Picoult kortárs irodalomban betöltött szerepét mélyebb magyarázat tárgyává kéne tennem, röviden viszont elárulom: az ő tiszte az, hogy megírjon mindent, amitől más talán vonakodna; hogy darázsfészkekbe nyúljon minden adandó alkalommal, hogy a tűzzel játsszon, mikor az épeszű ember első gondolata az lenne, mennyire megégetheti így magát. Ez azonban nem történik meg, ugyanis akármilyen kényes témák kerüljenek is az írónő boncasztalára, akármennyire is vonakodjon az átlag olyan súlyos témákkal nézni szembe, mint például a rasszizmus, a halálos betegségek, vagy az erőszak különféle fajtái, végül mégis van valami abban, ahogy tálalja mindezt – tehetségesen, lehengerlő írói stílussal, aprólékos kidolgozással, pörgős és érdekfeszítő történetet kerekítve –, amitől egyértelművé válik: igenis szükség van a műveire a könyvpiacon. És a gondolatainkban is.

>!
BarbyMalik0112 P

Jodi Picoult

Jodi Picoult neve számomra már garancia egy jól felépített, egyedi elgondolású, precíz történetre, amely izgalmakban is bővelkedik. Minden sorával gondolkodásra ösztönzi az olvasóját, a történet üzenetét egyenesen a szívének címzi. A nővérem húgával kezdődött a közös utunk Picoulttal, azóta pedig még négy kötetet sikerült elolvasnom tőle. Idő kell a regényei között az embernek, hogy leülepedjen a tartalma, és feldolgozza az olvasottakat. Nem egy hétköznapi írónő!

>!
Ildó P

Jodi Picoult

Még könyveinek csak töredékét olvastam, de célom, hogy mindet kipipálhassam.
A Tizenkilenc perc volt az első könyve, amit olvastam. A témája fogott meg. Aztán a stílusa, az olvasmányossága. Letehetetlen könyv volt számomra. Ez az utána olvasott könyveiről is elmondható.
Mindig komoly, nehéz témákat választ, amit alaposan körül is jár, ezért regényei hitelesek. És a végén mindig ott van az a bizonyos fordulat, mely a legédesebb befejezést is megkeseríti.

>!
Bo_Ri P

Jodi Picoult

Az első könyvétől fogva megfogott a stílusa, a könyveinek felépítése, egyszerűen minden, kedvenc írónőim közé sorolom.

>!
Bur3sz

Jodi Picoult

Kedvenc íróim egyike a témaválasztásai miatt. A stílusa magával ragadó és elgondolkodtató egyben. Napjaink problémáit, megválaszolatlan kérdéseit feszegeti és hagy maga után kitöltetlen űrt, amit aztán az olvasó fantáziája tölthet ki. Megosztó személyiség. Én nagyon szeretem.

>!
Ferger_Jolcsi P

Jodi Picoult

Imádom az írónő stílusát. Egyszerűen letehetetlenek a könyvei. Minden apró részletet a legérzékletesebb módon képes lefesteni.

>!
Sisyll

Jodi Picoult

Idáig négy könyvet olvastam tőle. Ez mind semmi.
De az, ahogyan ő ír, amilyen témákat választ, és ahogy a történeteivel gombócot növeszt a torkomban és hogy a művei olvasása alatt nem vagyok hajlandó másra gondolni, csak arra mi lesz most, vagy hogyan kezelném, a könyvben lévő helyzetet, na az már valami. Főleg, hogy nem én vagyok ezzel egyedül. Tuti, mert a könyvtárban ha már egy Picoult kötet bent van az felér egy csodával.
Úgyhogy így 4 könyv után nálam bekerült a top 5-be, mert annyira csodás, és mindig annyira megbolygatja a lelkem, hogy a legtöbbször szavakba sem tudom önteni.

>!
Lady_E

Jodi Picoult

Jodi PIcoult szerintem napjaink egyik legjobb írója.
Olyan témákat dolgoz fel, amikhez csak a legbátrabbak mernek hozzányúlni, és ezeket a témákat minden szemszögből, minden oldalról megvizsgálja.
Eddig csak két könyvét olvastam, de mindkettő nagy hatással volt rám, így biztos, hogy a többit is hamarosan a kezembe veszem.


Népszerű idézetek

>!
tataijucc

Nem azért szeret az ember valakit, mert az tökéletes – mondja. – Annak ellenére szereti, hogy nem az.

336. oldal, Szerda - Campbell (Athenaeum, 2007)

>!
tataijucc

Van az életben néhány olyan pillanat, amikor az ember úgy érzi, az életútja kettéválik előtte, s bármelyik göröngyös ösvényt választja, a szeme ezután mindig a másik felé sandít, mert azt érzi, hibázott, mégiscsak a másik irányba kellett volna mennie.

2 hozzászólás
>!
spoiler

A gyertya megvilágítja a sötétet, de a sötét nem sötétíti el a gyertyát.

2 hozzászólás
>!
tataijucc

(…) talán nem is attól vagyunk azok, akik vagyunk, hogy mit teszünk nap mint nap; ennél sokkal többet számít, hogy mire vagyunk képesek akkor, amikor senki sem számít rá.

3 hozzászólás
>!
Maya

A gyerekek úgy gondolkoznak, hogy tárva-nyitva vannak a világra, és szerintem akkor lesznek felnőttek, amikor lassan becsukódnak.

268. oldal

Kapcsolódó szócikkek: felnőtt · gyermek
2 hozzászólás
>!
tataijucc

(…) ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják.

>!
mrsp

Neked kell eldöntened, mit hozol ki magadból.

21. oldal

6 hozzászólás
>!
Miamona

– Hogyha a saját túlélési esélyeimnél jobban izgat valaki másé – akkor az a szerelem?

278. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
anni_olvas

Minden egyes emberre, aki kap az élettől, jut egy másik, akinek adnia kell.

59. oldal