!

Jean Webster amerikai

진 웹스터, ジーン・ウェブスター

1876. július 24. (Fredonia, New York, USA) – 1916. június 11. (New York, USA)

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó · 4 film

Teljes névAlice Jane Chandler Webster

Képek 2

Könyvei 19

Jean Webster: Nyakigláb Apó
Jean Webster: Kedves Ellenségem!
Jean Webster: Patty a kollégiumban
Jean Webster: Erre csak Patty képes
Jean Webster: Nyakigláb Apó / Kedves Ellenségem!
Jean Webster: Daddy-Long-Legs
Jean Webster: Gólyaláb apó
Jean Webster: Dear Enemy
Jean Webster: A kismama
Jean Webster: Jerry Junior

Kapcsolódó sorozatok: Nyakigláb Apó · Patty · Daddy-Long-Legs angol · Patty angol · Papa-Longues-Jambes francia · Pappa Långben svéd · Kidari Ahjussi koreai · Ashinaga Ojisan japán · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Pöttyös könyvek Móra · Csíkos könyvek · Lányszoba Könyvmolyképző · Könyvfalók Könyvtára Mágus · Heted7világ · Százszorszép Könyvek Singer és Wolfner

Illusztrálásai 5

Jean Webster: Nyakigláb Apó
Jean Webster: Kedves Ellenségem!
Jean Webster: Nyakigláb Apó / Kedves Ellenségem!
Jean Webster: Pappa Långben
Jean Webster: Daddy-Long-Legs / Dear Enemy

Népszerű alkotóértékelések

Porcsinrózsa>!

Jean Webster

Remek stílusban, sok humorral, a helyzetek fonákságának láttatásával ír. Fiatal kora ellenére páratlan bölcsességről tanúskodnak gondolatai. Saját kezű illusztrációi bohókásak, szellemesek, alakjai eleven, élettel teli figurák. Soraiból árad a gyerekek iránti szeretete, életöröme. A sors furcsa fintora, hogy épp az anyaság megélésétől fosztotta meg őt.

Celestina>!

Jean Webster

Kár,hogy olyan fiatalon meghalt.:( Még sok szép,felemelő könyvet írhatott volna. Olvassátok az írásait,mert megéri. Egy Alkonyatnál mindenesetre jobb! :P

molybaba>!

Jean Webster

Klasszikus :)
Ha nevetni szeretnék, csak előveszem az egyik könyvét :D
Humoros, ugyanakkor a diákélet minden szépsége és nehézsége is benne van.

Sozora>!

Jean Webster

Jean Webster nagyon sokat adott nekem. Leginkább olyan szerethető embereket és történeteket, amire bármikot vissza tudok gondolni. És tudok rajta mosolyogni. Rengetek mosolyt kaptam tőle. Nagyon sajnálom, hogy annyira fiatalon meghalt, szerintem még sok-sok mosolyt tudott volna adni az embereknek. A történetei nem világrengetőek, nem olyan nagyszabásúak, a szereplői is gyakran hétköznapiak, makacsak vagy felszínesek, de mindez nagyon bájosan van előadva, a kemény dolgok is lágyan beburkolva. Úgy képzelem, hogy kedves ember volt, aki tudott hinni a mesékben… szerette a gyerekeket, és ő maga is szeretett gyerek lenni. Nem tudom megmondani, hogy vajon ő is olyan volt-e mint a szereplő. Lehet, hogy felszínes volt, makacs és szeretett ellentmondani másoknak, de szerintem, mind teszünk ilyet és én ezt is szerettem a karaktereiben.

Shil>!

Jean Webster

Örök kedvenc. Nyakigláb apója és Kedves ellenségem-e évente újraolvasva.


Népszerű idézetek

Aurore>!

A fiatalság nincs összefüggésben az évek számával, csak a lélek frissességével.

154. oldal (Móra, 1976)

Kapcsolódó szócikkek: fiatalság
9 hozzászólás
Brigi12345>!

A világ tele van gyönyörűséggel, csak rajtad áll, hogy ráakadj ezekre az örömökre, melyek lépten-nyomon eléd kerülnek.

7 hozzászólás
tataijucc>!

Nem az élet nagy bajai azok, melyek próbára teszik a jellemet! A nagy tragédiákkal bátran szembenézni és vállalni a szenvedést, az könnyebb feladat, de a mindennapi élet kicsinyes kellemetlenségeit elviselni és mosolyogni rajtuk, az már sokkal nehezebb, ahhoz már erős jellem kell.

46. oldal

K_Maria P>!

Azon vagyok, hogy minden pillanat örömét kihasználjam, és tudatosan akarom kihasználni. A legtöbb ember nem is él, csak rohan. A messzi láthatáron nyugvó távoli cél felé igyekeznek, és nagy igyekezetükben annyira kifulladnak és elfáradnak, hogy észre sem veszik a szép, csendes vidéket, amely mellett elhaladnak, és aztán az első dolog, aminek a tudatára ébrednek, a saját öregségük, amikor fásultságukban már egészen mindegy nekik az is, hogy elérték-e céljaikat vagy sem.

Uzsonna >!

Ugyanazokon a dolgokon nevetünk, és milyen jókat tudunk nevetni! Rettenetes lehet, ha két embernek nincs egyforma humorérzéke. Azt hiszem, az ilyen szakadék áthidalhatatlan.

166. oldal (Móra, 1976.)

Kapcsolódó szócikkek: humor
1 hozzászólás
mazsolafa>!

És milyen jó olvasni! Már napközben is előre örülök az estének, amikor kiakasztom ajtómra az „Elfoglalt” táblát, belebújok csinos pongyolámba és prémes papucsomba, aztán halomra dobom a díványpárnáimat, rájuk heveredem, meggyújtom az állólámpát, aztán olvasok, olvasok és olvasok. Egy könyvvel be sem érem, egyszerre négyet is olvasok.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
K_Maria P>!

Amink nincs, és sose volt, az nem hiányzik -de rettenetesen nehéz lemondani olyasmiről, amit már megszoktunk.

146. oldal (Móra, 1989)

K_Maria P>!

Rettenetes lehet, ha két embernek nincs egyforma humorérzéke. Azt hiszem, az ilyen szakadék áthidalhatatlan.

174. oldal (Móra, 1989)

Kapcsolódó szócikkek: humor
7 hozzászólás
tataijucc>!

Drága Nyakigláb Apó! December 19-én

Sohasem felelsz a kérdéseimre, pedig azok egész különösen fontosak.
KOPASZ VAGY?

27. oldal

Amrita I>!

Én azt hiszem, Apókám, hogy az ember legnagyobb kincse a képzelőerő. Az teszi az embert képessé arra, hogy beleélje magát mások helyzetébe, együttérzővé és megértővé váljék. Ezért kellene fejleszteni a gyerekekben ezt a tulajdonságot. De a John Grier Otthonban a fantázia legkisebb szikráját is eltapossák. Az egyetlen dolog, amire ott ránevelik az embert: a kötelességteljesítés. Nem hiszem, hogy a gyerekek fel tudnák fogni ennek a szónak az értelmét: utálatos, gyűlöletes szó. Hiszen nem kényszerből, hanem szeretetből kellene cselekednünk.

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Grier Otthon · képzelet
1 hozzászólás