!

Jeffrey Archer brit

1940. április 15. (London) –

Teljes névLord Jeffrey Howard Archer
NemFérfi
Honlaphttp://www.jeffreyarcher.co.uk
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Archer
Facebookhttps://www.facebook.com/JeffreyArcherAuthor

Képek 1

Könyvei 69

Jeffrey Archer: Párbaj
Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Jeffrey Archer: Apám bűne
Jeffrey Archer: Féltve őrzött titok
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál
Jeffrey Archer: A tékozló lány
Jeffrey Archer: Ütött az óra
Jeffrey Archer: A szerencse fiai
Jeffrey Archer: Egy igaz férfi

Kapcsolódó sorozatok: Clifton-krónika, Kane & Abel, The Clifton Chronicles

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Reader's Digest válogatott könyvek, Világsikerek, Reader's Digest Sikerkönyvek


Népszerű alkotóértékelések

>!
Bla IP

Jeffrey Archer

Jeffrey Archer az egyik legismertebb angol regényíró. Archert a hazai olvasóközönség a General Press Világsikerek sorozatában megjelent regényei alapján ismerheti. Több novelláskötetnek is szerzője (S ezen áll egy mese, Egy tegez nyílvessző, Tucatnyi félrevezetés). Angol főrendként regényeiben bennfentesként, kiváló stílussal ír az arisztokrácia életéről, előkelő bentlakásos magániskolákról, az ott uralkodó fegyelemről, diákéletről.
Lord Archert híres íróként ismeri a világ, de konzervatív politikusként is szép pályaívet futott be. Élete is regényes. 2001-ben negatív hírként járta be a sajtót, hogy négyéves börtönbüntetést kapott, melyet alacsony kockázatot jelentő elítélteknek fenntartott fogházban kellett letöltenie. Hamisan esküdött a Daily Star bulvárújság ellen indított rágalmazási perében, és ezzel az igazságszolgáltatást is félrevezette. Az írónak végül mindössze két évet kellett rácsok közt töltenie. Nagy sikerű könyvet adott ki a börtönben vezetett naplójából, majd később színdarabot is írt belőle.

Időnként engedéllyel kijárhatott a börtönből, azonban egy eltávozásához nem kért előzetes engedélyt a börtön igazgatóságától. A politikus korábban a Konzervatív Párt elnökhelyettese volt, aki közvetlenül elzárása előtt jó esélyekkel rendelkezett a londoni főpolgármesteri cím elnyerésére, csak két célra hagyhatta el törvényesen a börtön falait: amikor a helyi színházban végzett munkája szükségessé tette, vagy amikor családját látogatta meg Cambridge-hez közeli fényűző kúriájában.

A cellájában is buzgón dolgozó író ismét a rá jellemző meggondolatlanságot követte el, és büntetésként átszállították egy szigorúbban őrzött lincolni büntetés-végrehajtási intézetbe, így egy időre az FF8232-es számú fogoly elvesztette korábbi előjogait, köztük a kijárási és családlátogatási lehetőséget.

Börtönélményeit a mostanában magyarul is megjelent Clifton-krónika című öt kötetes regény folyamában is felhasználta. Clifton-krónikák 7 kötetes, és már megjelent a első hat kötet is magyarul, idén pedig várható a befejező rész.

Forrás: net és @Zimmermann_Zita

2 hozzászólás
>!
Emília5

Jeffrey Archer

Jeffrey Archer nagyon termékeny író és novellista. Igazán érdekes élete volt, lord, valamint börtönben is ült, harcolt, sokféle helyzetből, helyszínről meríthetett témát, és meg is tette. Igazi nagy mesélő. Vannak sorozatai is, mint a Clifton krónikák vagy a Kane és Ábel, vannak önálló regényei, mint pl a Tökéletes másolat, valós események feldolgozási mint pl a Dicsőség ösvényei. Sokszor politikai szálakat vonultat fel, riválisok harcát mutatja be a politikában, a banki életben, rengeteg csűrcsavar, összeesküvés, izgalom bontakozik a könyvei lapjain, és nagyon izgalmas a cselekmény, kidolgoztootak szereplők, a karakterek erős egyéniségek, akármelyik oldalon állnak. Novellái rövid, tömör, csattanós, humoros vagy szatírikus történetek. Nagyon szeretem a könyveit, stílusa egyedivé teszi.

>!
Larisa_Andrada_Bacz

Jeffrey Archer

Amikor letettem Jeffrey Archer Clifton krónika befejező részét (Egy igaz férfi) eleredtek a könnyeim. Fantasztikus volt ez a pár év amiket „vele” tölthettem. Ahogy izgulhattam a cselekményeken, a fordulatokon, az új szereplőkön. Elmondhatatlan.
Drámai történet egy kiváló írótól. Bánom, hogy vége lett, de biztosan még sokszor fogom forgatni ezt a krónikát és a további könyveit.

>!
Mandy516

Jeffrey Archer

Imádom az összes könyvét!
Nekem Ken Folletthez hasonlít, de lehet még némelyik könyve jobb is!


Népszerű idézetek

>!
Bla IP

Matthew egy keddi napon halt meg. Negyven oldala volt még hátra az Elfújta a szél -ből.

324. oldal

3 hozzászólás
>!
mate55 

Sok évvel ezelőtt a New York-i Reader’s Digest egyik szerkesztője felkért, hogy írjak egy száz szóból álló novellácskát, amelynek van eleje, közepe és vége.

(első mondat)

2 hozzászólás
>!
mate55 

Tizenkét éves koromban olvastam először az Érik a gyümölcsöt, és szerintem ez a huszadik század egyik legnagyobb regénye.

117. oldal

>!
robinson P

– Olyan ez, mint az első szeretkezés – jegyezte meg a főfelügyelő. -Egy zsaru soha nem felejti el élete első letartóztatását.

69. oldal

>!
robinson P

Senki sem gondolta volna, hogy ez az elegáns nő több mint hatvanéves. Sőt, több férfi is vetett rá egy második pillantást, ahogy – Bogart szavaival élve – a „lebuj legelegánsabb lotyója” lassan odasétált a volt férjéhez.

165. oldal

3 hozzászólás
>!
robinson P

Harryt egy gyenge pillanatában magával ragadta a harci hév, és felhívta a nő figyelmét arra, hogy Flaubert Bovaryné című művében a hősnő szeme feketéről barnára, majd kékre és újra feketére változik kevesebb mint száz oldal alatt.

399. oldal

9 hozzászólás
>!
robinson P

– Az amerikaiaknak még tovább fog tartani, hogy női elnököt válasszanak – mondta Mrs. Thatcher. – A lelke mélyén az még mindig egy vadnyugati társadalom.

248. oldal

>!
robinson P

Most először értette meg, mire gondolt George Bernard Shaw, amikor azt mondta, hogy az angolokat és az amerikaiakat a közös nyelv választja el egymástól.

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George Bernard Shaw
1 hozzászólás
>!
robinson P

– Minden író úgy gondolja, hogy a legújabb munkája az eddigi legjobb, és én sem vagyok kivétel.

369. oldal

>!
robinson P

– Igazi gazfickó vagy, Giles Barrington.
– Tudom, kedvesem, de meg kell értened, hogy ez a politikusok munkaköri leírásához tartozik.

373. oldal