!

Jane Green brit

1968. május 31. (London) –

Teljes névJane Green Warburg
Nem
Honlaphttp://janegreen.com/
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Green_(author)

Könyvei 32

Jane Green: Hiúság városa
Jane Green: Férfiak városa
Jane Green: Nők városa
Jane Green: Esélyek városa
Jane Green: Mr. Talány
Jane Green: Anyósok városa
Jane Green: Álomnyaraló
Jane Green: Nyári titkok
Jane Green: Life Swap
Jane Green: Mr. Maybe

Népszerű idézetek

>!
bozs

– És miket olvasol?
– Mindenevő vagyok (…) És te?
– Nekem igazából nincs rá időm (…) Többet olvastam, amikor középiskolás voltam. Emlékszem, olvastam egy könyvet attól a fickótól… Jaj, tudod… na, hogy is hívják… – Segítségkérően nézett rám, de én csak megvontam a vállam. – Tudod, az, amelyik a Rómeó és Júliát írta.
Jól hallottam? Elkerekedett a szemem a hitetlenkedéstől, de aztán arra gondoltam, Brad biztosan csak viccel, mindjárt elneveti magát. De amikor éppen ott tartottak a nagy szégyenben, kint lárma támadt, megdobbantak a lábak, s utóbb megnyílt az ajtó is, de nem rendesen, hanem kivágódott, mintha a szél csapta volna meg, s mert a zenészek…
– Shakespeare – mondtam lassan, arra számítva, hogy hahotázni fog.
– Ez az! – bólogatott lelkesen. – Ő az a fickó! Óriási könyv!
És nem nevetett, még csak el sem mosolyodott. Mégis mit mondhattam volna? Azt nem bántam volna, ha az ízlése ramaty rabló-pandúros könyvekig terjed, de elfelejteni a valaha élt legnagyobb drámaíró nevét!

218-219. oldal

1 hozzászólás
>!
jadett

Tudod, amikor rápillantasz valakire, és érzed azt a kellemes bizsergést a gyomorszájadban, s már nem gondolsz az érvekre és az ellenérvekre, meg arra, hogy mit kellene tenned, és mit nem, egyszerűen csak hagyod magad elvarázsolni.

9. oldal

>!
tgorsy

…marriage is not a fairy-tale. This has been the most nightmarish fucking thing that's ever happened to me, but I'm willing to work at it.

371. oldal (Penguin, 1999)

>!
Róka P

A legtöbb ember legnagyobb gyöngesége, hogy vonakodik elmondani másoknak, mennyire szereti őket, amíg azok még élnek.

>!
Szédültnapraforgó

Pedig az internetfüggőség a 90-es évek sorscsapása. A világ minden táján férfiak és nők mennek egyedül az ágyba, szánalmasan összegömbölyödnek, mialatt a partnerük bezárkózik a dolgozószobába, és hajnalig pötyög.

33. oldal

>!
Szédültnapraforgó

Hamarosan megértette, hogy a csillogás, a pompa mögött bizonytalanság, megjátszás és alkalmatlanság rejtőzik, amit az emberek megpróbálnak leplezni.

98. oldal

>!
tgorsy

…the thingnis that love is really the most important thing. I know it"s hard for you to see it now – he chuckles quietly – but when I first laid eyes on your mother I thought she was fantastic, and I've never stopped loving her, not for a second. Oh yes, we've had our rough patches, and she can be a bit of an old battleaxe at times, but I still love her. That in-love feeling at the beginning settles down into a different, familiar sort of love, but it has to be there right from the start, otherwise it just won't work.

p.393 (Penguin, 1999)

>!
Róka P

Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett, akiket szeretünk, sosem elég azt mondani, szeretlek, hanem minden áldott nap ki is kell mutatnunk azt a szeretetet, még olyankor is, amikor akadályokat gördít elénk az élet.

>!
hársvirág

A házasság egy életre szól és ezt jelenti az elkötelezettség. Jóban-rosszban és tudomásul véve, hogy a házasság nem mindig pezsgőről és rózsákról szól. Minden rossz elmúlik, a szerelem, az igaz szerelem azt jelenti, hogy túléljük a viharokat és erősebben kerülünk ki belőlük.

>!
jmolnar

Nem mintha nem találkoznék elég férfival, csak az a baj, hogy akikkel nekem van dolgom, azok mihaszna szarzsákok, semmirekellő férgek. Tipikus, ugye?… Mindig úgy gondolom, hogy a soron következő pasi majd más lesz, mint az eddigiek, hogy majd jól bánik velem, és gondoskodik rólam, de aztán a vége mindig az, hogy vörösre bőgöm a szememet.

14. oldal