!

Jamie Oliver brit

1975. május 27. (Clevering, Anglia) –

Tudástár · 14 kapcsolódó alkotó · 6 film

Teljes névJames Trevor Oliver
Honlapjamieoliver.com
Facebook@jamieoliver?fref=ts

Könyvei 48

Jamie Oliver: …és egyszerűen csak főzz!
Jamie Oliver: A pucér szakács
Jamie Oliver: Olasz kaják
Jamie Oliver: Jamie konyhája
Jamie Oliver: 30 percesek
Jamie Oliver: Jamie természetesen
Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája
Jamie Oliver: A pucér szakács visszatér
Jamie Oliver: Jamie vacsorái
Jamie Oliver: 15 perces kaják

Róla szóló könyvek 2

Gilly Smith: Jamie Oliver – A pasi, az ízek, a forradalom
Trevor Clawson: Üzlet Jamie Oliver módra

Népszerű alkotóértékelések

tschilla>!

Jamie Oliver

Jamie könyveivel nekünk igen jó tapasztalataink vannak. Nagyon jól követhetőek a receptek, az eredmény nem csak finom, de mindig úgy is néz ki, mint a képeken. Szenvedélyes szakács, a könyvei nem csak hasznosak, de élvezet őket olvasni, gyönyörűek a képek is.

BZsofi P>!

Jamie Oliver

Imádom Jamie receptjeit, szakácskönyveit, stílusát. Az egyik leginspirálóbb szakács és ember. Receptjei egyszerűek, nem a külcsín a legfontosabb számára, hanem a belbecs. Nagyon szeretem, hogy konyhatechnikai eljárásokat is képekkel, lépésenként bemutat. Ha egy lakatlan szigetre kellene mennem, és vihetnék magammal egy szakácskönyvet is, biztos, hogy az övéi közül választanék. :)


Népszerű idézetek

Esmeralda P>!

pasta per pizza

800 g finomliszt
200 g rétesliszt
1 ek tengeri só
2 tasak (2x7 g) szárított élesztőpor
1 ek cukor
kb. 650 ml langyos víz

Liszt közepén kis mélyedésbe cukor és élesztő, rá a langyos víz, pár percig állni hagyi. aztán lassú, körkörös mozdulatokkal keverd össze (kézzel). Gyúrd kb. tíz percig, majd tedd félre annyi időre, míg a feltéteket előkészíted. (kb. 15 perc)

6 kisebb vagy 3 nagyobb pizzára elegendő.

Kb. fél cm vastagra kell nyújtani, olajozott alufóliára kell tenni. Jöhet rá a paradicsomszósz és a feltétek, ált. a kevesebb -több elvet követve. Sütés 250 fokon kb. 8-10 percig.

(A leírás nem pontos idézet, rövidítettem, ha gond, később javítom, kérlek jelezzétek!)

52. oldal

1 hozzászólás
spinakker>!

A pizzát úgy kell enni, hogy az ember félbehajtja, és befalja. Aki kést és villát használ hozzá, az nem férfi, hanem hitvány, gyönge báb!

51

1 hozzászólás
PappDóra IP>!

Ha nem vagy nagyon finnyás, akkor egyszerűen csak szedegesd le a hernyókat a levelekről – rendszerint alaposan elrejtőznek, úgy, hogy a levelek alá is be kell kukucskálnod. Hajítsd a hernyókat a kert egy elvadult részébe vagy a kerítésen túlra – de még jobb, ha megfőzöd és egy kis fokhagymával vajban megdinszteled őket (csak viccelek!).

102. oldal

Jamie Oliver: Jamie természetesen 100 recept a kertemből

agisajt>!

Már tinikoromban teljesen megbabonázott az az imádat, szenvedély és hevület, amelyet az olaszok az ételek, a család és általában maga az élet iránti éreznek, teljesen függetlenül attól, hogy hol és milyen anyagi körülmények között élnek.

(első mondat)

Jaumijau>!

Megadom az alaphangnemet, és már lehet is improvizálni.

agent_blond>!

Nagyon meglepett, hogy hány meg hány tengerparti vendéglő működik Itáliában, amelynek nincs étlapja; ilyen a La Scaletta is, Giovanni barátom étterme Marettino szigetén. Giovanni megvárja a reggel nyolc-kilenc körül visszatérő halászhajókat, és azt mondja: – Azt főzöm meg, amit Isten küldött!

177. oldal

PappDóra IP>!

Figyelj, szerintem az lesz a legjobb, ha elébe megyek az eseményeknek; a sajtó előbb-utóbb úgyis felkapja, hát jobb, ha én magam mondom el. Arról van szó, hogy a feleségem megvádolt: viszonyom van valakivel. Mindenkinek elpanaszolja, hogy ha csak tehetem, egy-egy órára kisurranok a házból, aztán feldobottan, kipirult és bűntudatos arccal térek vissza, fűnyomokkal a térdemen. Joggal gondolhatod: a szakácskönyv nem a legjobb hely arra, hogy a magánéletemet kiteregessem, de mielőtt elhamarkodott véleményt alkotnál, hadd magyarázzam meg… Összesen csak annyi történt, hogy beleszerettem a kertembe, és különösképpen a veteményesbe!

6. oldal

Jamie Oliver: Jamie természetesen 100 recept a kertemből

agent_blond>!

Ha Nápoly környékén vagy Szicíliában, Palermóban jó utcai kaját ettem, az főként út menti porchetta szendvicset árusító büfékocsiból származott. Az ilyen mozgóbüfét – ha Angliában próbálná forgalmazni a portékáját, az EU-ban érvényes egészségügyi és higiénés előírások miatt még aznap bezáratnák. Tudtommal Olaszország, Franciaország és Spanyolország is tagja az EU-nak, de ez náluk a jelek szerint fikarcnyi akadályt sem jelent! A helybeliek meg a rendőrök nyilván arra az álláspontra helyezkednek: ezt a fajta utcai kaját több száz éve ugyanígy készítik és árulják, nem fogják abbahagyni csak azért, mert valami brüsszeli főokos ezt kívánja tőlük. Ha bezáratnák, egy óra múlva a következő sarkon újra kinyitna!

32. oldal

agent_blond>!

Az olaszoknál – sokkal inkább, mint bármely más országban ahol jártam – teljesen megszokott dolog, hogy emberek „csak úgy” váratlanul beállítanak egymáshoz, és csatlakoznak az ebédelőkhöz. Szegény jó olasz mammák hozzászoktak már ehhez, gyorsan felszaporítják a levest egy kis tésztával, kenyérrel vagy babbal – egy percre sem jönnek zavarba.

63. oldal