!

Jeffrey Archer angol brit

1940. április 15. (London, Anglia, Egyesült Királyság) –

Tudástár · 9 kapcsolódó alkotó · 1 film

Teljes névLord Jeffrey Howard Archer
Nemférfi
Honlapjeffreyarcher.co.uk
Facebook@JeffreyArcherAuthor

Képek 2

Könyvei 96

Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Jeffrey Archer: Párbaj
Jeffrey Archer: Apám bűne
Jeffrey Archer: Féltve őrzött titok
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!
Jeffrey Archer: Erősebb a kardnál
Jeffrey Archer: Ütött az óra
Jeffrey Archer: Egy igaz férfi
Jeffrey Archer: A tékozló lány
Jeffrey Archer: Aki mer…

Kapcsolódó sorozatok: Clifton-krónika · Kane & Abel · William Warwick · Kane and Abel angol · The Clifton Chronicles angol · Leppymättömät finn · Die Clifton-Saga német · Cliftonkrönikan svéd · William Warwick angol · La saga dei Clifton olasz · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Reader's Digest válogatott könyvek · Világsikerek General Press · Reader's Digest Sikerkönyvek Reader's Digest


Kiemelt alkotóértékelések

Bla IP>!

Jeffrey Archer

Jeffrey Archer az egyik legismertebb angol regényíró. Archert a hazai olvasóközönség a General Press Világsikerek sorozatában megjelent regényei alapján ismerheti. Több novelláskötetnek is szerzője (S ezen áll egy mese, Egy tegez nyílvessző, Tucatnyi félrevezetés). Angol főrendként regényeiben bennfentesként, kiváló stílussal ír az arisztokrácia életéről, előkelő bentlakásos magániskolákról, az ott uralkodó fegyelemről, diákéletről.
Lord Archert híres íróként ismeri a világ, de konzervatív politikusként is szép pályaívet futott be. Élete is regényes. 2001-ben negatív hírként járta be a sajtót, hogy négyéves börtönbüntetést kapott, melyet alacsony kockázatot jelentő elítélteknek fenntartott fogházban kellett letöltenie. Hamisan esküdött a Daily Star bulvárújság ellen indított rágalmazási perében, és ezzel az igazságszolgáltatást is félrevezette. Az írónak végül mindössze két évet kellett rácsok közt töltenie. Nagy sikerű könyvet adott ki a börtönben vezetett naplójából, majd később színdarabot is írt belőle.

Időnként engedéllyel kijárhatott a börtönből, azonban egy eltávozásához nem kért előzetes engedélyt a börtön igazgatóságától. A politikus korábban a Konzervatív Párt elnökhelyettese volt, aki közvetlenül elzárása előtt jó esélyekkel rendelkezett a londoni főpolgármesteri cím elnyerésére, csak két célra hagyhatta el törvényesen a börtön falait: amikor a helyi színházban végzett munkája szükségessé tette, vagy amikor családját látogatta meg Cambridge-hez közeli fényűző kúriájában.

A cellájában is buzgón dolgozó író ismét a rá jellemző meggondolatlanságot követte el, és büntetésként átszállították egy szigorúbban őrzött lincolni büntetés-végrehajtási intézetbe, így egy időre az FF8232-es számú fogoly elvesztette korábbi előjogait, köztük a kijárási és családlátogatási lehetőséget.

Börtönélményeit a mostanában magyarul is megjelent Clifton-krónika című több kötetes regény folyamában is felhasználta. Clifton-krónikák 7 kötetes, és már megjelent a első hat kötet is magyarul, idén pedig várható a befejező rész.

Forrás: net és @Zimmermann_Zita

2 hozzászólás
Green_lalah>!

Jeffrey Archer

Amikor letettem Jeffrey Archer Clifton krónika befejező részét (Egy igaz férfi) eleredtek a könnyeim. Fantasztikus volt ez a pár év amiket „vele” tölthettem. Ahogy izgulhattam a cselekményeken, a fordulatokon, az új szereplőkön. Elmondhatatlan.
Drámai történet egy kiváló írótól. Bánom, hogy vége lett, de biztosan még sokszor fogom forgatni ezt a krónikát és a további könyveit.

Emília5>!

Jeffrey Archer

Jeffrey Archer nagyon termékeny író és novellista. Igazán érdekes élete volt, lord, valamint börtönben is ült, harcolt, sokféle helyzetből, helyszínről meríthetett témát, és meg is tette. Igazi nagy mesélő. Vannak sorozatai is, mint a Clifton krónikák vagy a Kane és Ábel, vannak önálló regényei, mint pl a Tökéletes másolat, valós események feldolgozási mint pl a Dicsőség ösvényei. Sokszor politikai szálakat vonultat fel, riválisok harcát mutatja be a politikában, a banki életben, rengeteg csűrcsavar, összeesküvés, izgalom bontakozik a könyvei lapjain, és nagyon izgalmas a cselekmény, kidolgoztootak szereplők, a karakterek erős egyéniségek, akármelyik oldalon állnak. Novellái rövid, tömör, csattanós, humoros vagy szatírikus történetek. Nagyon szeretem a könyveit, stílusa egyedivé teszi.

atilla_nagy>!

Jeffrey Archer

„Egy kézfogás mindig elég kell legyen egy üzlet megpecsételéséhez”

Mandy516>!

Jeffrey Archer

Imádom az összes könyvét!
Nekem Ken Folletthez hasonlít, de lehet még némelyik könyve jobb is!


Népszerű idézetek

robinson >!

– Gondolt valaha is arra, hogy elváljon a férjétől?
– Válásra soha. Gyilkosságra többször is.

75. oldal

mate55 P>!

Amint kellőképpen idősnek nézel majd ki, arra fogsz vágyni, bárcsak fiatalabb lehetnél.

25. oldal

Kókuszka>!

– Nem szabad elfelejtenünk – szólt közbe a grófnő –, hogy a sikerhez egy létrára kell felkapaszkodnunk, de a bukás egy lefelé zuhanó lift.

399. oldal

2 hozzászólás
Kókuszka>!

Furcsa, hogy az ember véleménye hogy megváltozik bizonyos dolgokról, amikor személyes problémákkal kell szembenéznie, akármilyen szilárd is volt, amikor mások gondjával birkózott.

386. oldal, 36.fejezet - Párbaj (General Press, 2020)

robinson >!

– Jó tudni, hogy értékesebbnek tartasz egy Rembrandt-képnél – mondta. – El sem tudnék képzelni szebb nászajándékot.

86. oldal

robinson >!

A teljes reménytelenség perceiben az ember hirtelen hinni kezd Istenben.

406. oldal

3 hozzászólás
mate55 P>!

Végül Warwick őrmester pislogott először.

(első mondat)

mate55 P>!

A tizenhatodik században, ha lopáson kaptak valakit, az egyik fülénél fogva egy oszlopnak szögelték, és csak úgy tudott kiszabadulni, ha leszakította a saját fülét.

26. oldal

4 hozzászólás
mate55 P>!

Sok évvel ezelőtt a New York-i Reader’s Digest egyik szerkesztője felkért, hogy írjak egy száz szóból álló novellácskát, amelynek van eleje, közepe és vége.

(első mondat)

2 hozzászólás
mate55 P>!

Tizenkét éves koromban olvastam először az Érik a gyümölcsöt, és szerintem ez a huszadik század egyik legnagyobb regénye.

117. oldal