!

Jodi Picoult amerikai

Джоди Пиколт, Джоди Пико, 조디 피코, ג'ודי פיקו, ジョディ ピコー, 茱迪 皮考特, โจดี ปิโคต์, Jodi Picoultová, جودی پیکو

1966. május 19. –

Teljes névJodi Lynn Picoult
Nem
Honlaphttp://www.jodipicoult.com/
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Jodi_Picoult
Facebookhttps://www.facebook.com/jodipicoult?ref=ts&fref=ts
Twitterhttps://twitter.com/jodipicoult

Képek 3

Könyvei 270

Jodi Picoult: A nővérem húga
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Jodi Picoult: Törékeny
Jodi Picoult: Házirend
Jodi Picoult: Szívtől szívig
Jodi Picoult: Elrabolt az apám
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Jodi Picoult: Vezeklés
Jodi Picoult: Sorsfordítók
Jodi Picoult: Gyere haza

Kapcsolódó sorozatok: Sorok között, Találj rám!, Between the Lines, Leaving Time, Mein Herz zwischen den Zeilen, Z innej bajki

Antológiák 1

Neil Gaiman – Al Sarrantonio (szerk.): 27 képtelen történet

Kapcsolódó zóna

!

Jodi Picoult

105 tag · 63 karc · Utolsó karc: 2018. augusztus 16., 13:57 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
robinson P

Jodi Picoult

Bátor témaválasztás, alapos kidolgozás. Izgalom, valós, emberi karakterek.
Olvasmányos stílus, bestseller ide, vagy oda, jól ír! A Tizenkilenc perc óta olvasom, keresem a könyveit. Szeretem.

>!
AniTiger MP

Jodi Picoult

Meglepett.
A fülszövegei között böngészve, a történetei témáját tekintve sosem hittem, hogy érdekelhetnek Picoult irományai. Aztán már nem is tudom miért – esélyes, hogy egy kihívás miatt – elolvastam tőle az első könyvemet és leesett az állam. Annyira eltér a megszokottól, annyira más, mint az amit általában olvasok – és mégis tetszik. Különleges.

Naná, sírós. Szomorú is, fáj is. Kell hozzá egy bizonyos hangulat, de ha megfog, akkor nem ereszt az írónő. Kicsit hatásvadász, a pasik viszont isteniek a könyveiben – mondom ezt három történet után!

1 hozzászólás
>!
BarbyMalik0112 P

Jodi Picoult

Jodi Picoult neve számomra már garancia egy jól felépített, egyedi elgondolású, precíz történetre, amely izgalmakban is bővelkedik. Minden sorával gondolkodásra ösztönzi az olvasóját, a történet üzenetét egyenesen a szívének címzi. A nővérem húgával kezdődött a közös utunk Picoulttal, azóta pedig még négy kötetet sikerült elolvasnom tőle. Idő kell a regényei között az embernek, hogy leülepedjen a tartalma, és feldolgozza az olvasottakat. Nem egy hétköznapi írónő!

>!
Bo_Ri P

Jodi Picoult

Az első könyvétől fogva megfogott a stílusa, a könyveinek felépítése, egyszerűen minden, kedvenc írónőim közé sorolom.

>!
Ildó P

Jodi Picoult

Még könyveinek csak töredékét olvastam, de célom, hogy mindet kipipálhassam.
A Tizenkilenc perc volt az első könyve, amit olvastam. A témája fogott meg. Aztán a stílusa, az olvasmányossága. Letehetetlen könyv volt számomra. Ez az utána olvasott könyveiről is elmondható.
Mindig komoly, nehéz témákat választ, amit alaposan körül is jár, ezért regényei hitelesek. És a végén mindig ott van az a bizonyos fordulat, mely a legédesebb befejezést is megkeseríti.

>!
Bur3sz

Jodi Picoult

Kedvenc íróim egyike a témaválasztásai miatt. A stílusa magával ragadó és elgondolkodtató egyben. Napjaink problémáit, megválaszolatlan kérdéseit feszegeti és hagy maga után kitöltetlen űrt, amit aztán az olvasó fantáziája tölthet ki. Megosztó személyiség. Én nagyon szeretem.

>!
Ferger_Jolcsi P

Jodi Picoult

Imádom az írónő stílusát. Egyszerűen letehetetlenek a könyvei. Minden apró részletet a legérzékletesebb módon képes lefesteni.

>!
Miamona

Jodi Picoult

Súlyos témák, szerethető, megfogható, átélhető, hétköznapi, aprólékosan kidolgozott köntösben, élő, lüktető szereplőkkel. Mindig várólistás! :)

>!
Sisyll

Jodi Picoult

Idáig négy könyvet olvastam tőle. Ez mind semmi.
De az, ahogyan ő ír, amilyen témákat választ, és ahogy a történeteivel gombócot növeszt a torkomban és hogy a művei olvasása alatt nem vagyok hajlandó másra gondolni, csak arra mi lesz most, vagy hogyan kezelném, a könyvben lévő helyzetet, na az már valami. Főleg, hogy nem én vagyok ezzel egyedül. Tuti, mert a könyvtárban ha már egy Picoult kötet bent van az felér egy csodával.
Úgyhogy így 4 könyv után nálam bekerült a top 5-be, mert annyira csodás, és mindig annyira megbolygatja a lelkem, hogy a legtöbbször szavakba sem tudom önteni.

>!
Gavin_Allermoe

Jodi Picoult

Szerintem fantasztikusan tudja taglalni az érzések mivoltát, és ahogyan leírja az emberek szempontjából a lehetőségeket, és a következményeket, az döbbenetes. :D
Fantasztikusan ír, és én eszem minden betűjét a könyveinek.


Népszerű idézetek

>!
tataijucc P

Nem azért szeret az ember valakit, mert az tökéletes – mondja. – Annak ellenére szereti, hogy nem az.

336. oldal, Szerda - Campbell (Athenaeum, 2007)

>!
tataijucc P

Van az életben néhány olyan pillanat, amikor az ember úgy érzi, az életútja kettéválik előtte, s bármelyik göröngyös ösvényt választja, a szeme ezután mindig a másik felé sandít, mert azt érzi, hibázott, mégiscsak a másik irányba kellett volna mennie.

2 hozzászólás
>!
spoiler

A gyertya megvilágítja a sötétet, de a sötét nem sötétíti el a gyertyát.

2 hozzászólás
>!
tataijucc P

Talán nem is attól vagyunk azok, akik vagyunk, hogy mit teszünk nap mint nap; ennél sokkal többet számít, hogy mire vagyunk képesek akkor, amikor senki sem számít rá.

3 hozzászólás
>!
tataijucc P

(…) ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják.

>!
Maya

A gyerekek úgy gondolkoznak, hogy tárva-nyitva vannak a világra, és szerintem akkor lesznek felnőttek, amikor lassan becsukódnak.

268. oldal

Kapcsolódó szócikkek: felnőtt · gyerek
2 hozzászólás
>!
Miamona

– Hogyha a saját túlélési esélyeimnél jobban izgat valaki másé – akkor az a szerelem?

278. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
Sweetyke

Néha úgy érzem, az emberi szív is csak afféle polc. Ha túl sokat pakolnak rá, valami óhatatlanul leesik, aztán szedegethetjük össze az összetört darabkákat.

88. oldal

>!
anni_olvas

Minden egyes emberre, aki kap az élettől, jut egy másik, akinek adnia kell.

59. oldal